Οι RHAPSODY OF FIRE αποφασίζουν να συνεχίσουν σαν μπάντα

897789009889

Το Ιταλικό power metal συγκρότημα Rhapsody of Fire έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν μετά την πρόσφατη αποχώρηση του τραγουδιστή Fabio Lione και του ντράμερ Alex Holzwarth. Μιλώντας στο Metal Underground, ο πληκτράς Alex Staropoli είπε: «Θα πάρει λίγο χρόνο να ανασυνταχθούμε επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι με την εύρεση νέου τραγουδιστή και ντράμερ. Μόλις είμαστε έτοιμοι και σίγουροι για την απόφαση μας, θα τους γνωρίσουμε στους οπαδούς μας ένα προς ένα και τότε θα μιλήσουμε για καινούρια πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας αλλά και για ζωντανές εμφανίσεις. ”

Συνεχίζοντας είπε: “Είναι σημαντικό για μας να δημιουργήσουμε ένα σταθερό νέο line-up στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια. Η προετοιμασία θα πάρει κάποιο χρόνο βέβαια.”

“Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι περισσότεροι από τους θαυμαστές μας στενοχωρήθηκαν από την είδηση. Αλλά μετά το αρχικό σοκ, πολλοί έχουν καταλάβει το πού βρισκόμαστε.”

“Ελπίζουμε ότι οι θαυμαστές μας θα συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και να μας ακολουθούν σε αυτό μας το ταξίδι. Θα υπάρξουν πολλές νέες προκλήσεις για τους Rhapsody of Fire και δεν μπορούμε να τις κατακτήσουμε όλες χωρίς τους οπαδούς μας.”

“Με ένα άλμπουμ όπως το “Into The Legend”, αποδείξαμε στον metal κόσμο τι τεράστιο αντίκτυπο μπορεί η μουσική των Rhapsody of Fire να έχει ακόμα .”

“Θα πάρει κάποιο χρόνο για να ανασυνταχθούμε όπως είπα και νωρίτερα. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να γράψουμε καλύτερους δίσκους από το ‘Into The Legend’. Ωστόσο, όλες αυτές οι προκλήσεις καθιστούν επίσης την δουλειά που κάνουμε πιο συναρπαστική. Εμείς ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των νέων μας σχεδίων θα διασκεδάζουμε πολύ με το καινούριο σχήμα και θα βγει κάτι καλό από όλο αυτό, από την στιγμή που υπάρχει όλη η καλή διάθεση.”

Όσον αφορά την αποχώρηση του Lione από τους Rhapsody of Fire, ο Staropoli δήλωσε: “Γνωρίζαμε ότι η αποχώρηση του Fabio θα συμβεί τελικά. Ήταν μια απόφαση που συζητήθηκε προσεκτικά και συλλογικά. Οι συζητήσεις αυτές ήταν, όπως μπορείτε να φανταστείτε, εσωτερικές και εμπιστευτικές.  Ήταν δική μας ευθύνη να… διαψεύσουμε τις φήμες το καλοκαίρι, γιατί δεν γνωρίζαμε τίποτα με βεβαιότητα.”

“Αυτή ήταν η καλύτερη επαγγελματική λύση για τον Fabio και την μπάντα. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τους Rhapsody of Fire να φέρουν κάτι νέο. Θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον και αφήσουμε το παρελθόν. Έχουμε ήδη κάποια νέα συναρπαστικά σχέδια να πραγματοποιήσουμε.”

“Ακόμα κι αν αποχώρηση του Fabio δεν ήταν ακριβώς έκπληξη, δεν ήταν εύκολο να το αντιμετωπίσουμε όταν συνέβη στην πραγματικότητα. Έχουμε κατανοήσει την ανάγκη να γίνει αυτή η αλλαγή και να προχωρήσουμε σε ένα νέο κεφάλαιο. Πολλοί οπαδοί μας έστειλαν μηνύματα και τις καλύτερες ευχές τους και μας ενθάρρυναν αρκετά. Νιώθουμε πολύ τυχεροί και θα παραμείνουμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής αλλαγής. ”

Παρά τις ανακατατάξεις τελευταία, ο Staropoli λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία σκέψη για αλλαγή στο όνομα των Rhapsody of Fire. Εξήγησε: “Οι Αλλαγές στη σύνθεση δεν είναι ποτέ εύκολες και ευχάριστες ειδικά για τους θαυμαστές και η νέα αλλαγή θα αποτελέσει πρόκληση για ορισμένους ωστόσο, δεν σκέφτηκα ποτέ σοβαρά να αλλάξουμε το όνομα της μπάντας. Νιώθω πως έχω αφιερώσει την ζωή μου στην Film score metal. Είναι το πάθος μου και ζω γι αυτό”.

Ο Lione εντάχθηκε στους Rhapsody of Fire, το 1995, αμέσως μετά το demo τους “Eternal Glory” και πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου της μπάντας, “Legendary Tales” και έκανε συνολικά έντεκα ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ με την μπάντα.

Η νέα μπάντα του Fabio, ETERNAL IDOL , θα κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ της, με τίτλο “The Unrevealed Secret”, στις 2 Δεκεμβρίου, μέσω της Frontiers Music Srl.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ozzy Osbourne

OZZY OSBOURNE – Ήρθε η σειρά του για το Rock And Roll Hall Of Fame

Ο τεράστιος OZZY OSBOURNE αποτελεί και επίσημα έναν από τους καλλιτέχνες που θα εισαχθούν φέτος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *