Οι DEMONS & WIZARDS (JON SCHAFFER Και HANSI KÜRSCH) Ανακοίνωσαν Την Περιοδεία Τους Στην Βόρεια Αμερική Το Καλοκαίρι του 2019

Οι DEMONS & WIZARDS, το παράλληλο project του mainman των ICED EARTH, Jon Schaffer και του τραγουδιστή των BLIND GUARDIAN, Hansi Kürsch, θα ξεκινήσουν την “A Magical Encounter With Demons & Wizards” περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, το καλοκαίρι του 2019. Η περιοδεία αυτή θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου στο Los Angeles και θα τελειώσει με ένα sold-out show στις 7 Σεπτεμβρίου στην Ατλάντα. Θα εμφανιστούν επίσης ως special guests οι LIZZY BORDEN και οι TÝR και θα παίξουν σε πολλές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Los Angeles, το Chicago, η Atlanta και πολλές ακόμα.

“Οι DEMONS & WIZARDS σε περιοδεία στην Βόρεια Αμερική; Αυτό πρόκειται να είναι κάτι μαγικό σίγουρα,” δηλώνει ο Kürsch. “Θα σας πρότεινα να μην ο χάσετε, επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε οι DEMONS & WIZARDS θα ενώσουν πάλι τις δυνάμεις τους. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτά τα πρώτα shows των DEMONS & WIZARDS στην Βόρεια Αμερική και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την κάθε βραδιά θρυλική και αξιομνημόνευτη. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το μονοπάτι της δόξας.”

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την πρώτη περιοδεία των DEMONS & WIZARDS στην Βόρεια Αμερική,” προσθέτει ο Scaffer. “Εδώ και χρόνια οι fans μας ζητούσαν να παίξουμε Live σε πολλά μέρη του κόσμου. Το ότι μπορούμε να το κάνουμε στις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο βήμα. Παραμείνετε heavy και θα σας δούμε σύντομα στην περιοδεία!”

Οι DEMONS & WIZARDS ιδρύθηκαν το 1999 και κυκλοφόρησαν δύο albums που εξέλαβαν πολύ καλές κριτικές – το “Demons & Wizards” (1999) και το “Touched Vy The Crimson King” (2005). H μπάντα πρόσφατα ανακοίνωσε το συμβόλαιο με την Century Media Records και πρόκειται να κυκλοφορήσει το υψηλά προσδοκώμενο τρίτο studio album της, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020.

Πριν από αυτό, η Century Media Records θα κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο albums της μπάντας ως εκτεταμένες deluxe editions. Με τον Chris “Zeuss” Harris (ICED EARTH, QUEENSRŸCHE) να αναλαμβάνει το remastering, τα δύο αυτά albums θα κυκλοφορήσουν στις 7 Ιουνίου και θα περιλαμβάνουν σημειώσεις από τον Kürsch και από τον Schaffer καθώς επίσης και επιπλέον υλικό και θα κυκλοφορήσουν ως περιορισμένη έκδοση digipak, deluxe 2LP και ένα LP booklet, καθώς και ως digital deluxe editions.

Οι ημερομηνίες της “A Magical Encounter With Demons & Wizards” περιοδείας στην Βόρεια Αμερική:

Aug. 17 – Los Angeles, CA – The Wiltern
Aug. 20 – Seattle, WA – Showbox SODO
Aug. 21 – Vancouver, BC – The Commodore
Aug. 22 – Portland, OR – Roseland
Aug. 24 – Denver, CO – The Summit Theater
Aug. 26 – Dallas, TX – Gas Monkey Live
Aug. 28 – Chicago, IL – Concord Music Hall
Aug. 29 – Minneapolis, MN – Skyway Theater
Aug. 31 – Toronto, ON – Danforth Music Hall
Sep. 01 – Montreal, QC – Corona Theatre
Sep. 04 – Worcester, MA – The Palladium
Sep. 05 – New York, NY – The Playstation Theater
Sep. 07 – Atlanta, GA – ProgPower USA

Ο Schaffer μίλησε για την πρόοδο στο γράψιμο των τραγουδιών για το επερχόμενο album τους κατά την διάρκεια της εμφάνισής του τον Δεκέμβριο του 2018 στο podcast με κεντρικό θέμα τους ICED EARTH, “Podcast In Stone”. Δήλωσε: “Τις τελευταίες εβδομάδες έχω γράψει κάποια από τα καλύτερα ορχηστρικά κομμάτια ολόκληρης της καριέρας μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ακούσω τι θα κάνει ο Hansi στο τέλος για να ολοκληρωθούν. Έτσι, το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Του άρεσαν πολύ αυτά που του έστειλα.

“Είχαμε τρία τραγούδια σε εξέλιξη πριν τρία χρόνια, αλλά έπειτα είχαμε πολλές υποχρεώσεις με τους ICED EARTH και τους BLIND GUARDIAN αντίστοιχα” συνέχισε ο Jon. “Αλλά είμαι ενθουσιασμένος με το υλικό που έχουμε ετοιμάσει – Είμαι πραγματικά πολύ, πολύ χαρούμενος. Θα ταξιδέψουμε τον κόσμο και αυτό είναι σίγουρο.”

Το “Touched By The Crimson King” ήταν εν μέρει βασισμένο στην “The Dark Tower” σειρά βιβλίων (του Stephen King) στην οποία ο Crimson King είναι ο βασικός ανταγωνιστής. Το album κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στον Σεπτέμβρη του 2005 με τα ακόλουθα τραγούδια: “Lunar Lament”, “Wicked Witch” (αργή εκδοχή) και “Spatial Architects”. Το CD επίσης συμπεριελάμβανε το “Terror Train” video. Στον δίσκο εμφανίστηκε και ο drummer των HAROLD Και SEBASTIAN BACH, Bobby Jarzombek.

O Schaffer δήλωσε σε μία συνέντευξή του το 2009 ότι ένιωσε ότι το “Touched By The Crimson King” ήταν λίγο βιαστικό και ότι είναι αποφασισμένος αυτή την φορά να κάνει διαφορετικά τα πράγματα. “Είχαμε αυτήν την ευκαιρία που έπρεπε να το κάνουμε και αφήσαμε τον χρόνο να μας δείξει τον δρόμο, αντί τα συναισθήματά μας και αυτό ήταν ίσως ένα λάθος,” εξήγησε. “Εννοώ ότι είμαι περήφανος για τον δίσκο αυτόν και το πόσο θετικά το πήρε ο κόσμος και είναι ένα καλό album, αλλά πιστεύω ότι ο Hansi και εγώ είμαστε ικανοί για πολύ περισσότερα, ειδικά όταν γυρίσουμε πίσω και σκεφτούμε το γιατί θέλαμε εξαρχής να κάνουμε κάτι μαζί.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cold Cell

COLD CELL – Βάζουν τέλος στη νεκρική σιγή

Οι Ελβετοί black metallers COLD CELL ανακοίνωσαν την επιστροφή τους και η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελείται …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *