Ο WARREL DANE λέει ότι έχει μια «απόλυτα ξεχωριστή προσωπικότητα» επί σκηνής

Ο τραγουδιστής των SANCTUARY Warrel Dane λέει ότι έχει ένα “alter ego” και παντελώς διχασμένη προσωπικότητα ενώ είναι στη σκηνή, η οποία δημιουργήθηκε αφότου έμαθε πώς να προσαρμόζει και να διαμορφώνει την ζωντανή του persona για να αντιμετωπίσει την συχνά σκοτεινή λυρική φύση της προηγούμενης μπάντας του, NEVERMORE.

Σε μία συνέντευξη με την Claudia του Αυστριακού web site We Don’t Care η οποία έγινε στο φετινό φεστιβάλ MetalDays, το οποίο έλαβε χώρα στις 23-29 Ιουλίου στο Τόλμιν της Σλοβενίας, ο Dane, μαζί με τον συνιδρυτή κιθαρίστα και κυρίως συγγραφέα τραγουδιών των SANCTUARY Lenny Rutledge, ρωτήθηκε να περιγράψει την διαδικασία συγγραφής τραγουδιών της μπάντας. “Εξαρτάται,” είπε ο Lenny. “Η διαδικασία μπορεί να είναι διαφορετική. Δεν είναι πάντα η ίδια, αλλα πολλές φορές, απλά προσπαθώ να επινοήσω ένα riff που μου αρέσει. Τότε συνήθως, θα το παρουσιάσω στην μπάντα και “Έι, έχουμε αυτήν την ιδέα.’ Μετά αυτοί με βοηθούν να την μετασχηματίσω.”

Και προσέθεσε ο Warrel: “Τότε δεν τους ακούς αν έχουν τις ιδέες τους και το κάνεις με τον τρόπο που θέλεις εσύ.”

“Προτείνω με δυνατό τρόπο ορισμένες ιδέες,” συνέχισε ο Lenny. “Ναι, θα θέλαμε να πούμε ότι είναι μία δημοκρατία, αλλά δεν είναι. Είναι μία κοινή προσπάθεια, αλλά ο Warrel κι εγώ γράφουμε πιο πολύ από το υλικό. Όλοι βοηθούν. Είναι μία ομαδική προσπάθεια να δημιουργήσουμε το τελικό προϊόν, ας το πω κι έτσι.»

“Μην αναφέρετε ένα τραγούδι των NEVERMORE,” είπε σαρκαστικά ο Dane. Προσπαθούμε να αποστασιοποιηθούμε από αυτό. Αυτό πρέπει να το αναφέρετε.”

Οι SANCTUARY, οι οποίοι ξαναστχηματίστηκαν το 2010 μετά από ένα διάλειμμα δεκαοχτώ χρόνων, περνούν τα τελευταία χρόνια περιοδεύοντας για να υποστηρίξουν το άλμπουμ της επιστροφής τους, το “The Year The Sun Died” του 2004, όπως και το “Inception” του 2016, ένα album που αποτελείται από υποτιθέμενες χαμένες ηχογραφήσεις στο στούντιο του1986, τις οποίες ανακάλυψε ο Rutledge και τότε αποκαταστάθηκαν με μαγικό τρόπο, ξαναμιξαρίστηκαν και πέρασαν από remastering από τον Chris “Zeuss” Harris (QUEENSRŸCHE, HATEBREED).

Μιας και οι SANCTUARY παίρναν μέρος στο κύκλωμα Ευρωπαϊκιού φεστιβάλ του καλοκαιριού, ο Rutledge και ο Dane ρωτήθηκαν πώς προσεγγίζουν τα live shows. “Για μένα, είναι σαν το alter ego σου,” είπε ο Lenny. “Είμαι αρκετά διαφορετικός. Είμαι χαλαρός, αλλά πάνω στη σκηνή είμαι του τύπου ότι είναι πιο πολύ ή ώρα σου να λάμψεις και τα λοιπά. Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό alter ego για μένα.

“Φυσικά, σίγουρα είσαι ένα alter ego στην σκηνή,” είπε ο Warrel. “Έμαθα χρόνια πριν ότι έπρεπε να προσαρμοστώ και να αλλάξω την προσωπικότητά μου και μόνο για να αντιμετωπίσω το στρες και όλα που πανε μαζί του. Δεν είμαι ο ίδιος άνδρας όταν είμαι στη σκηνή. Είμαι μία απόλυτα διχασμένη προσωπικότητα. Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο απαραίτητο. Φαντάζομαι ότι είναι η δημιουργική πλευρά μου. Αλλά μου αρέσει όταν είμαι σπίτι μου, είμαι ένας ήσυχος ανδρας που απλά κάθεται στον καναπέ του με τη γάτα του. (γελά).”

Αρχικά σχηματισμένοι το 1985, οι SANCTUARY πέτυχαν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την CBS/Epic με τη βοήθεια του αρχηγού των MEGADETH Dave Mustaine, ο οποόος προχώρησε στην παραγωγή της μπάντας το 1988 με το πρώτο τους “Refuge Denied”και τους έβγαλε στο δρόμο με τους MEGADETH. Το SANCTUARY αργότερα κυκλοφόρησε ένα ακόμη album για την CBS/Epic, το1990, το”Into The Mirror Black” πριν να διαλυθούν το 1992 σαν αποτέλεσμα εσωτερικής διαμάχης και του κινήματος του grunge. Ο Dane, μαζί με τον μπασίστα Jim Sheppard και τον τότε κιθαρίστα σε περιοδεια Jeff Loomis, θα σχημάτιζαν τους NEVERMORE την ίδια χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Saxon

SAXON – Νέο official video στη δημοσιότητα

Οι Άγγλοι βετεράνοι heavy metallers SAXON κυκλοφόρησαν τον περασμένο Ιανουάριο το 24ο full length άλμπουμ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *