Acid Blade – Power Dive

Acid Blade - Power Dive

Acid Blade – Power Dive

Οι Acid Blade μας έρχονται από την Δρέσδη της Γερμανίας. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo το 2021 , ένα single το ” Into The Light ” το 2022 ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ” Power Dive “ το οποίο κυκλοφόρησε σε 5 εκδόσεις, μεταξύ των οποίων 3 σε έκδοση κασέτας, μια σε cd και μια σε μαύρο βινύλιο.

Το Power Dive είναι καλό ξεκίνημα, έχει την ιδέα, το πάθος, το ενδιαφέρον, το γκρουπ δεν έχει όμως ακόμα την εμπειρία και αυτό φαίνεται μέσα από το ντεμπούτο τους. Ο ήχος τους είναι κλασικό αμερικάνικο metal των 80’s.Το άλμπουμ ξεκινά με έναν διαστημικού χαρακτήρα ήχο ο οποίος γρηγορα δίνει την θέση του σε μια κραυγή συνδυασμένη με απειλητικά riff και δυνατό solo.

Tο ” Hot Blood On The Loose ” λοιπόν είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα του άλμπουμ.
Το ” Ablaze At Midnight ” που ακολουθεί έχει ένα rock ‘n’ roll φλέρτ στον ήχο αλλά παραμένει στο ύφος τoυ κλασικού metal των 80’s,κομμάτι με μελωδίες, riff και solo που σε κάνουν να βάλεις στο ποτήρι σου το ουίσκι και να τους απολαύσεις.
“Power Dive ” το τρίτο κομμάτι, παιχνιδιάρικο, πολυδιάστατο με ρυθμικές κιθάρες που μονομαχούν σε συνδυασμό με τα πολύπλευρα φωνητικά και τις κραυγές του Κlay.

H μελωδία και τα φοβερά riff συνεχίζουν στο επόμενο ” Into The Light ” κομμάτι, solo που σου κρατούν το ενδιαφέρον, riff που σε ξεσηκώνουν και εναλλάσονται στα αυτιά σου.Tο ” King Killer είναι ένας metal ύμνος με τα φωνητικά, riff και solo να σε αναγκάζουν να χτυπιέσαι στο ρυθμό του.Tο ” The Tomp Of Khentika Ikheki ” είναι το high light του δίσκου, ο ύμνος του άλμπουμ, το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κομμάτια, είναι ποικιλόμορφο τραγούδι, μουσικα με πιο βαριά φωνητικά και κραυγές αλλά και στιχουργικά.Tο άλμπουμ πλησιάζει προς το τέλος του με δύο δυνατά κομμάτια το “Moonless Night ” το οποίο είναι ένα ακατέργαστο old-school αμερικάνικο Heavy / Power Metal και το ” Ηarpy On The Wing ” με πιο αργό τέμπο, δυναμικά φωνητικά, παιχνιδιάρικα riff και το ολοκληρώνει ένα υπέροχο solo.

Οι Acid Blade έχουν αυτό το κάτι, που σε συνδυασμό με περισσότερη εμπειρία στο μέλλον θα καταφέρουν να μας δώσουν έναν metal δυναμίτη.

Σταμάτης Τσαντές

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Thelemite – Survival of the Fittest

Thelemite – Survival of the Fittest

Thelemite – Survival of the Fittest Υπάρχουν φορές που τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *