O ERIC CUTLER Δεν Νομίζει Οτι Οι AUTOPSY Έχουν Εξελιχθεί: ‘Είμαστε Τα Ίδια Καθίκια Που Ήμασταν Πάντα’

Το”Metal Magdalene With Jet” show πήρε πρόσφατα μία συνέντευξη από τον κιθαρίστα Eric Cutler των βετεράνων death metallers AUTOPSY. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση παρακάτω. Μερικά αποσπάσματα ακολουθούν καταγεγραμμένα.

Σχετικά με το πώς γνώρισε τον ντράμερ των AUTOPSY Chris Reifert:

Eric: ” Ο Chuck [Schuldiner] από τους DEATH και ο Chris ζούσαν σε ένα σπίτι πίσω από το δικό μου σε μερικά διαμερίσματα στην πραγματικότητα. Και ο Steve DiGiorgio των SADUS, ο οποίος έπαιξε με τους AUTOPSY για λίγο, μας σύστησε μία ημέρα. Άρχισα να κάνω παρέα και με τα δύο αυτά παληκάρια. Μόλις έναν ίσως μήνα αργότερα, ο Chuck αποφάσισε να μετακομίσει πίσω στη Florida. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, εγώ κι ο Chris είχαμε γίνει φίλοι. Ο Chris δεν ήθελε να μετακομίσει στη Florida [με τον Schuldiner]. Απλά αποφασίσαμε ότι επρόκειτο να ξεκινήσουμε μία μπάντα εδώ και να επινοήσουμε λίγη μουσική και ένα όνομα. Απλά θέλαμε να παίξουμε κάτι βρώμικο κι άρρωστο. Έτσι άρχισαν όλα.”

Σχετικά με τις πρώτες ημέρες της μπάντας:

Eric: “Αρχικά, ήμασταν μόνο εγώ κι ο Chris. Αρχίσαμε να γράφουμε τραγούδια και να κάνουμε jamming στο υπνοδωμάτιο στο σπίτι των γονέων του και στο σπίτι των δικών μου γονέων και πραγματικά, οπουδήποτε μπορούσαμε. Κάποτε αποφασίσαμε τη μουσική που επρόκειτο να κάνουμε, η οποία ήταν απλά κάτι heavy και κάτι που κανείς δεν έπαιζε αυτό που θέλαμε να ακούσουμε. Αρχίσαμε να το διαμορφώνουμε εκείνη τη στιγμή. Στρατολογήσαμε έναν φίλο μου, τον Eric Eigard στο μπάσο και αρχίσαμε να παίζουμε σε party. Άρχισε να παίρνει μορφή σιγά σιγά και ο Eric έφυγε από τη μπάντα. Φθάσαμε σε ένα σημείο που παίζαμε σε parties κάθε Σαββατοκύριακο, κι αυτές ήταν οι πρόβες μας. Ηχογραφήσαμε ένα demo το ’87, το πρώτο μας. Αμέσως μετά, αποκτήσαμε τον Danny Coralles στην μπάντα, ο οποίος ήταν με τους Καλιφορνέζους BLOODBATH εκείνο τον καιρό. Απλά πήρε μορφή από εκεί. Δεν είχαμε στην πραγματικότητα ένα σχέδιο. Απλά αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε.”

Σχετικά με τη διάλυση της μπάντας μετά το studio album “Shitfun” του 1995:

Eric: “Κάναμε μία καταστροφική περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν πραγματικά πολύ άσχημα σχεδιασμένη, τα shows ήταν διάσπαρτα, πολύ ταξίδι ανάμεσά τους, δεν υπήρχε promotion. Έκανα το ηλίθιο λάθος να μανατζάρω την περιοδεία και επίσης να παίζω κάθε βράδυ. Απλά κάηκα μετά από ας πούμε δύο τρεις εβδομάδες και είχα πραγματικά τελειώσει με όλα. Είχα αποφασίσει μέχρι τότε ότι επρόκειτο να τα παρατήσω πριν γυρίσουμε πίσω και το είπα σε όλους. Πιθανά στα μισά της περιοδείας, είπα σε όλους ότι είχα τελειώσει, ότι ήμουν “καμμένος” και ότι δεν ήθελα να συνεχίσω πια. Φυσικά, άλλαξα γνώμη κανά δυο μήνες αφότου επιστρέψαμε. Είπα κάτι σαν, ‘Τι στο διάολο σκεφτόμουν;’ Όταν επιστρέψαμε στα σπίτια μας, είχαν τελειώσει όλα. Ο καθένας έκανε αυτό που ήθελε. Είχαμε το ‘Shitfun’ ακόμη έτοιμο για ηχογράφηση, κι έτσι πήγαμε και το κάναμε. Και τότε, αυτό ήταν!Ο Chris κι ο Danny σχεδίαζαν ήδη να κάνουν τους ABSCESS. Μόλις επιστρέψαμε στα σπίτια μας από την περιοδεία, κάναμε το δίσκο ‘Shitfun’ και τα παρατήσαμε.”

Σχετικά με την επανένωση των AUTOPSY το 2009:

Eric: “Λαμβάναμε προσφορές να παίξουμε σε shows και να κάνουμε περιοδείες από τότε που χωρίσαμε. Τα παληκάρια από τους Maryland Deathfest ήταν πραγματικά τίμια όταν προσπαθούσαν να μας πείσουν να πάμε και να παίξουμε στη Maryland. Τους απορρίψαμε μερικές φορές και τελικά, σοβαρεύτηκαν και απλα το συζητήσαμε. Είπαμε ‘Λοιπόν, όλα καταλήγουν σε αυτό. Ίσως απλά να πρέπει να το κάνουμε και να το τσεκάρουμε και να δούμε πού πάει από κει.’ Κι έτσι ξαναξεκίνησαν όλα.”

Σχετικά με το νέο τους “Puncturing The Grotesque” mini-LP:

Eric: “Οτιδήποτε κάνουμε είναι μία άλλη φάση της μπάντας. Δεν σχεδιάζουμε τίποτα. Δεν προσπαθούμε να γράφουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι απλά το πού βρισκόμαστε σε μία δεδομένη στιγμή οποτεδήποτε κυκλοφορούμε κάτι. Αισθανόμαστε καλά για τη μουσική, όπως κάνουμε για οτιδήποτε άλλο. Ποτέ δεν βγαίνουμε να λέμε ‘Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που κάναμε ποτέ.’ Είναι ό,τι είναι και μας αρέσει και ελπίζουμε θα αρέσει και σε άλλους ανθρώπους, επίσης.”

Σχετικά με το εάν οι AUTOPSY έχουν εξελιχθεί:

Eric: “Γαμώ το, όχι. Είμαστε τα ίδια καθίκια που πάντα ήμασταν, προσωπικά και μουσικά. Τα ίδια σκατα. [Γελάει]”

Σχετικά με το εάν επιθύμησε τον πρώτο καιρό της σκηνής του death metal όταν κυριαρχούσε το γράψιμο επιστολών και η ανταλλαγή κασσετών:

Eric: “Πραγματικά δεν το σκέφτομαι αυτό, πώς νιώθω για κάτι τότε σε αντίθεση με το τώρα. Τότε ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Έγραφα γράμματα. Δεν υπήρχαν e-mail. Ανταλλάσαμε κασσέτες. Έτσι, ήταν πραγματικά cool τότε. Και τώρα είναι cool επειδή απλά μπορείς να ανασύρεις οτιδήποτε θέλεις να τσεκάρεις και να το ακούσεις. Είναι πραγματικά διαφορετικό, αλλά δεν έχω μία έντονη άποψη για αυτό. Είναι αυτό που είναι. Πρόκειται να μεγαλώσουμε και τα πράγματα αλλάζουν με τον χρόνο.”

Το”Puncturing The Grotesque” κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου από την Peaceville και περιέχει επτά κομμάτια αναβλύζουσας αρρώστιας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dominum

DOMINUM – Δημοσίευσαν νέο single

Oι Γερμανοί power metallers DOMINUM ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους και μόλις έδωσαν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *