O BARNEY GREENWAY Μιλά Για Το Γιατί Οι NAPALM DEATH Δεν Γιορτάζουν Τις Επετείους Των Album Τους: ‘Είμαστε Μία Εξελισσόμενη Μπάντα, Δεν Χρειάζεται Να Κοιτάμε Πίσω’

Ο τραγουδιστής Των NAPALM DEATH, Mark “Barney” Greenway, μίλησε πρόσφατα στο Γαλλικό No Name Radio. Μπορείτε να δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη.

Όσον αφορά το τελευταίο album της μπάντας, Apex Predator”:

Barney: “Νομίζω ότι τελικά εξελίχθηκε σε ένα πολύ καλό album, κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει τότε. Σε κάθε album υπάρχουν οι ερωτήσεις, ‘Θα είναι καλό; Θα ενδιαφερθεί ο κόσμος για αυτό;’ Αλλά κατέληξε πολύ καλά. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την υφολογία επίσης – η ένωση διαφορετικών στυλ της μπάντας – ταιριάζουν πραγματικά πολύ καλά, περισσότερο από κάθε άλλο album. Νομίζω ότι κατέληξε πολύ καλά και η αποδοχή από τον κόσμο ήταν πολύ θετική. Δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο θετική.”

Όσον αφορά στο αν το γκρουπ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα καινούριο album:

Barney: “Θα είναι σίγουρα μέσα στο 2019. Κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά και αυτό επειδή μέχρι τώρα περιοδεύαμε. Είχαμε προγραμματίσει να κυκλοφορήσουμε καινούριο album μέσα στο 2018 αλλά δεν μας βγήκε τελικά, επειδή είχαμε την ανάγκη να γυρίσουμε σπίτι για λίγο. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί ο κόσμος ακόμα θέλει να μας ακούει, έτσι το album μπορεί να περιμένει. Δεν είναι σημαντικό αυτή την στιγμή. Φυσικά θα θέλαμε πολύ να το έχουμε τώρα αλλά δεν δουλεύει ακριβώς έτσι και κάπως έτσι θα συνεχίσουμε.”

Για την παγκόσμια περιοδεία:

Barney: “Παρόλο που παίζουμε σε διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο, οι άνθρωποι είναι ίδιοι στο τέλος της ημέρας. Υπάρχει πάντα η ερώτηση στις συνεντεύξεις, ‘Τι πιστεύετε για τους…’ – για παράδειγμα – ‘Βούλγαρους fans;’ Εάν είσαι στην Βουλγαρία. ‘ Τι πιστεύετε για τους Πορτογάλους fans;’ Εάν είσαι στην Πορτογαλία. Αυτό σχεδόν δεν είναι ερώτηση γιατί οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί. Οκ ναι, υπάρχουν κάποια μέρη που ζουν διαφορετικές εμπειρίες από αυτές που ζούμε στην Ευρώπη, σε σχέση με την καθημερινή ζωή, αλλά οι άνθρωποι είναι ακόμα άνθρωποι στο τέλος της ημέρας, οπότε έχουμε την τάση να μην πιστεύουμε στην ‘διαφήμιση’. Εάν ο κόσμος μας πει να φοβόμαστε να πάμε κάπου, προτιμούμε να το ανακαλύψουμε μόνοι μας από το να αποδεχτούμε ένα στερεότυπο.”

Για την αφοσίωσή του στα δικαιώματα των ζώων:

Barney: “Δεν είναι ένας σκοπός – είναι απλά ανθρωπιά. Είναι βασική ανθρωπιά. Δεν χρειάζεται να το περιγράφουμε ως σκοπό ή ως θέμα. Είναι όντα που αισθάνονται – είναι σαν εμάς περίπου, αν και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, αλλά σχεδόν με τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες φυσικές εμπειρίες. Ο τρόπος που ο άνθρωπος συμπεριφέρεται στα ζώα μερικές φορές, για εμένα, είναι απάνθρωπο. Δεν είναι σκοπός για εμένα – είναι βασική ανθρωπιά.”

Για τις συναντήσεις με τους fans:

Barney: “Οι συναντήσεις για αυτόγραφα με τους Fans και όλα αυτά είναι κάτι δύσκολο για εμάς. Πάντα ήταν κάτι φυσικό για εμάς να μην είμαστε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, έτσι μερικές φορές οι συναντήσεις και τα αυτόγραφα μπορούν να το βελτιώσουν αυτό λίγο. Μπορούν να γίνουν αμήχανες οι στιγμές αυτές αλλά όταν καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θέλει να μας συναντήσει και αυτό είναι φιλία σε ένα πρώτο επίπεδο, δεν θέλουμε να φαινόμαστε φιλικοί αλλά να είμαστε. Δεν είναι δύσκολο γιατί ο κόσμος μπορεί να έρθει και να μας συναντήσει οπουδήποτε. Είμαστε πολύ περισσότερο διαθέσιμοι από τις άλλες μπάντες. Είναι δύσκολο να το ισορροπήσεις.”

Για το αν οι NAPALM DEATH σχεδιάζουν να γιορτάσουν την 30η τους επέτειο:

Barney: “Πολλές μπάντες γιορτάζουν, ‘Ω, έχουν περάσει 25 χρόνια από αυτό ή από εκείνο’. Εμείς είμαστε μία εξελισσόμενη μπάντα. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω. Ναι, σίγουρα αν αναφερθείς σε ένα album, ο κόσμος μπορεί να το δει ως πιο σημαντικό album, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις επετείους αυτές για να πάρουν μεγαλύτερες επιβεβαιώσεις και περισσότερα χρήματα.”

Οι σκέψεις του για την καριέρα των NAPALM DEATH:

Barney: “Δεν το είδα ποτέ σαν καριέρα. Δεν ήταν ποτέ καριέρα για εμένα, γιατί η ‘καριέρα’ το κάνει να ακούγεται σαν μόνιμη δουλειά. Δεν ήταν ποτέ κάτι τέτοιο για εμένα. Ήθελα να είναι μία φυσική εμπειρία και στο μεγαλύτερο μέρος έτσι και ήταν.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι NAPALM DEATH άνοιγαν τις συναυλίες των SLAYER στην δεύτερη φάση της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας τους. Πρόσθετες μπάντες στην περιοδεία αυτή ήταν οι LAMB OF GOD, ANTHRAX και TESTAMENT.

Οι NAPALM DEATH κυκλοφόρησαν δύο σπέσιαλ CD, 2LP και μία digital συλλογή (διαθέσιμη για downloading) με τίτλο “Coded Smears And More Uncommon Slurs”, τον Μάρτιο του 2018 μέσω της Century Media Records. Αυτή η σπέσιαλ συλλογή περιλαμβάνει 31 τραγούδια με 90 λεπτά συνολική διάρκεια, συνδυάζοντας σπάνιο υλικό και πιασάρικες μελωδίες από το 2004 μέχρι το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙ TURILLI/LIONE RHAPSODY Ξεκίνησαν Να Συνεργάζονται Με Την NUCLEAR BLAST Και Θα Κυκλοφορήσουν Το Ντεμπούτο Τους Album

TURILLI/LIONE RHAPSODY – η μπάντα που περιλαμβάνει τα original μέλη των RHAPSODY, Luca Turilli και …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *