Ο“Barney” Greenway μιλάει για το καινούριο Album Των Napalm Death

Ο τραγουδιστής Mark “Barney” Greenway των βετεράνων του extreme metal, NAPALM DEATH, μίλησε στο Metal Underground για την πρόοδο της ηχογράφησης του πολυαναμενόμενου καινούριο τους album, μετά το “Apex Predator – Easy Meat” του 2015.

“Η περισσότερη από την μουσική είναι έτοιμη” δήλωσε (δείτε το βίντεο παρακάτω). “Δουλεύω τώρα τα φωνητικά. Είμαι περίπου στα μισά. Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Αλλά, φυσικά, μετά θα πρέπει να κοιτάξουμε το πράγματα όπως το artwork και διάφορα άλλα.

“Το θέμα με τους NAPALM είναι ότι μετά από όλα αυτά τα albums, δεν γίνεται να είναι κάτι που απλά θα παρουσιάσεις εκεί έξω,” συνέχισε. “Όπως το artwork, για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να την εκφράσεις με διαφορετικούς τρόπους.

“Τα τελευταία δύο covers στα album μας ήταν φοβερά, για να είμαι ειλικρινής. Εννοώ, μου άρεσαν πραγματικά πολύ. Εξέφραζαν αυτό ακριβώς που θέλαμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έτσι, θα ήθελα να κάνω το ίδιο και με το επόμενο album.

“Για εμένα (το artwork του εξωφύλλου) πρέπει να είναι επιθετικό και πρέπει να είναι extreme. Έτσι, χρειάζεται πολλή σκέψη. Συζητούσαμε με τον Frode (Slythe) , τον καλλιτέχνη του ‘Apex Predator – Easy Meat’ – και θα κάνει το επόμενο. Πρόκειται για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα στην ουσία. Γιατί έχουμε κοιτάξει εκατό διαφορετικά πράγματα μέχρι τώρα για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιες ιδέες και τίποτα δεν έχει προταθεί επίσημα ακόμα. Κάτι θα βγει στο τέλος όμως.”

Ο Greenway επίσης μίλησε για άλλη μια φορά για τον κιθαρίστα των NAPALM DEATH, Mitch Harris, ο οποίος έχει φύγει από την μπάντα από το 2014 για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

“Είναι το ίδιο πράγμα που λέω τα δύο τελευταία χρόνια,” δήλωσε. “Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ουσία. Ο Mitch έπαιξε στο καινούριο album. Εάν επιστρέψει ο Mitch για να παίξει Live με την μπάντα, αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Εξαιτίας της κατάστασης όπως είναι τώρα, εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν στην ζωή του, πρέπει να βάλει κάποια πράγματα στην σειρά στην ζωή του. Έτσι, τώρα είναι σε αυτό το μονοπάτι…

“Το θέμα είναι ότι η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για τον Mitch,” πρόσθεσε. “Πρόκειται για το εάν μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι το θέμα. Δεν υπάρχει κανένα χάσμα μεταξύ του Mitch και των NAPALM DEATH. Είχε δύο θανάτους στον οικογενειακό του περίγυρο σε διάστημα ενός μήνα, οπότε ήταν κάτι τραυματικό για εκείνον. Είχε πολλά πράγματα στο κεφάλι του και ήταν μία πολύ κακή περίοδος για εκείνον. Έτσι έπρεπε να βάλει την ζωή του σε μία τάξη. Οπότε θα δούμε τι θα συμβεί. Όπως είπα, ήρθε και έπαιξε στο album. Δεν τον είδα όσο ήταν εκεί. Αλλά ο Shame (Embury, μπάσο) ήταν τις περισσότερες μέρες μαζί του και είπε ότι ήταν υπέροχα.”

Σύμφωνα με τον Greenway, ο κιθαρίστας John Cooke, ο οποίος έχεις υπάρξει σε πολλές περιοδείες με τους NAPALM DEATH για πάνω από 4 χρόνια, “είναι μέλος της live μπάντας, αλλά δεν είναι μέλος των NAPALM DEATH, για παράδειγμα. Είναι ο κιθαρίστας των live,” δήλωσε ο Barney. “Κάτι που δεν έχει σκοπό σε καμία περίπτωση να μειώσει την συνεισφορά του ή για να τον προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είναι έτσι. Απλά αυτή είναι η κατάσταση.”

Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι NAPALM DEATH υπήρξαν το support act για την δεύτερη περιοδεία των SLAYER στις ΗΠΑ. Άλλα support acts ήταν επίσης οι LAMB OF GOD, ANTHRAX και TESTAMENT.

Οι NAPALM DEATH κυκλοφόρησαν δύο special CD, 2LP και ένα digital-download compilation με τίτλο “Coded Smears And More Uncommon Slurs” τον Μάρτιο του 2018 μέσω της Century Media Records. Αυτή η ειδική έκδοση συμπεριλαμβάνει 31 τραγούδια με συνολικό χρόνο πάνω από 90 λεπτά, με σπάνιο υλικό και ειδικά earworms από το 2004 έως το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Novembers Doom Ξεκινούν Την Ηχογράφηση Του Επερχόμενου Full Length Album Τους

Αφού υπέγραψαν με την καινούρια τους δισκογραφική Prophecy Productions  το Νοέμβρη του 2018, οι metallers …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *