Ο Πρώτος Τραγουδιστής Των CANDLEMASS, JOHAN LӒNGQVIST Δήλωσε Για Την Επιστροφή Του Στην Μπάντα: ‘Τα Τραγούδια Με Άγγιξαν Πραγματικά’

Πριν από την συναυλία των θρύλων του doom metal, CANDLEMASS, στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ο τραγουδιστής Johan Lӓngqvist μίλησε στο Duke TV. Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ολόκληρη την συζήτηση.

Πες μας για την επιστροφή σου στους CANDLEMASS το 2018, 32 χρόνια μετά την συμμετοχή σου στο ντεμπούτο album της μπάντας “Epicus Doomicus Metallicus”:

Johan: “Όταν μου τηλεφώνησαν, είπαν ότι ήθελαν να γυρίσουν πίσω σε αυτό από το οποίο ξεκίνησαν και να πάρουν κάποια έμπνευση και ενέργεια. [Είπαν,] ‘Θα ήθελες να έρθεις και να ακούσεις το album και να δεις αν σου αρέσει και μπορείς να το κάνεις;’ Την πρώτη φορά που πήγα στο studio και άκουσα αυτό το καινούριο album, είπα, ‘Άσε με να το δοκιμάσω’ αμέσως και έτσι ξεκινήσαμε. Άρχισαν να ηχογραφώ σχεδόν αμέσως, επειδή τα τραγούδια με άγγιξαν πραγματικά. Είναι σπουδαία τραγούδια.”

Για την συνεισφορά σου στο καινούριο album της μπάντας, “The Door To Doom”:

Johan: “Όταν ήρθα, το album και η μουσική και οι στίχοι, είχαν ήδη γραφτεί. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω όταν έφτασα ήταν να βάλω την φωνή μου σε αυτό και τον δικό μου ήχο.”

Για το επίπεδο της δέσμευσης που εξέφρασες για την επιστροφή σου στην μπάντα:

Johan: “Είπα, ‘Εάν ξεκινήσω πάλι μαζί σας παιδιά, θα βάλω όλα τα υπόλοιπα στην άκρη’, έτσι δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα αυτή την στιγμή – είναι μόνο οι CANDLEMASS και τίποτα άλλο.”

Όσον αφορά στο “Epicus Doomicus Metallicus”:

Johan: “Ήμουν τόσο νέος την πρώτη φορά, αλλά νομίζω φτιάξαμε αυτό το album πολύ γρήγορα. Ήμουν νέος και σκεφτόμουν ‘Wow, θα ηχογραφήσω με τους CANDLEMASS.’ Εκείνη την περίοδο, είχα την δική μου μπάντα, αλλά με ήθελαν στο album τους και ήταν κάτι σπουδαίο αυτό για έναν νέο τραγουδιστή,”

Για τον Tony Iommi, ο οποίος έκανε ένα guest guitar solo στο καινούριο album “Astorolus – The Great Octopus”:

Johan: “Οι κιθάρες των BLACK SABBATH και συγκεκριμένα του Tony Iommi, είναι ένας από τους λόγους που ασχολούμαι με την μουσική. Τους έχω στην καρδιά μου από την αρχή. Έχουν φτιάξει τόσα πολλά υπέροχα τραγούδια και είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν για πάντα. Είναι μία από τις σπουδαιότερες μπάντες σε αυτό το είδος, έτσι θα είναι πάντα μαζί μας, ακόμα και αν σταματήσουν τις περιοδείες. Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα σπουδαίοι.”

Για το μέλλον των CANDLEMASS:

Johan: “Εφόσον περνάμε καλά και σκεφτόμαστε ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ κάτι αλλά αισθάνομαι ότι θα πάει καλά και αν όντως συμβεί αυτό, θα υπάρξει και άλλος δίσκος αλλά δεν υπάρχει σαν πλάνο ακόμα αυτό.”

Το 12 album των CANDLEMASS, “The Door To Doom”, κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου μέσω της Napalm Records. Ο δίσκος χωρίς καμία έκπληξη ακολουθεί την γραμμή που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και χρόνια ο ιθύνων νους, στιχουργός και μπασίστας Leif Edling: επικό, world-class doom metal που βασίζεται σε αργά και μεγάλα riffs.

To “The Door To Doom” είναι το πρώτο full-length album των CANDLEMASS από το 2012 που είχαν κυκλοφορήσει το “Psalms For The Dead”, το οποίο συμπεριελάμβανε τον τραγουδιστή Robert Lowe, ο οποίος έφυγε από την μπάντα λίγες μέρες μετά από την κυκλοφορία του. Αντικαταστάθηκε από τον Mats Levén, οποίος υπήρξε frontman της μπάντας μέχρι να επιστρέψει ο Lӓngqvist στα τέλη του 2018.

Ο Lӓngqvist τραγούδησε στο ντεμπούτο album των CANDLEMASS, “Epicus Doomicus Metallicus” του 1986, πριν φύγει από το group και αντικατασταθεί από τον Messiah Marcolin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gord Piledriver Kirchin

Απεβίωσε ο frontman των Piledriver Gord Piledriver Kirchin

Το καναδικό 80’s thrash σχήμα “Dogs with Jobs” που ήταν η πρώτη μπάντα που έπαιξε …

Leave a Reply

Your email address will not be published.