CHAOS DOCTRINE – Νέο single ‘Lifting The Veil’

Η  Industrialized/Metal μπάντα CHAOS DOCTRINE με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, ήταν σχετικά αδρανείς από τον Οκτώβριο του 2021 που κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ της διασκευής του Beds are Burning των Midnight Oil και το “MMXXI Redux” του πρώτου τους single, Cult. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η μπάντα κυκλοφόρησε το νέο της single και το visualiser video για το ‘Lifting The Veil’ την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ο κιθαρίστας, μηχανικός και παραγωγός της μπάντας Alec Surridge εξηγεί: “Ενώ το τελευταίο μας άλμπουμ είναι ακόμα πολύ καινούργιο και μπορεί να κυκλοφορήσουμε ένα ή δύο επίσημα single από αυτό, θέλαμε να βγάλουμε κάτι ολοκαίνουργιο για να δώσουμε στους οπαδούς μας μια αίσθηση για το τι έχουμε κάνει τους τελευταίους έξι μήνες περίπου. Διασκεδάσαμε πολύ με τις δύο τελευταίες μας διασκευές [Beds are Burning και, πριν από αυτό, το Enjoy the Silence των Depeche Mode], αλλά δεν είναι καθόλου ενδεικτικές για το πού πηγαίνουμε δημιουργικά – και αυτό το single θα σας δείξει τι ακριβώς εννοώ με αυτό!”.

Τι εννοεί λοιπόν ο Άλεκ με αυτό, αν και οι δύο τελευταίες διασκευές της μπάντας ήταν μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών που δεν προέρχονται από metal στάβλους, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι CHAOS DOCTRINE μας έχουν δώσει αρκετά πρόσφατα shredders όπως οι Father Grigori και Black Friday Bedlam (με τον γίγαντα του σουηδικού metal Jörgen Sandström). Το νέο single λέγεται ότι θα συνεχίσει από εδώ – ονομάζεται ‘Lifting the Veil’, ένα thrasher 200bpm που υπόσχεται όχι μόνο να μας θυμίσει ότι οι CHAOS DOCTRINE είναι πρώτα και κύρια metal, αλλά και να μας δείξει μια πιο προχωρημένη, ακόμα πιο βαριά πλευρά της μπάντας. Το κομμάτι φέρνει την χαρακτηριστική σκοτεινή βιομηχανική άκρη αναμεμειγμένη με σοβαρά κιθαριστικά riff που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε, μαζί με ένα φωνητικό μπαράζ που θα σας σπάσει στο πρόσωπο σαν σφυρί.

Ο κιθαρίστας Phil Carstens μας δίνει μερικά στοιχεία: “Ο Dr D και εγώ γράψαμε τα riffs και τη βασική δομή του τραγουδιού για αυτό το κομμάτι στο τέλος του 2021. Ήθελα να κάνω κάτι που να είναι βαρύ και γρήγορο σαν κόλαση, θυμίζοντας τις death metal μπάντες με τις οποίες μεγάλωσα. Ο Alec έφερε τη συνηθισμένη του παραφροσύνη στα riff και όταν ο D τελείωσε με τα industrial στοιχεία και τα φωνητικά, ξέραμε ότι παρόλο που είναι το τελευταίο κομμάτι που γράψαμε για το νέο άλμπουμ, θέλαμε να είναι το πρώτο single”.

Έτσι, ο Phil και ο Alec ανέφεραν την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου άλμπουμ . Πρόσφατα, οι Dr D ανέφεραν ότι θα κυκλοφορήσουν ένα νέο EP φέτος, οπότε ένα νέο άλμπουμ είναι είδηση! Χαρακτηριστικά ο Dr D αναφέρει: “Το αρχικό μας σχέδιο για το 2022 ήταν να κυκλοφορήσουμε ένα διπλό EP, με το όνομα ‘The Chaos Chronicles Volumes II & III’, το οποίο θα περιείχε ακυκλοφόρητο υλικό και εναλλακτικές μίξεις παλαιότερων κομματιών. Αλλά, διασκεδάζουμε τόσο πολύ δημιουργώντας νέο υλικό που αποφασίσαμε να μεταθέσουμε το EP στο 2023 για χάρη του ολοκαίνουργιου άλμπουμ”.

Ο Alec προσθέτει: “Ως μπάντα, σπρώχνουμε τα δημιουργικά μας όρια προς όλες τις κατευθύνσεις από τότε που τελειώσαμε το ‘And in the Beginning… they Lied’. Έχουμε γίνει πολύ πιο βαρείς και γρήγοροι από ποτέ σε μερικά από τα νέα μας κομμάτια (όπως το Lifting the Veil), ενώ άλλα φέρνουν ένα πολύ πιο σκοτεινό industrial στοιχείο από πριν. Έχουμε επίσης γράψει μερικά μεγάλα και πολύπλοκα επικά κομμάτια, καθώς και κομμάτια με πολλά καθαρά φωνητικά – μια εντελώς νέα κατεύθυνση για εμάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βγάζουμε αυτό το νέο πρόσωπο προς τα έξω, καθώς το βλέπουμε ως ένα νέο επίπεδο ωριμότητας για το συγκρότημα!”.

Περισσότερα για το επερχόμενο άλμπουμ των CHAOS DOCTRINE θα έρθουν με τον καιρό – δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας ή το όνομα του άλμπουμ, αλλά η μπάντα στοχεύει στα τέλη του 2022 για να τους δώσει αρκετό χρόνο για να παίξουν συναυλίες με τον Jason και να βγάλουν ένα προϊόν Α κατηγορίας. Εν τω μεταξύ, προσέξτε το ‘Lifting The Veil’, το νέο single που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου!

Daniel Burger ‘Dr D’ (Vocals), Alec Surridge (Guitar), Jason Eedes (Drums) & Phil Carstens (Bass & Backing Vocals)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

exhorder-cancer-28.5.23

Οι Exhorder Και Cancer στο Κύτταρο Live 28 Μαΐου 2023

EXHORDER (U.S.A.) CANCER (U.K.) Κυριακή 28 Μαΐου 2023 – Αθήνα – Κύτταρο Live “Live In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *