Ο πρώην κιθαρίστας των MEGADETH, CHRIS BRODERICK δηλώνει ότι “ήταν μεγάλη τιμή” που απέδωσε φόρο τιμής στον PAUL VINNIE, στο AFTERSHOCK Festival

Ο πρώην ιδρυτής των MEGADETH και νυν κιθαρίστας των ACT OF DEFIANCE, Chris Broderick, δήλωσε πως ‘ήταν μεγάλη του τιμή’ που πήρε μέρος στο ειδικό tribute για τον πρώην drummer των PANTERA και των HELLYEAH, Vinnie Paul Abbott, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Aftershock στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Μαζί του για το cover του κλασσικού τραγουδιού των PANTERA “A New Level” ήταν ο Kyle Sanders (μπάσο) από τους HELLYEAH, o Eddie Veliz (κιθάρα), ο Pepe Clarke (drums) από τους KYNG και ο Jose Mangin των SiriusXM στα φωνητικά.

Ο Broderick είπε στο MA Entertainment Global ότι έπαιξε το “A New Level” στο event επειδή άργησε να ακούσει για αυτό. “Πληροφορήθηκα τυχαία για το tribute – άκουσα ψιθύρους στον αέρα” εξήγησε (δείτε το video παρακάτω). “ Και σκέφτηκα, φίλε, πρέπει να πάρω μέρος σε αυτό.”

Παρόλο που ο Broderick δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει τον αδερφό του Vinnie Paul, τον πρώην κιθαρίστα των PANTERA “Dimebag” Darrell Abbott, δηλώνει ότι “ Ειλικρινά νιώθω σαν να τον ξέρω από όλα τα (PANTERA home) videos – ‘[3 Vulgar] Videos From Hell’ και όλα τα γαμημένα καραγκιοζιλίκια που έκαναν ”. “ Για εμένα ήταν τόσο αλλόκοτο. Και μετά έπρεπε να σκεφτώ: ‘Πως στο διάολο μπορούν να παίζουν τόσο καλά όταν κάνουν κάτι τέτοιο;’ Απλά με ξεπερνούσε [ο Dimebag], κάθε βράδυ ήταν απίστευτος.”

O Broderick πρόσθεσε πως έγινε fan των PANTERA όταν ήταν γύρω στα 20 του στο Κολοράντο. “Δεν τους είχα ξανακούσει [1990’s] ‘Cowboys From Hell’, αλλά μόλις άκουσα το ‘Cowboys From Hell’ με κέρδισαν” δήλωσε. “ Και έπειτα, όταν τους είδα στο Red Rocks καθώς μεγάλωνα στο Denver, με κέρδισαν για μια ζωή.”

“Τους είδα μερικές φορές τότε – με τους TYPE O [NEGATIVE] και, φυσικά, με τους SKID ROW,” πρόσθεσε. “ Και τους είδα στο Colorado Springs, τους είδα στο Denver, τους είδα στο Red Rocks και ήταν πάντα απίστευτοι.”

Ανάμεσα στους πολλούς που απέφεραν φόρο τιμής στον Vinnie Paul στο Aftershock ήταν μέλη των KORN, GODSMACK, DEFTONES, SEVENDUST, SHINEDOWN και των GWAR.

Ο Vinnie Paul πέθανε στις 22 Ιουνίου από διεσταλμένη μυοκαρδιοπάθεια, μεγεθυμένη καρδιά, καθώς επίσης και στεφανιαία νόσο. Ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα χρόνιας αδυναμίας του μυός της καρδιάς – στην ουσία η καρδιά του δεν μπορούσε να διοχετεύσει αίμα στο σώμα όπως μία υγιής καρδιά.

O Vinnie Paul θάφτηκε στις 30 Ιουνίου δίπλα στον αδερφό του και την μητέρα του, Carolyn, στο νεκροταφείο Moore Memorial Gardens στο Arlington του Texas.

Μία δημόσια επιμνημόσυνη ακολουθία προς τιμήν του Vinnie Paul έγινε την 1η Ιουλίου στο Bomb Factory στο Dallas του Texas.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Drummer Των VOIVOD, MICHEL ‘AWAY’ LANGEVIN Δηλώνει: ‘Είμαστε Ακόμα Αρκετά Underground’

Ο Alex Haber του Heavy New York πήρε συνέντευξη από τον drummer Michel ‘Away’ Langevin …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *