Ο Χρήστος Στεργιαννίδης των Paladine στο Metalourgio Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

CHRIS STERGIANIDIS

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20.00-22.00) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine , συζητά με τον μπασίστα των PALADINE Χρήστο Στεργιαννίδη. Κυρίαρχα θέματα στην συζήτησή μας, μεταξύ άλλων, θα είναι η μνήμη, το παρόν μα και το αύριο του συγκροτήματος. Παράλληλα θα ανασύρουμε στην επιφάνεια τα καθηλωτικά στη μελωδία της έντασης riff, τα εμπνευσμένα από επιθετική διάθεση και μεταλλική διαύγεια solos, τα καθαρά, «πολεμικά», υπερήφανα στην ερμηνεία και χροιά φωνητικά. Αυτά που υφαίνουν την εξαιρετική ικανότητα της εναλλαγής από το ήρεμο πάθος, την ρομαντική απόγνωση στην κρυστάλλινη δύναμη, στην μαχόμενη ύπαρξη για ψυχική λύτρωση στα υψίφωνα «Ηλύσια πεδία» …Στοιχεία που διανθίζουν ένα ολοκληρωμένο ηχητικοθεματικό πρότυπο, μια προσωπική σχέση που το σχήμα προβάλλει και επιβάλλει επάνω στις κλασικές ηχητικές metal ιδιότητες. Σε αυτήν τη συνθετική ραχοκοκαλιά οι PALADINE θεμελιώνουν έναν έντονο ανθρωποκεντρικό, διαυγή στο ιδίωμα του power metal, ήχο. Προσφέρουν στον ακόλουθο-ακροατή ένα συναρπαστικό ταξίδι μεταλλικών συγχορδιών, αρμονίας, λυρικού στίχου μετά θεματικής που ξεκινά από το φανταστικό για να καταλήξει στην εσωτερική αλήθεια του σήμερα, είτε μεταφορικά, είτε παράλληλα η συναισθηματικά ρεαλιστικά, αποφεύγοντας, ως μουσική αρχή ήθους, μια περιήγηση συνήθη στον υπερφίαλο, ματαιόδοξο τεχνικό βερμπαλισμό, στην υπερβολή του δήθεν που καθηλώνει ως πυροτέχνημα. Οι PALADINE ήδη με τα album “Finding Solace” (2017) και “Entering the Abyss” (2021) δείχνουν αριστοτεχνικά το πώς λειτουργεί δημιουργικά ένα συγκρότημα που στοχεύει όχι απλά το μελωδικό Heavy Metal αλλά το ιδίωμα της Μεταλλικής Τέχνης που λέγεται…Power Metal!

Μαζί μας η Sirens rec., με τα cd προς κλήρωση των: RATA BLANCA – El Camino Del Fuego, GEOFF TATE – Geoff Tate, DOUBLE TREAT – Wander Thirst. Συμμετέχετε είτε μέσω του chat κατά τη διάρκεια της εκπομπής (με σχόλιο, αναφορά…κλπ.) είτε στέλνοντας ονοματεπώνυμο και περιοχή στο email: metalantignosi@gmail.com , από σήμερα έως και την Πέμπτη στις 21.45…Υγεία, Δύναμη, HEAVY METAL!

Υ.Γ. Ακολουθώντας το Metalourgio στο κανάλι του στο YouTube και στο Mixcloud μπορείτε να ακούσετε τις ήδη υπάρχουσες εκπομπές.

Sirens rec457

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Omega Diatribe

OMEGA DIATRIBE – Δημοσίευσαν νέο single από το επερχόμενο άλμπουμ

Οι Ούγγροι groove/heavy metallers OMEGA DIATRIBE έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμα single από το επερχόμενο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *