Ο DAVE MUSTAINE επιτέθηκε στον Ιδρυτή της METAL BLADE Για το Βιβλίο ‘For The Sake Of Heaviness.’

Ο Dave Mustaine επιτέθηκε στον Brian Slagel για το βιβλίο του ιδρυτή και διευθυντή της Metal Blade Records που κυκλοφόρησε πρόσφατα “For The Sake Of Heaviness: The History Of Metal Blade Records”

Η πηγή της οργής του Mustaine φαίνεται να είναι η εξιστόρηση του Slagel στο βιβλίο για το πώς ο επικεφαλής της προσπάθησε να κάνει να υπογράψουν οι MEGADETH με την Metal Blade νωρίς στην καριέρα της μπάντας, μόνο και μόνο για να χάσει την προσφορά από την Combat Records.

Ο Slagel έγραψε στο βιβλίο: “Η μόνη μπάντα με την οποία δεν πήρα αυτό που επιθυμούσα ήταν οι MEGADETH. Ήταν ανάμεσα σε μας και σε μία ολοκαίνουρια εταιρεία που ονομάζεται Combat, η οποία ήταν μέρος της εταιρείας διανομής Important με την οποία είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε. Αργότερα το 1984 είχαν αποφασίσει ότι όλη η υπόθεση του metal είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και ήθελαν να μπουν σε αυτό δημιουργώντας τη δική τους εταιρεία. Η πρώτη μπάντα που μπήκε στο ραντάρ τους (και δική μας τον ίδιο χρόνο) ήταν οι MEGADETH. Στο τέλος, το θέμα παίχτηκε σε μόνο χίλια δολλάρια. Τους είχαμε προσφέρει επτά χιλιάδες δολλάρια, αλλά η Combat προσέφερε οκτώ, για αυτό και πήγαν με την Combat.

“Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, κυρίως με δεδομένο το τι έγιναν οι MEGADETH, έχω συχνά σκεφτεί, ‘Λοιπόν, ίσως να μπορούσα να είχα μαζέψει λίγα παραπάνω χρήματα. Αλλά πραγματικά, εκείνον τον καιρό, επτά χιλιάδες δολλάρια ήταν τα περισσότερο χρήματα που είχαμε ποτέ προσφέρει σε κάποιων. Τα πιο πολλά πράγματα που κάναμε περιλάμβαναν έξοδα των $1,600 ίσως μέχρι τα $3,500, το περισσότερο, για να κάνουμε έναν πλήρη δίσκο. Επτά χιλιάδες ήταν πολλά χρήματα. Θυμάμαι τον Dave Mustaine που μου έγραψε ένα γράμμα από καρδιάς, λέγοντας πώς αυτός ήθελε πραγματικά να είναι στην Metal Blade, αλλά δεν ήταν γραπτό να γίνει.”

Αφου ο Slagel έβγαλε στο tweeter ανακοίνωση τη Δευτέρα (23 Οκτωβρίου) προωθώντας το βιβλίο, Ο Mustaine άνοιξε πυρ με μία απάντηση, γράφοντας: “Εάν το λάθος να μας προσφέρει μία συμφωνία για $7,000 αποτελεί ένδειξη για το υπόλοιπο αυτού του βιβλίου, εύχομαι να μαρκάρεται ως βιβλίο φαντασίας. Δεν θα υπέγραφα ποτέ μαζί σας.”

Λίγο αργότερα ο Slagel απάντησε στην ανακοίνωση του Mustaine, λέγοντας: “Λυπάμαι τόσο αν το πήρα λάθος αυτό ή σας προσέβαλα. Θυμάμαι που μίλησα στην ομάδα σας τότε. Αν η μνήμη μου είναι λάθος, δεν είχα τέτοια πρόθεση.”
Ο Mustaine επανήλθε τότε λέγοντας: “Σε συγχωρώ απόλυτα, αλλά δεν μίλησες με εμάς. Παρακαλώ αφαίρεσέ το αυτό απο το βιβλίο σου στην επόμενη εκτύπωση και καλή τύχη με το project σου.”
Το”For The Sake Of Heaviness: The History Of Metal Blade Records” κυκλοφόρησε στις 29 Αυγούστου. Το βιβλίο, το οποίο γράφτηκε από τον by Slagel με τον Mark Eglinton, περιλαμβάνει έναν πρόλογο από τον Lars Ulrich των METALLICA.

Ο Slagel είπε στο Loudwire σε μία πρόσφατη συνέντευξη ότι υπήρχαν αρκετές άλλες μπάντες με τις οποίες θα ήθελε να έχει υπογράψει συμβόλαιο και να εξελίξει με την Metal Blade. “Υπάρχουν μερικές με τις οποίες τα σκότωσα,” είπε. “Προφανώς με τους METALLICA στις πρώτες μέρες τους. Εάν είχα μερικά χρήματα και εάν είχαν κι αυτοί, πιθανά θα είχαμε κάνει τον πρώτο δίσκο των METALLICA μαζί, αλλά κανείς από τους δυο μας δεν είχε καθόλου χρήματα. Το ίδιο πράγμα έγινε με τους MÖTLEY CRÜE. Όταν πρωτοέβγαλαν τον δίσκο τους ήρθαν και είπαν, έχουμε εννιακόσιους δίσκους των MÖTLEY CRÜE. Τι να κάνουμε με αυτούς ;’ Είπα ‘Ω, πηγαίνετέ τους σε αυτόν τον διανομέα.’ Δεν είχα μία εταιρεία ή δίσκο τότε.

“Οι μόνοι άλλοι δύο με τους οποίους έκανα βλακεία, κι όχι ότι θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τους GUNS N’ ROSES, αλλά όταν παίζαν στο L.A. στη δεκαετία του ’80, οι άνθρωποι είπαν, ‘Πάτε να τους δείτε! Είναι υπέροχοι!'” συνέχισε αυτός. “Ήξερα τον μάνατζερ τους. Είπα, ‘Όχι, φαίνονται γκλαμμάτοι,’ και δεν ήμουν τότε μέσα σε αυτήν την σκηνή, για αυτό και δεν πήγα ποτέ να τους δω. Αλλά καταλήξαμε να δουλεύουμε και να κάνουμε marketing για το ‘Appetite For Destruction’, κι έτσι μπήκαμε λίγο εκεί. Και μετά το άλλο ήταν των PANTERA το ‘Cowboys From Hell’, όπου ξέραμε το manager τους πραγματικά καλά. Ήξερα αυτά τα παληκάρια από πριν, από όταν ήταν στην αρχική τους ενσάρκωση, και η διεύθυνση ήρθε και είπε, ‘Έι, βγάλαμε αυτόν τον δίσκο αλλά χρειαζόμαστε ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό επειδή ξοδέψανε αρκετά χρήματα για να το κάνουν.’ Εγώ είπα “Έ.’ Θα μπορούσαμε να τα είχαμε μαζέψει όλοι μαζί επειδή ήμασταν τότε κατά κάποιο τρόπο με την Warner Brothers, αλλά δεν τα καταφέραμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι SAINT VITUS Ολοκλήρωσαν Την Ηχογράφηση Του Καινούριου Τους Album Και Ανακοίνωσαν Ευρωπαϊκή Περιοδεία

Οι νονοί του Αμερικάνικου doom metal, SAINT VITUS, μόλις τελείωσαν την ηχογράφηση του καινούριου τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *