Ο David Ellefson, μιλάει για την εμπειρία του με τα μπάσα της EMG

David EllefsonO μπασίστας των MEGADETH, David Ellefson, έκανε την εμφάνισή του στο τελευταίο επεισόδιο του EMGtv Remote. Στο βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Ellefson μιλάει για την εμπειρία του με τα μπάσα της EMG.

Το 1990, με αφορμή την περιοδεία “Rust In Peace” των MEGADETH, οι Ellefson και Jackson συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν το πρώτο πεντάχορδο μπάσο της EMG, το οποίο έγινε ορόσημο για τον ήχο της thrash metal. Αυτό το πρωτότυπο πεντάχορδο μπάσο του Jackson, έγινε αμέσως το αγαπημένο του Ellefson και το χρησιμοποίησε για τα επόμενα τρία χρόνια της παγκόσμιας περιοδείας. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να καταστεί ως το σήμα κατατεθέν για την σειρά Jackson Concert Bass, και με αφορμή την 30ή επέτειο, ο Jackson επανεξετάζει το πρωτότυπο σχέδιο.

Ο Ellefson, νωρίτερα φέτος, είχε πει στο Guitar World για τα καινούργια μοντέλα της X Series Signature David Ellefson Concert – Bass CBXM IV και V: “Ο στόχος μου ήταν πάντα να επινοήσω και να αναπτύξω υψηλών οκτανίων και πρωτοποριακά όργανα. Προτιμώ τα μπάσα που μοιάζουν ότι κινούνται γρήγορα κι ότι κινούνται μπροστά. Βέβαια, ενώ προσπαθείς να πας την μπάντα μπροστά, έχει πάντα αξία να γυρνάς στα κλασσικά”

“Όπως με τους MEGADETH και με την όλη βιομηχανία των συναυλιών, μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις μπροστά, είναι να επιστρέψεις πίσω στον χρόνο, και να δημιουργήσεις ένα κλασικό, παραδοσιακό όργανο, που έχει όλα αυτά τα Jackson-ικά στοιχεία.”

Συνεχίζει λέγοντας: “Αυτό είναι ένα μπάσο που μπορείς να παίξεις σε μια συναυλία των MEGADETH, ή σε μια country μπάντα, ή στην εκκλησία, και ίσως ακόμη και σε ένα jazz συγκρότημα: με κάποιον τρόπο λειτουργεί σε όλα αυτά τα περιβάλλοντα. Καθώς κινείσαι πάνω στο λαιμό, υπάρχει μια λαμπρότητα και μια ένας κοφτός ήχος που βγαίνει από την ταστιέρα από σφένδαμο, και οι μαγνήτες P/J με ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUBFIRE – Aνακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records

Οι power metallers SUBFIRE, με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records. Η μπάντα εχει στο ενεργητικό της, δυο demos, Freedom of Heaven 2007 και Immortality 2009, ενώ το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *