Οι DEMONS & WIZARDS, Η Συνεργασία Των JON SCHAFFER Και HANSI KURSCH, Θα Κυκλοφορήσουν Το Πολυαναμενόμενο Τρίτο Album Τον Ιανουάριο Του 2020

Οι DEMONS & WIZARDS, το παράλληλο project του Jon Schaffer των ICED EARTH και του τραγουδιστή Hansi Kursch των BLIND GUARDIAN, πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο τρίτο album τους τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Schaffer μίλησε για την πρόοδο της δημιουργίας των τραγουδιών για το follow-up του “Touched By The Crimson King” του 2005, κατά τη διάρκεια εμφάνισης των ICED EARTH σε ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα την μπάντα, “Podcast In Stone”. Δήλωσε (δείτε το βίντεο παρακάτω): “Τις τελευταίες εβδομάδες έχω γράψει κάποια από τα καλύτερά μου ορχηστρικά κομμάτια ολόκληρης της καριέρας μου και είμαι πολύ, πολύ ενθουσιασμένος να δω τι θα κάνει ο Hansi με αυτό το υλικό. Οπότε το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Του άρεσε πολύ όταν του το έστειλα. Θα αρχίσει να ηχογραφεί κάποια κομμάτια αύριο.

“Είχαμε τρία τραγούδια που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε λίγα χρόνια πριν, αλλά ήμουν απασχολημένος με τους ICED EARTH και εκείνος με τους BLIND GUARDIAN” συνέχισε ο Jon. “Αλλά τώρα, που είναι στην τελική γραμμή με την ορχηστρική ηχογράφηση (των BLIND GUARDIAN), θα ασχοληθούμε και οι δύο αποκλειστικά με τους DEMONS & WIZARDS για το άμεσο μέλλον. Έτσι υπάρχει πολλή δουλειά. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος με το υλικό που έχω γράψει – εννοώ πολύ, πολύ χαρούμενος. Θα πάρουμε τον κόσμο μαζί μας σε ένα ταξίδι, φίλε μου – σίγουρα.”

Σύμφωνα με τον Schaffer ,το σχέδιο για τους DEMONS & WIZARDS είναι να ολοκληρωθεί το καινούριο album πριν από την έναρξη της περιόδου των festivals το καλοκαίρι του 2019, το οποίο θα βρει την μπάντα να παίζει στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά festivals, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Wacken Open Air, του Βελγικού Graspop Metal Meeting και του Γαλλικού Hellfest.

“Υπάρχει πολλή κίνηση στον κόσμο των DEMONS & WIZARDS αυτή την περίοδο,” δήλωσε ο Jon. “Είναι μεγάλο αυτό που συμβαίνει – είναι κάτι πολύ μεγάλο. Βάλαμε την μπάντα στην γραμμή “πώλησης” την Παρασκευή με promoters στην Ευρώπη και μέχρι την Δευτέρα είχαμε εξασφαλίσει μία συναυλία ως headliners την Παρασκευή το βράδυ στο Wacken. Αυτό είναι κάτι μεγάλο. Για ένα project που δεν υπήρξε ενεργό για 14, 15 χρόνια και δεν είχε καν σελίδα στο Facebook και δεν έχει παίξει live από το 2000, έτσι μέχρι να ανέβουμε στην σκηνή το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε live και το ότι εξασφαλίζουμε συναυλίες στα μεγαλύτερα festivals της Ευρώπης…. ο Hansi και εγώ λέγαμε, ‘Wow! Ξέραμε ότι η ζήτηση ήταν μεγάλη και το πόσο επιθετικές γίνονται οι δισκογραφικές με τα προϊόντα – για το καινούριο album και η κυκλοφορία του καταλόγου – γίνονται πολλά αυτήν την περίοδο και αυτό δεν αμφισβητείται. Και η δουλειά αυτή πρόκειται να συμβεί.”

Ο Schaffer πρόσθεσε ότι “ελπίζει” να επιτεύξουν τον στόχο τους οι DEMONS & WIZARDS και να κυκλοφορήσουν το καινούριο album τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες. “Επειδή γράφουμε και ηχογραφούμε… Λοιπόν, ακόμα διαπραγματευόμαστε με τις δισκογραφικές,” εξήγησε. “Ξαναφτιάχνουμε τον κατάλογο, που θέλουμε να έχουμε έτοιμο μέχρι τον Απρίλιο, κάτι που θα ήταν τέλειο – το αργότερο τον Μάιο – πριν ξεκινήσουν τα festivals. Έτσι αυτά τα δύο records θα ξανακυκλοφορήσουν. Και έπειτα ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει με την παραγωγή των τραγουδιών (για το καινούριο album) πριν χρειαστεί να επικεντρωθούμε στα lives και τις πρόβες. Εννοώ, ακόμα θέλω να μάθω αυτά τα παλιά τραγούδια (πριν τα ξαναπαίξω Live). Έχω να τα παίξω από τότε που τα ηχογραφήσαμε – και οτιδήποτε από το δεύτερο album , γιατί δεν κάναμε ποτέ συναυλίες για αυτό το album και δεν έχω παίξει τα κομμάτια αυτά από το 2000. Έτσι είναι η ώρα να μάθω κάποια τραγούδια ξανά. Και πρέπει να γράψω και να ηχογραφήσω καινούριο υλικό επίσης, να μάθω το παλιό υλικό και ακόμα διαπραγματευόμαστε με τις δισκογραφικές. Και η παραγωγή του show στο Wacken θα είναι πολύ δυνατή. Έχουμε κάποια cool σχέδια. Ήμουν πριν λίγες εβδομάδες στην Γερμανία για κάποιες συναντήσεις. Ήμουν εκεί για περίπου δύο εβδομάδες και δεν υπήρξε κάποια αληθινή δημιουργικότητα. Εννοώ, δημιουργικότητα – ιδέες για το σχέδιο και για το πώς θα κυλήσει όλο αυτό. Αλλά συναντηθήκαμε με πολύ κόσμο και με πολλούς πληκτράδες. Χτίζουμε μία ομάδα και την παραγωγή των live shows, για το πώς θα το χειριστούμε – και υπάρχει πολλή δουλειά γενικά από πίσω. Έτσι, πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε για ατελείωτες ώρες. Και πρέπει να το κάνουμε 2 φορές την εβδομάδα αυτό. Ο Hansi και εγώ μερικές μέρες μιλάμε στο τηλέφωνο για ώρες, γιατί υπάρχουν ένα βουνό λεπτομέρειες να συζητηθούν. Και όλο αυτό συμβαίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οπότε έχουμε πολλή δουλειά. Αλλά είναι κάτι σπουδαίο.”

Οι DEMONS & WIZARDS ξεκίνησαν το 1997 και έχουν κυκλοφορήσει δύο albums μέχρι τώρα: το “Touched By The Crimson King” του 2000, το δεύτερο που είχε βασιστεί εν μέρει στη σειρά βιβλίων του Stephen King, “The Dark Tower” στο οποίο ο Crimson King είναι ο κύριος ανταγωνιστής.

Το “Touched By The Crimson King” δημοσιεύθηκε στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο του 2005 με τα ακόλουθα τραγούδια: “Lunar Lament”, “Wicked Witch” (αργή version) και “Spatial Architects”.

Το CD περιελάμβανε το video “Terror Train”. Ο δίσκος περιλάμβανε επίσης μία εμφάνιση του HALFORD και του drummer του SEBASTIAN BACH, Bobby Jarzombek.

O Schaffer είπε σε μία συνέντευξη το 2009 ότι το “Touched By The Crimson King” ήταν λίγο βιαστικό και ότι ήταν αποφασισμένος να κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά την επόμενη φορά. “Είχαμε αυτό το ‘παράθυρο’ ευκαιριών όπου έπρεπε να φτιάξουμε κάτι και δώσαμε περισσότερο βάση στον χρόνο παρά στα συναισθήματά μας και αυτό μάλλον ήταν το λάθος μας,” εξήγησε. “Εννοώ, είμαι περήφανος για το album, πούλησε τρελά και είναι ένα καλό album, αλλά νομίζω ότι ο Hansi και εγώ μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, ειδικά όταν επιστρέψουμε στην αρχική σκέψη, αυτή που είχαμε όταν ξεκινήσαμε να το κάνουμε αυτό μαζί.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙ TURILLI/LIONE RHAPSODY Ξεκίνησαν Να Συνεργάζονται Με Την NUCLEAR BLAST Και Θα Κυκλοφορήσουν Το Ντεμπούτο Τους Album

TURILLI/LIONE RHAPSODY – η μπάντα που περιλαμβάνει τα original μέλη των RHAPSODY, Luca Turilli και …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *