DREAM THEATER: Ντοκυμανταίρ για την περιοδεία ‘Images, Words & Beyond’

Η FreqsTV έχει βγάλει ένα ντοκυμανταίρ την περιοδεία των DREAM THEATER “Images, Words & Beyond,” το οποίο βλέπει το πρωτοποριακό γκρουπ να γιορτάζει την εικοστή-πέμπτη επέτειο του χρυσού του RIAA άλμπουμ που αποτέλεσε ορόσημο με τίτλο “Images And Words”.

Στο φιλμ που διαρκεί δεκατρία λεπτά, ο κιθαρίστας John Petrucci σκέπτεται πώς το άλμπουμ δημιουργήθηκε, τον αντίκτυπο που είχε στις ζωές τους και πώς ακόμη αντηχεί σε αυτούς και τους θαυμαστές τους.

Το ντοκυμανταίρ γυρίστηκε στην τοποθεσία του Μονάχου στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού ποδιού της περιοδείας τους με τίτλο “Images, Words & Beyond”.

Όταν ερωτήθηκε αν αυτός και οι σύντροφοί του στην μππαντα είχαν ένα αίσθημα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης ότι το “Images And Words” θα κατέληγε να είναι ένα τόσο σπουδαίο άλμπουμ για αυτούς, ο Petrucci είπε στον κιαρίστα και τον μπασίστα : “Λοιπόν, δεν είχαμε ιδέα ότι θα τελείωνε να κάνει αυτό που έκανε για μας- βασικά να αποτελέσει αρχή για την περιοδεία μας και την διεθνή μας καριέρα σαν μπαντα. Αυτό έκανε στην πραγματικότητα. Όχι! Δεν είχαμε ιδέα. Στην πραγματικότητα, δεν γραψαμε ακόμη τραγούδια, πράγματι, που να είχαν το δυναμικό για αυτήν την ατμόσφαιρα, επειδή όλα τα πράγματα που παίζονταν στο ράδιο δεν ακουγόταν καθόλου σαν τους DREAM THEATER, έτσι δεν νομίζαμε στην πραγματικότητα ότι είχαμε μία ευκαιρία.Παίζαν NIRVANA και PEARL JAM. Υπήρχαν ακόμη κι ένα είδος μπάντες που παίζαν περίπου το είδος της μουσικής του ’80. Ακόμη κι η μπάντα που ο David Prater, ο παραγωγός είχε φτιάξει ακριβώς πριν από εμάς ήταν αυτή η μπάντα οι FIREHOUSE,, και αυτοί ήταν σαν μία μεγάλη μπάντα που έφτιαχνε ποπ-μέταλ μπαλάντες. Έτσι λοιπόν δεν πιστεύαμε ότι είχαμε καμία δουλειά εκεί. Αλλά αισθανθήκαμε πραγματικά ωραία με το πώς το άλμπουμ κυκλοφόρησε. Αισθανθήκαμε πολύ περήφανοι για αυτό. Ξέραμε ότι ακουγόταν καλό. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν πραγματικά περήφανος κάθε φορά που θα το παιζα για κάποιον. Σαν να μου έλεγε: ‘Ω, πρέπει να το ακούσεις αυτό. Τσέκαρέ το.’ Και η αντίδρασή ήταν πάντα, ‘Ουάου! Αυτό ακούγεται πραγματικά καλά.” Έτσι ξέραμε ότι υπήρχε κάτι εκεί, αλλα δεν είχαμε ιδέα τι θα έκανε για μας.”

Σημαδεμένοι από την επιτυχία του single του πρώτου άλμπουμ , “Pull Me Under”, το “Images And Words” τελικά έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθιέρωσε την μπάντα σαν έναν μόνιμο φορέα του περίπλολου αλλά μελωδικού progressive metal. Τo τραγούδι και το συνοδευτικό βίντεο προβλήθηκαν στο ράδιο και το MTV και διεύρυναν το ακροατήριο των DREAM THEATER’.

To”‘Pull Me Under’ ήταν μία έκπληξη για όλους, επειδή το ‘Pull Me Under’είναι…έιναι πάνω από οκτώ λεπτά μεγάλο, και δεν είχαμε την πρόθεση να γίνει ένα single.” O Petrucci είπε στον κιθαρίστα και μπασίστα. “Ξανά, τα τραγούδια που παιζόντουσαν στο ράδιο δεν ήταν καθόλου σαν τους DREAM THEATER, αλλά για κάποιο λόγο, πρέπει να είχαν μεγάλη απήχηση εκεί όπου οι άνθρωποι καλούσαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς : ‘Ποιά είναι αυτή η μπάντα? Θεέ μου! Θέλω να ακούσω εκείνο το τραγούδι ξανά.” Και έτσι εκείνο το είδος απέκτησε μέγεθος χιονόμπαλας και μεγάλωσε , και το ‘Pull Me Under’ έγινε ένα ροκ hit στο ράδιο. Και θυμάμαι ότι όταν ζούσα στο New Jersey, στην Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και άνοιγα το ράδιο και τ’ άκουγα όλη την ώρα. Ένιωθα υπέροχα .”

Ο Petrucci προσέθεσε ότι το “Pull Me Under” είναι “πιθανά” το πιο σημαντικό τραγούδι στην καριέρα των DREAM THEATER. “Αν σκεφτείς τι έκανε για μας όσον αφορά στο μέλλον, πραγματικά μας έστρωσε το χάρτη” αυτός είπε. “Μας έκανε ικανούς από το να πηγαίνουμε από ντόπια αγόρια που οδηγούν τριγύρω σε ένα βαν, στο να παίζουμε σε λίγους ανθρώπους σε κλαμπς σε μία διεθνή μπάντα που περιόδευε, με αυτήν την τόσο μεγάλη και παραγωγική καριέρα. Και ποιός ξέρει? Χωρίς αυτήν την αρχική φλόγα, ίσως να μην μπορούσαμε ποτέ να έχουμε την επιτυχία που είχαμε. Εννοώ, ποιος ξέρει? Ίσως να την είχαμε. Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα, σίγουρα βοήθησε. Πάρα πολύ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι SAINT VITUS Ολοκλήρωσαν Την Ηχογράφηση Του Καινούριου Τους Album Και Ανακοίνωσαν Ευρωπαϊκή Περιοδεία

Οι νονοί του Αμερικάνικου doom metal, SAINT VITUS, μόλις τελείωσαν την ηχογράφηση του καινούριου τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *