O Drummer Των VOIVOD Δηλώνει: ‘Είναι Πρόκληση Να Είσαι 35 Χρόνια Στην Μουσική Βιομηχανία Και να Προσπαθείς Ακόμα Να Είσαι Καινοτόμος.

Το Southeast Wreckmetal πήρε συνέντευξη από τον drummer Michael “Away” Langevin της progressive sci-fi metal καινοτόμου μπάντας VOIVOD, με αφορμή το Live της 17ης Οκτωβρίου στο Tavastia club, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση παρακάτω. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα

Για το μυστικό της μακροζωίας των VOIVOD:

Away: “Πιστεύω πως είναι η επιμονή. Ίσως λίγο από..πως να το πω; Ανεξαρτητοποιούμαστε από την μόδα και κάνουμε αυτό που αρέσει σε εμάς. Μπορεί να γύρισε εναντίον μας αυτό όπου υπήρχε μεγάλο κύμα της techno και grunge. Υπήρξαν κάποια σταυροδρόμια που ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ατυχής αποχώρηση του Piggy[ ο κιθαρίστας Denis D’Amour, ο οποίος πέθανε το 2005 μετά από μάχη με τον καρκίνο]. Σταματήσαμε για τρία χρόνια. Πήραμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ‘Katorz’ και το ‘Infini’ με τον Jason Newsted [πρώην μπασίστας των METALLICA], αλλά ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε από την αρχή το 2008, δέκα χρόνια αργότερα. Αλλά υπάρχει μια ανοδική πορεία από τότε.”

Για την ηχογράφηση του νέου studio album των VOIVOD, “The Wake”:

Away: “Η αίσθηση είναι η ίδια, με τον κιθαρίστα Chewy [Daniel Mongrain] να είναι το κύριο μέλος που γράφει τα τραγούδια, ο οποίος ήρθε με πολλά τραγούδια που ήταν σχεδόν ολοκληρωμένα, αλλά κάναμε πολλές βελτιώσεις ηχογραφώντας τα και επιλέξαμε τα καλύτερα από αυτά. Επίσης, τα έφερε στα μέτρα των VOIVOD. Ο Rocky [Dominic Laroche, μπάσο] πρότεινε μερικά riffs. Εγώ βρήκα κάποια beats και τα έφερα στις πρόβες, αλλά καθώς κάναμε πρόβα όλοι μαζί, όλα τα τραγούδια μεταμορφώθηκαν κάπως σε τραγούδια με τον ήχο των VOIVOD. Το στυλ του καθενός συμπληρώνει του άλλου και βρίσκουμε πάντα έναν τρόπο, όταν ταξιδεύουμε, να δουλεύουμε στο laptop του Rocky, κάτι που είναι πολύ βοηθητικό. Παρόλο που μας πήρε τρία χρόνια να τελειώσουμε το ‘The Wake’, θα είχε πάρει πολύ περισσότερο εάν δεν μπορούσαμε να δουλεύουμε στον δρόμο, καθώς περιοδεύουμε πολύ τελευταία.”

Για το “The Wake”:

Away: “Είμαι περήφανος για όλα τα albums που έχουμε φτιάξει. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Μου αρέσει πραγματικά το ‘War And Pain’ επειδή είναι το πρώτο μας album και παρουσιάζει επίσης πολύ καλά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Μου αρέσει πολύ το album που φτιάξαμε με τον Jason Newsted το 2003, το ομότιτλο. Το ‘Killing Technology’ είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Δεν έχουμε παίξει πολύ συχνά ακόμα, μόνο τρία τραγούδια, τα τρία singles, έτσι λοιπόν έχω ενθουσιαστεί πολύ αυτή τη στιγμή με το album καθώς είναι καινούριο και ανυπομονώ να παίξω live περισσότερο από αυτό.”

Για την ποικιλία των styles που βρίσκονται στο “The Wake”:

Away: “Πιστεύω πως είναι ο δρόμος που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή. Περιλαμβάνονται ψυχεδελικοί και progressive rock ήχοι και η προώθηση τους θα είναι σίγουρα μία μικρή πρόκληση για τα μελλοντικά albums, επειδή δουλέψαμε πολύ σκληρά σε κάθε λεπτομέρεια του ‘The Wake’ και θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ πιο σκληρά στο επόμενο. Ίσως να πειραματιστούμε περισσότερο. Είναι μια καλή πρόκληση μετά από 35 χρόνια στην βιομηχανία να προσπαθείς να παραμένεις καινοτόμος. Είναι αρκετά δύσκολο. Από όταν ανασχηματιστήκαμε το 2008, είχαμε την πιο επιτυχημένη περιοδεία, οπότε είναι δεδομένο πως θα γράψουμε καινούρια τραγούδια και θα περιοδεύσουμε περισσότερο. Οι κριτικές του ‘The Wake’ έχουν βοηθήσει αρκετά. Όταν ο κόσμος βλέπει τις καλές κριτικές [4/5 στο περιοδικό Rolling Stone], γίνεται περισσότερο περίεργος να ακούσει. Πολλοί άνθρωποι που είχαν ακουστά το όνομα VOIVOD αλλά δεν είχαν ακούσει τη μουσική μας, τώρα είναι περίεργοι να έρθουν να μας δουν live.”

Για το αν οι VOIVOD έχουν ξεκινήσει να γράφουν το επόμενο album μετά το “The Wake”:

Away: “Θέλουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε όταν γυρίσουμε σπίτι. Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να κυκλοφορήσουμε καινούριο album, αλλά όχι τέσσερα με πέντε χρόνια όπως την προηγούμενη φορά. Έχουμε διχαστεί για το αν θα περιοδεύσουμε με το ‘Nothingface’ ή το ‘The Wake’. Πιστεύω όμως πως θα περιοδεύσουμε με το ‘The Wake’ για δύο χρόνια, επειδή κάνει μεγάλη επιτυχία αυτή τη περίοδο. Βρίσκεται στο Νο.20 των charts στην Γερμανία, ή κάτι τέτοιο, κάτι που μας συμβαίνει για πρώτη φορά. Πιστεύουμε πως θα κάνουμε περιοδείες για 2 χρόνια περίπου. Όπως είπα, έχουμε βρει έναν τρόπο να δουλεύουμε backstage και στο λεωφορείο, οπότε θα προσπαθήσουμε να γράψουμε κάτι αρκετά τρελό για την επόμενη φορά. [Γέλια]”

To “The Wake” – το 14ο album των VOIVOD – κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου μέσω της Century Media Records. Το album ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Francis Perron στο RadicArt Recording Studio στον Καναδά, ενώ το artwork δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά από τον Langevin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙ TURILLI/LIONE RHAPSODY Ξεκίνησαν Να Συνεργάζονται Με Την NUCLEAR BLAST Και Θα Κυκλοφορήσουν Το Ντεμπούτο Τους Album

TURILLI/LIONE RHAPSODY – η μπάντα που περιλαμβάνει τα original μέλη των RHAPSODY, Luca Turilli και …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *