Entombed Βίντεο με την αυθεντική σύνθεση παίζουν ολόκληρο το Clandestine στο Malmö

ENTOMBED Malmö Symphony Orchestra Clandestine

Η νέα σύνθεση των Σουηδών βετεράνων του metal, Entombed, έπαιξε ολόκληρο το ρηξικέλευθο δίσκο του 1991, Clandestine, στο Malmö Live in της Σουηδίας στις 12 Νοέμβρη. Μαζί με τον διευθυντή ορχήστρας Josef Rhedin και την εκατονταμελή Συμφωνική Ορχήστρα του Malmö προκειμένου να ερμηνεύσουν τη σύνθεση του Thomas Von Wachenfeldt για το Clandestine, το συγκρότημα έπαιξε το δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο κιθαρίστας Alex Hellid είπε «Το Clandestine είναι ένα περίπλοκο κτήνος. Το να το ξαναεπισκεπτόμαστε 25 χρόνια αργότερα είναι σίγουρα κάτι το ξεχωριστό».

Μαζί με τα αυθεντικά μέλη των Entombed, Alex Hellid, Uffe Cederlund (κιθάρα) και Nicke Andersson (ντραμς), στη νέα ενσάρκωση του συγκροτήματος συμμετέχουν ο Robert Andersson (φωνητικά) και ο εξ’ αγχιστείας αδερφός του Nicke, Edvin Aftonfalk (μπάσο), και οι δύο πρώην μέλη της σουηδικής death metal μπάντας Morbus Chron.

Η νέα αυτή σύνθεση των Entombed έκανε το live ντεμπούτο της στην κρουαζιέρα Close-Up Båten στις 27 του Οκτώβρη.

Το περιοδικό Decibel ενέταξε το Clandestine στη στήλη του, Hall Of Fame, στο τεύχος Δεκεμβρίου. Ο συντάκτης Albert Mudrian λέει πως «το Clandestine είναι ένας από τους καλύτερους death metal δίσκους –σουηδικούς και μη- όλων των εποχών».

Το Blabbermouth.net πρωτοανακοίνωσε την επανένωση των τριών νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Από τότε, οι οπαδοί έχουν διερωτηθεί για την πιθανότητα νέου υλικού από τους πιονέρους του death metal. Πριν από τις προαναφερθείσες συναυλίες, ο Cederlund ξεκαθάρισε πως «Δε θα κάνουμε μεγάλες περιοδείες ανά τον κόσμο. Προς το παρόν έχουμε κλεισμένες αυτές τις δύο συναυλίες και από ‘κει και πέρα ξεκινάμε. Επανηχογραφούμε παλιό υλικό προκειμένου να δούμε πως ακουγόμαστε σήμερα-και μας αρέσει. Ο καιρός περνά γρηγορότερα όσο μεγαλώνω, οπότε θα ήθελα να είμαι μέρος ενός νέου δίσκου των Entombed. Είμαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο».

Ο Andersson σημείωσε «Συνειδητοποιήσαμε πως έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που το Clandestine πρωτοκυκλοφόρησε και πως ποτέ δεν το έχουμε αποδώσει ζωντανά με το σωστό τρόπο. Καιρός ήταν! Ήθελα να είμαι μέρος των προηγούμενων ορχηστρικών εμφανίσεων αλλά τα προγράμματά μου έρχονταν σε σύγκρουση. Αυτή τη φορά οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τόσο την εμφάνιση που μοιάζει με το αλλόκοσμο κινηματογραφικό στυλ του Christopher Young (Hellraiser), όπου παίζουμε μαζί με την ορχήστρα, καθώς επίσης και την πλήρη κανονική εμφάνιση ως συγκρότημα. Είναι τέλειος τρόπος για να το γιορτάσουμε».

«και μόνο το να μπαίνεις στο ίδιο δωμάτιο με τον Nicke και τον Uffe είναι συναρπαστικό» λέει ο Hellid. «Το να ανέβουμε μαζί στη σκηνή θα είναι άψογο. Βρίσκουμε βαθύτατη χαρά στο να ψαχνόμαστε, να δημιουργούμε και να διαμορφώνουμε τους Entombed. Είναι μια τεράστια έξαψη, που κάνει όλα τα σκαμπανεβάσματα που συναντάμε καθοδόν να το αξίζουν και με το παραπάνω».

Οι Entombed που έπαιξαν στο Close-Up Båten και το Malmö δεν έχει καμία σχέση με τους Entombed A.D., οι οποίοι απαρτίζονται από τον τραγουδιστή των Entombed Lars Göran Petrov μαζί με τους Olle Dahlstedt (ντραμς), Nico Elgstrand (κιθάρα) και Victor Brandt (μπάσο).

Ο Hellid και ο Petrov βρίσκονται σε μια νομική διαμάχη για την ονομασία των Entombed για πολλά χρόνια. Το 2014 ο Petrov απέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα του συγκροτήματος σε μελλοντικές κυκλοφορίες και περιοδείες, μια απόφαση στην οποία ο Hellid εξέφρασε τις ενδτάσεις του χωρίς επιτυχία. Ο κιθαρίστας τότε προχώρησε στη δήλωση ενός σήματος κατατεθέν για παραγωγή ενός ποτού με το όνομα Entombed. Αυτή η κίνηση δεν βρήκε σύμφωνο τον πρώην «συμπαίκτη» του, ο οποίος συμπλήρωσε μια επιστολή διαμαρτυρίας ενάντια στη νομιμοποίηση του ονόματος από τον Alex, ισχυριζόμενος πως θα μπορούσε να παρεξηγηθεί για δραστηριότητα του συγκροτήματος. Επίσης είπε πως ο Hellid έδρασε με μοχθηρό τρόπο όταν δήλωσε το όνομα και πως υπήρχε η επιθυμία να «εξαπατήσει το κοινό». Η διαμαρτυρία του Petrov ωστόσο, δε στέφθηκε με επιτυχία από τη Σουηδική Υπηρεσία Πατεντών και Καταχώρισης, η οποία απέρριψε τους ισχυρισμούς του πάνω στο ζήτημα με απόφαση τ0ο Μάρτη του 2016.

Ο δεύτερος δίσκος των Entombed A.D., Dead Dawn, κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2016 από τη Century Media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Carcass

CARCASS – Κυκλοφόρησαν νέο video για το ‘The Scythe’s Remorseless Swing’ από το νέο τους άλμπουμ Torn Arteries

Οι Βρετανοί βετεράνοι του ακραίου metal CARCASS κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο για το νέο τους single, "The Scythe's Remorseless Swing". Το κομμάτι προέρχεται από το έβδομο άλμπουμ της μπάντας, "Torn Arteries",

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *