Ο Jon Schaffer είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από 89 ημέρες κράτησης για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

jon schaffer released on bai

Ο κιθαρίστας Jon Schaffer, είναι ελεύθερος αυτή τη στιγμή, ως μέρος της συμφωνίας ομολογίας της ενοχής του. Ο Schaffer δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες (αρχικά αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες). Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν παρεμπόδιση μιας επίσημης διαδικασίας του Κογκρέσου και παραβίαση απαγορευμένου χώρου του Καπιτωλίου, ενώ ήταν οπλισμένος με ένα θανατηφόρο ή επικίνδυνο όπλο.

Το CNN ανέφερε ότι τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση του Schaffer συμφώνησαν να προτείνουν ποινή φυλάκισης μεταξύ 3,5 και 4,5 ετών, βάσει της συνεργασίας του. Η απόφαση εναπόκειται τελικά στον ομοσπονδιακό δικαστή Amit Mehta. Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Schaffer ζήτησε και αξιώθηκε τη συνδρομή του προγράμματος Προστασίας Μαρτύρων.

Ο Schaffer αφέθηκε ελεύθερος και οι κάμερες του NewsNation Now, ήταν εκεί τη στιγμή που ο Schaffer εξέρχεται από τη φυλακή και επανενώνεται με τη φίλη του. Ο Schaffer βγάζει αμέσως τη μάσκα του και την αγκαλιάζει και στη συνέχεια φαίνεται λίγο απογοητευμένος που υπάρχουν κάμερες για να τον αποθανατίσουν.

Η εγγύηση του Schaffer υπόκειται στους ακόλουθους περιορισμούς :

Πρέπει να υποβληθεί σε δικαστική επίβλεψη στην Ιντιάνα.

Πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και τα διεθνή ταξιδιωτικά του έγγραφα

Πρέπει να μείνει μακριά από την Ουάσινγκτον, με εξαίρεση των ακροάσεων δικαστηρίου και των συνεδριάσεων δικηγόρων

Θα του επιτραπεί να ταξιδέψει εντός των ΗΠΑ με πρότερη άδεια των αρμοδίων αρχών.

Δεν μπορεί να διαθέτει πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικές συσκευές, ακόμη και νόμιμα. Τα όπλα πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι του.

Μια έκθεση από την Washington Post σημειώνει ότι, στην ομολογία του, ο Schaffer, παραδέχτηκε ότι ήταν «ιδρυτικό» μέλος των Oath Keepers, για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αλλά σημειώνουν ότι ο Schaffer είναι «ο πρώτος κατηγορούμενος που ομολόγησε και μπήκε στην εκτεταμένη εγχώρια έρευνα τρομοκρατίας που οδήγησε σε απονομή κατηγοριών σε περισσότερα από 400 άτομα.»

Σύμφωνα με τη συμφωνία περί παραπομπής «ο Schaffer παραδέχτηκε ότι ήταν μεταξύ των πρώτων ατόμων που πέρασαν από τις κατεστραμμένες πόρτες στο κτίριο του Καπιτωλίου, αναγκάζοντας τους αξιωματικούς να υποχωρήσουν. Ο Schaffer και άλλοι παραγκώνισαν πέντε ή έξι φρουρούς της USCP, ενώ μερίδα του όχλου προσπέλασαν στο Καπιτώλιο και επικράτησαν των αξιωματικών υπηρεσίας . Οι αξιωματικοί τελικά χρησιμοποίησαν ένα χημικό αέριο για να διαλύσουν τον όχλο. Ο Schaffer ήταν μεταξύ των ανθρώπων που ψεκάστηκαν στο πρόσωπο, μετά από αυτό βγήκε έξω κρατώντας το δικό του σπρέι πιπεριού στα χέρια του.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zwiespalt

ZWIESPALT – Κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ Distanz και νέο lyric video “Frost”

Το νέο άλμπουμ της Γερμανικής Black Metal μπάντας, ZWIESPALT κυκλοφόρησε και μαζί ένα lyric video από το δίσκο, με τίτλο Frost. Η μπάντα μιλώντας για το νέο τους δίσκο δήλωσαν· : "Το "Distanz" αφορά τη σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *