Inherits The Void – Scars of Yesteryears

Inherits The Void- Scars of yesteryears

Inherits The Void – Scars of Yesteryears

Το προσωπικό σχήμα του τρομερού και φοβερού Antoine Scholtès κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες την τρίτη ολοκληρωμένη του δουλειά που έχει τίτλο “Scars of Yesteryears” από την Avantgarde Music. Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Antoine Scholtès, απλά να πούμε πως είναι ένας μουσικός που έχοντας όραμα να προσφέρει με τον τρόπο του στην extreme μουσική, ξεκίνησε το προσωπικό του εγχείρημα το 2020, προσφέροντας μας διαμαντάκια που αξίζουν την προσοχή όλων των extreme / black metal lovers.

To “Scars of Yesteryears” εισάγει από την αρχή τον ακροατή σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο μελωδίες και συναισθηματικά φορτισμένες συνθέσεις. Ο ακροατής βυθίζεται σε ατμοσφαιρικά τοπία και επιθετικά riff που καθορίζουν τον τόνο για ολόκληρο το άλμπουμ. Ο δίσκος ισορροπεί με περίσσια άνεση μεταξύ της μελωδίας και της extreme αισθητικής, προσφέροντας μια  ακουστική εμπειρία που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό​​. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του “Scars of Yesteryears” είναι η βαθιά έννοια των στίχων του. Ο Antoine Scholtès καταφέρνει να εξερευνήσει θέματα όπως η απώλεια, ο αναστοχασμός και το πέρασμα του χρόνου με έναν τρόπο που δημιουργεί μια προσωπική σύνδεση με τον ακροατή. Κάθε κομμάτι μοιάζει με κεφάλαιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας, με στίχους που είναι τόσο προσωπικοί όσο και γενικού ενδιαφέροντος. Η συναισθηματική δύναμη των στίχων ενισχύεται από τα  τρομερά φωνητικά, που περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο άγρια growls στο είδος τους.

Μουσικά, ο δίσκος επιδεικνύει την τεχνική αρτιότητα και δημιουργική σύνθεση του Antoine Scholtès. Οι κιθάρες κατέχουν κεντρική θέση, με περίπλοκα σόλο και αρμονίες που προσθέτουν πολυπλοκότητα στα τραγούδια. Το Rhythm Session, με τα άριστα ντραμς και τις σωστές μπασογραμμές, προσφέρει μια σταθερότητα που ενισχύει τη μουσική, ενώ η παραγωγή είναι εξαιρετική, επιτρέποντας σε κάθε όργανο να ξεχωρίζει χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής και θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους ακροατές. Το “Scars of Yesteryears” αναδεικνύει επίσης τη διάθεση του Antoine για πειραματισμό και εξέλιξη, καθώς μέσα στον δίσκο, σε πολλά σημεία υπάρχουν στιγμές απρόσμενης ομορφιάς, όπως η προσθήκη ορχηστρικών στοιχείων και ατμοσφαιρικών ιντερλούδιων, που προσθέτουν βάθος και ποικιλία στο άλμπουμ. Αυτές οι πινελιές πειραματισμού δείχνουν ότι δεν φοβάται να βγει έξω από τα όρια του είδους και να εξερευνήσει νέες περιοχές. Αυτή η πειραματική διάθεση κρατά τον δίσκο φρέσκο και συναρπαστικό, ακόμη και για τους πιο έμπειρους οπαδούς του black metal​.

Συνολικά, το “Scars of Yesteryears” είναι ένα αριστούργημα που δείχνει την εξέλιξη και την ανάπτυξη του Antoine ως μουσικού και την αφοσίωσή του στην τέχνη του. Ο δίσκος είναι τόσο ένα ταξίδι μέσα από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας όσο και ένας εορτασμός της μουσικής γενικότερα. Είναι ένας δίσκος που πρέπει να ακούσει κάθε λάτρης του black metal, και όχι μόνο. Ο Antoine Scholtès με αυτή την κυκλοφορία αποδεικνύει ότι είναι μια ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της μελωδικής και ατμοσφαιρικής black metal μουσικής, και σίγουρα θα συνεχίσει να προκαλεί αίσθηση και να εντυπωσιάζει με τις μελλοντικές του δουλειές​.

 

Βαγγέλης Φαρρής

9/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

world on alert ep

World On Alert – World On Alert

World On Alert – World On Alert Για ποια ελευθερία μου μιλάς; Αυτή που κινείται …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *