Ο Μπασίστας JAMES SHEPPARD, Των NEVERMORE/SANCTUARY Παρουσιάζει Τη Νέα Του Δουλειά Εμπνευσμένη Από Τον WARREL DANE.

Ο Μπασίστας JAMES SHEPPARD, των NEVERMORE/SANCTUARY παρουσιάζει τη νέα του δουλειά THE DEAD HEART COLLECTIVE, εμπνευσμένο από τον WARREL DANE.

Ο James Sheppard, πρώην μπασίστας των NEVERMORE καιSANCTUARY, παρουσίασε τη νέα δουλειά του που λέγεται THE DEAD HEART
COLLECTIVE, παρουσιάζοντας μουσική και στίχους εμπνευσμένα από τον φίλο  του στη μπάντα, τον τραγουδιστή των
NEVERMORE και SANCTUARY, τον αείμνηστο Warrel Dane.

O Dane, πέθανε το Δεκέμβριο του 2017 στο Sao Paulo της Βραζιλίας σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, ο μουσικός υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της νύχτας και δε μπόρεσε να ανακάμψει. Ο Warrel ηχογραφούσε το solo άλμπουμ του “Shadow Work”, που κυκλοφόρησε μετά θάνατον.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, στην διετή επέτειο από το θάνατο του Dane, o Sheppard επίσημα κυκλοφόρησε το THE DEAD HEART COLLECTIVE αποδεσμεύοντας τα πρώτα δείγματα της νέας μουσικής του ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε και ο ίδιος σ’ ένα Facebook Live Chat, στο οποίο μιλούσε και μοιραζόταν κοινές αναμνήσεις για το Warrel. Επίσης, έστειλε μια σύνοψη του νέου κομματιού στο οποίο εξήγησε
την απόφαση του να ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα σαν μέσο για το Warrel να « επικοινωνήσει σε άλλο επίπεδο τραγούδια και εικόνες» μέσω αυτού.

Ο Warrel Dane κι εγώ περάσαμε πολλά χρόνια μαζί προσφέροντας τη μουσική μας στον κόσμο, και ήμασταν τυχεροί να δουλέψουμε με τόσο σπουδαίους, τόσο αληθινά μουσικά ταλέντα όπως ο Lenny Rutledge (Sanctuary) και φυσικά, τον Jeff Loomis (Nevermore), από τους πιο σπουδαίους κιθαρίστες και στιχουργούς που υπήρξαν ποτέ. Χωρίς αυτούς, τίποτα από αυτά δε θα ήταν πιθανά να συμβούν, κι έτσι θέλω να πω ένα εγκάρδιο ‘ευχαριστώ’ στην απαρχή αυτού του νέου ταξιδιού που έχω ξεκινήσει.

Από πού να ξεκινήσω; Το 1984, όταν γνώρισα το Warrel, αναγνωρίσαμε αμέσως ο ένας τον άλλο ως αδερφο. Τρεις δεκαετίες μετά, μουσικής και καλής κουζίνας, μας δόθηκε ένα σπουδαίο δώρο να γίνουμε συνιδιοκτήτες ενός Ιταλικού εστιατορίου. Ταξιδέψαμε παντού σ’ αυτή την κρύα «ουράνια σφαίρα», και ταρακουνήσαμε εκατομμύρια αφοσιωμένων θαυμαστών μας. Όταν γυρνούσαμε από τις περιοδείες μας, σερβίραμε τα καλυτέρα Ιταλικά πιάτα στο Σηάτλ!

Η ζωή ήταν υπέροχη. Μετά πήρε φωτιά.

Πρόσφατα ο WD έφυγε από τη ζωή. Καταρρακώθηκα, για μέρες και εβδομάδες, ήμουν χαμένος, περιμένοντας να μου δείξει ότι δεν χάθηκε για πάντα. Δεν υπήρχαν φαντάσματα, ούτε μυστικιστικά όνειρα, δεν υπήρχαν υπερφυσικά οράματα. Υπήρχε μόνο η σκληρή πραγματικότητα ότι αυτός είχε φύγει. Έχασα κάθε πίστη κι ελπίδα.

Στο σπίτι μου, είχα την κιθάρα μου στο σαλόνι μου κι έμοιαζε με φιγούρα κάθαρσης. Το Φεβρουάριο του 2018, αργά μια νύχτα, ένιωσα ένα οικείο χέρι να με ακουμπά στην πλάτη μου και με έσπρωξε στην ξεχασμένη μου κιθάρα. Αμέσως πήρα την κιθάρα μου στα χέρια κι έγραψα το πρώτο τραγούδι για το DHC μέχρι το επόμενο πρωί. Όταν ξημέρωσε, είχα την επιφοίτηση ότι έτσι εμείς επικοινωνούσαμε καλύτερα, μέσα από το σύνδεσμο της μουσικής, κι έτσι θα επικοινωνούμε ενώ είμαστε μοιρασμένοι ανάμεσα σε διαφορετικές διαστάσεις. Ανοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας με την άλλη όχθη και ξεκινήσαμε να μιλάμε πάλι αλλά σε διαφορετική γλώσσα. Ο WD άρχισε να «επικοινωνεί» περισσότερα τραγούδια και απεικονίσεις μέσω εμένα, που τώρα αναφέρω ως ‘The Dead Heart Collective”. Άνοιξα την ψυχή μου σ’ αυτό τον παράξενο νέο κόσμο.

Στους σκεπτικιστές αναφερόμενος: Κρατήστε κατά νου όσο ακούτε και βλέπετε ότι ποτέ δεν ζωγράφισα τίποτα πιο πριν, εκτός από το σπίτι μου. Ως κιθαρίστας, έγραψα bass lines για τις μπάντες μου. Δεν έχω παίξει εξαχορδη κιθάρα από όταν ήμουν έφηβος. Παρ’ όλα αυτά, ξαφνικά βρίσκω τον εαυτό μου τραγουδιστή, στιχουργό και ζωγράφο, όλα με εμπνευσμένα από το WD. O ίδιος με ευλόγησε να προσφέρω/ παρουσιάσω το μυστικό μας κόσμο σε εσάς σε αυτή τη μαγευτική μορφή. Κάθε τραγούδι συνδέεται και εικονογραφείται από έναν πίνακα. Παρουσιάζονται με έναν πρόσθετο σχολιασμό για την υπερφυσική επικοινωνία και τη διαδικασία εξέλιξης αυτής της από άλλο κόσμο τέχνης.

Παρακαλώ συνδεθείτε μαζί μας εβδομαδιαία στην διαδικτυακή ραδιοφωνική μετάδοση, που θα σας αποκαλύψω όλα τα απόκρυφα της ζωής με το WD, NEVERMORE, SANCTUARY κι για οτιδήποτε άλλο αποφασίσω να μιλήσω. Παρακαλώ, εγγραφείτε στη λίστα επικοινωνίας για να αφήσετε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας. Σας περιμένω.

James Patrick Sheppard και WD

NEVERMORE σταμάτησαν να υφίστανται ως μπάντα το 2011 επίσημα, όταν ο Jeff Loomis και ο ντράμερ Van Williams ανακοίνωσαν την
αποχώρηση τους από το γκρουπ εξαιτίας προσωπικών διαφόρων με το Dane και το Sheppard. O Warrel αργότερα περιέγραψε τους
NEVERMORE σε μια συνέντευξη ως « την καλύτερη μπάντα που κατέστρεψε ποτέ το αλκοόλ»

SANCTUARY, η μπάντα ανασυστάθηκε το 2010 μετά από διακοπή 18 χρόνων, τα τελευταία χρόνια περιοδεύουν σε υποστήριξη του comeback album τους, το “The Year The Sun Died” του 2014, όπως και το “Inception” του 2016α άλμπουμ αποτελούμενο από υποτιθέμενες χαμένες ηχογραφήσεις του 1986. Η μπάντα εκπροσωπείται επί του παρόντος από το Joseph Michael, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής για τους WITHERFALL.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

saxon

SAXON – Παρουσίασαν το νέο βίντεο “Black Is The Night”

Οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal SAXON παρουσίασαν το τέταρτο βίντεο από το τελευταίο τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published.