Ο Kiko Loureiro των MEGADETH δήλωσε ότι ντρέπεται για το πώς χειρίστηκε τον COVID-19 η Βραζιλία

kiko loureiroΟ Kiko Loureiro των MEGADETH δήλωσε ότι “ντρέπεται” για τη χαοτική διαχείριση της κυβέρνησης της Βραζιλίας στην πανδημία του κοροναϊού.

Ο γεννημένος στη Βραζιλία κιθαρίστας, ο οποίος ζει σήμερα στην πατρίδα της συζύγου του, τη Φινλανδία, συζήτησε την κρίση του COVID-19 με την πρώην τραγουδίστρια των NIGHTWISH, Tarja Turunen. H συζήτηση έλαβε χώρα μέσω ζωντανής συνομιλίας στο Instagram την 15η Μαΐου.

“Ντρέπομαι ακόμη και να αναφέρω τίποτα για τη Βραζιλία, γιατί είναι τρελό”, δήλωσε ο Kiko Loureiro (δείτε το βίντεο παρακάτω). “Η οικογένειά μου είναι εκεί. Έχω όλους τους φίλους μου. Έχω ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Και στο κάτω κάτω, είμαστε μετανάστες εδώ, και η χώρα μου είναι η Βραζιλία. Δεν έχει σημασία πού ζω.”

“Έχουμε έναν τρελό πρόεδρο και ο υπουργός Υγείας μόλις παραιτήθηκε — ο δεύτερος σε ένα μήνα”, συνέχισε ο 47χρονος μουσικός. “Στην εποχή του κοροναϊού, διώξαμε δύο υπουργούς, μόνο και μόνο επειδή ο πρόεδρος δεν συμφωνεί μαζί τους, επειδή ασχολούνται πάρα πολύ με την επιστήμη. Αυτή είναι άλλη μια συζήτηση. Δεν βγάζεις νόημα.”

Η Βραζιλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, με 374.898 περιπτώσεις, πίσω από τις ΗΠΑ με 1.637 εκατομμύρια περιπτώσεις. Το σύνολο των θανάτων στις ΗΠΑ έχει φτάσει τους 97.971, σύμφωνα με το Reuters tally σε σύγκριση με τη Βραζιλία που έχει 23.473 νεκρούς.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, έχει επανειλημμένα αναφερθεί στον ιό ως “μικρή γρίπη”. Τον Απρίλιο είχε ενωθεί με διαδηλωτές, ζητώντας την άρση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης. Έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού, προειδοποιώντας ότι θα είναι χειρότερες από τον ίδιο τον ιό, σύμφωνα με το CNN. Επιπλέον, ο Bolsonaro έχει επικρίνει έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUBFIRE – Aνακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records

Οι power metallers SUBFIRE, με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records. Η μπάντα εχει στο ενεργητικό της, δυο demos, Freedom of Heaven 2007 και Immortality 2009, ενώ το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *