Ο Kiko Loureiro μιλά για την ακρόαση στους Megadeth

megadeth kiko loureiros

Ο κιθαρίστας των θρυλικών MEGADETH, Kiko Loureiro, ανέβασε το βίντεο τις οντισιόν του, το οποίο χρησιμοποίησε για να μπει στους MEGADETH.

Τον Απρίλιο του 2015, ανακοινώθηκε ότι ο Βραζιλιάνος κιθαρίστας Kiko Loureiro εντάχθηκε στους MEGADETH, αντικαθιστώντας τον Chris Broderick, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το συγκρότημα πέντε μήνες νωρίτερα.

Στο 9λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Kiko αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από την οντισιόν του για τους MEGADETH. Πρόκειται για ένα απόσπασμα, που έστειλε στον David Ellefson και στον Dave Mustaine, στο οποίο εκτελεί το τραγούδι “Hangar 18”.

Ο Loureiro σχολίασε σχετικά με τα βίντεο που είχε στείλει:

“Το 2015, έλαβα μια κλήση από τον Dave Ellefson και τον Dave Mustaine για να κάνω την ακρόαση για τους MEGADETH … Τότε προσφέρθηκα να με βγάλω ένα βίντεο όπου παίζω από το σπίτι, ώστε να  να στείλω μερικά τραγούδια για δείγμα. Και είπαν, Ναι. Έτσι είχα ένα Σαββατοκύριακο για να μάθω μερικά τραγούδια και να τραβήξω το βίντεο. Το Σάββατο έμαθα τα Symphony Of Destruction’, ‘Hangar 18’, ‘Trust’ και ‘Holy Wars’.”

Ο Kiko συνεχίζει:

Έτσι δεν διόρθωσα λάθος νότες, δεν προσπάθησα να επεξεργαστώ το κομμάτι ή να κάνω τίποτα άλλο — μόνο να δείξω τον πραγματικό Kiko που προσπαθεί να παίξει τέσσερα τραγούδια σε δύο ημέρες. Η ιδέα μου δεν ήταν να δείξω ότι θα μπορούσα να παίξω εκατό τοις εκατό νότα προς νότα, αλλά να δείξω ότι είχα την τεχνική, είχα το στυλ και θα μπορούσα να παίξω τα τραγούδια των MEGADETH, φυσικά, αν θα είχα περισσότερο χρόνο για να μάθω όλες τις νότες. Έτσι τα έστειλα στον Ellefson και στον Dave Mustaine. Ο Dave Mustaine απάντησε: ” Εντάξει, υπάρχουν πολλές λάθος νότες. Μετά, τη Δευτέρα, πέταξα στο Νάσβιλ, και να ‘ μαι.”

Σε μια συνέντευξη του στο The Irish Sun, ο Mustaine επαινούσε τον Loureiro, λέγοντας:

“πολλές φορές οι κιθαρίστες δεν ξέρουν πώς να προσθέσουν κάτι σε μια μπάντα  — θα βάλουν κάτι, που θα είναι σαν βυζιά σε ταύρο, περιττό. Ο Kiko ήρθε και αμέσως άρχισε να κάνει κάποιες πολύ καλές προτάσεις που εφαρμόσαμε [στο άλμπουμ των MEGADETH το 2016, ‘Dystopia’]. Αυτό που ήταν σημαντικό με τις προτάσεις που έκανε ο Kiko ήταν ότι δεν ήταν μόνο για τις κιθάρες — έφτιαξε το μέρος του μπάσου σε ένα τραγούδι που ονομάζεται ‘Me Hate You’, έτσι που το έκανε να δέσει πραγματικά καλά.

Σύμφωνα με τον Dave, ο Kiko διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει μέρος μιας θρυλικής metal μπάντας όπως οι MEGADETH:

“Για μένα – για να το πούμε απλά  – αν θέλεις να είσαι μουσικός, αυτό είναι ένα πράγμα. Αν θέλεις να είσαι ροκ σταρ, αυτό είναι άλλο”, δήλωσε ο Mustaine. “Αλλά αν θέλεις να είσαι θρυλικός, πρέπει να έχεις τρία πολύ σημαντικά στοιχεία: πρέπει να έχεις την ικανότητα, πρέπει να έχεις την εμφάνιση και πρέπει να έχεις και την κατάλληλη συμπεριφορά. Χωρίς τα τρία αυτά πράγματα, είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις ένα σκαμνί με τρία πόδια, αλλά χωρίς τρία πόδια, απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUBFIRE – Aνακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records

Οι power metallers SUBFIRE, με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Symmetric Records. Η μπάντα εχει στο ενεργητικό της, δυο demos, Freedom of Heaven 2007 και Immortality 2009, ενώ το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *