Οι LAST UNION κυκλοφορούν album με Guest τον JAMES LABRIE των DREAM THEATER

Ο τραγουδιστής των DREAM THEATER, εμφάνιση στο ντεμπούτο album του Ιταλικού progressive metal συγκροτήματος LAST UNION. Ο δίσκος, στον οποίο θα συμμετέχει στο μπάσο και ο Mike LePond (SYMPHONY X) και ο Uli Kusch ( HELLOWEEN, MASTERPLAN) στα drums, θα κυκλοφορήσει από την ROAR! Rock Of Angels Records. Το μιξάρισμα και την επιμέλεια του δίσκου ανέλαβε ο Jens Bogren, γνωστός από τη δουλειά του με τους ARCH ENEMY, SYMPHONY X, DEVIN TOWNSEND, ANGRA και OPETH.

Η ήσυχη πόλη του Tolentino στη περιφέρεια των Marche στην κεντρική Ιταλία δεν έχει μόνο να επιδείξει ένα πλούσιο ιστορικό background, αλλά είναι και το μέρος από όπου κατάγεται η progressive metal μπάντα LAST UNION. Δημιουργήθηκαν το 2007 από τη τραγουδίστρια Elisa Scarpeccio, τον κιθαρίστα Cristiano Tiberi και τoν keyboardist Claudio Feliziani. Τα μέλη της μπάντας – γνωστοί αρχικά ως BLAZING ICE – ξεκίνησαν το ταξίδι τους με σκοπό να μοιραστούν τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους για τη ζωή και κυρίως την τέχνη τους με τον κόσμο. Έχοντας βοήθεια από επαγγελματίες μπασίστες και drummers, το τρίο κατάφερε να καθιερωθεί στην Ιταλική σκηνή με μία σειρά από συναυλίες που τους βοήθησαν να εξελιχθούν και να βελτιώσουν τη τέχνη τους. Κατά τη διάρκεια 20 συναυλιών, οι LAST UNION παρουσίασαν τραγούδια που τελικά αποτέλεσαν τη τελική λίστα του ντεμπούτου τους album.

Οι δυνατές και θετικές αντιδράσεις στη μουσική τους έδωσαν ώθηση στον Scarpeccio και στον Tiberi να κάνουν τα πρώτα τους θαρραλέα βήματα. Ξεκίνησαν με τη προσέγγιση του Kusch, ο οποίος αφού άκουσε τη μουσική τους, ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στη μπάντα ως κύριο μέλος και όχι μόνο ως drummer στα tour τους. Ένα παρόμοιο σενάριο συνέβη με τον LePond και έτσι δημιουργήθηκαν επίσημα οι LAST UNION. Η αποκορύφωση, ωστόσο, ήρθε με τη συμμετοχή του LaBrie σε τρία τραγούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Drummer Των VOIVOD, MICHEL ‘AWAY’ LANGEVIN Δηλώνει: ‘Είμαστε Ακόμα Αρκετά Underground’

Ο Alex Haber του Heavy New York πήρε συνέντευξη από τον drummer Michel ‘Away’ Langevin …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *