CANDLEMASS, LEIF EDLING Το νέο solo project

7966766767767

THE DOOMSDAY KINGDOM το νέο solo project του μπασίστα και στιχουργού των CANDLEMASS, θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ΕΡ άλμπουμ, “Never Machine”, στις 25 Νοεμβρίου από την Nuclear Blast.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι το DOOMSDAY KINGDOM έχει πλέον υπογράψει με τη γερμανική εταιρεία Nuclear Blast!” λέει ο Edling. «Υπήρξαν φήμες το τρέχον έτος ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί, και σήμερα μπορούμε με υπερηφάνεια να αποκαλύψουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε έναν τέλειο δίσκο!”

“Never Machine” track listing:
01. Never Machine
02. The Sceptre
03. Zodiac City
04. The Whispering

Το “Never Machine” ήταν το πρώτο κομμάτι που έγραψε ο Leif για τους DOOMSDAY KINGDOM. “The Sceptre” μιλάει για έναν ατελείωτο πόλεμο ανάμεσα στην κόκκινη και την μαύρη βασίλισσα. Στο “Zodiac City” φωνητικά κάνει επίσης ο Niklas “Viper” Stålvind της σουηδικής μπάντας WOLF. Το “The Whispering” θυμίζει φασματώδη μπαλάντα την οποία τραγουδάει ο Leif, με μία πολύ ωραία μελωδία από τον Carl Westholm,  και πολύ καλή ακουστική κιθάρα από τον Marcus Jidell.

Ο Edling δήλωσε σχετικά με τους DOOMSDAY KINGDOM : “Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. Ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν μπορούσα να βγω έξω, δεν μπορούσα να δουλέψω, δεν μου επιτρεπόταν να διαβάζω, δεν μπορούσα να δω τηλεόραση, δεν έκανε να δουλεύω μπροστά από τον υπολογιστή, οπότε το μόνο που είχα ήταν η μουσική μου. Έτσι δημιούργησα τους DOOMSDAY KINGDOM, metal από τις κατακόμβες. ”

Ο Edling για το “Zodiac City” δήλωσε: “Αυτό το τραγούδι είναι ένα ακόμα που έγραψα το 2014, όταν ήμουν πολύ άρρωστος, και αναφέρεται στον  Zodiac [το ψευδώνυμο αυτό δίνεται σε ένα άγνωστο κατά συρροή δολοφόνο που είχε δραστηριοποιηθεί στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970].

“Σε γενικές γραμμές, δεν μου αρέσουν τα τραγούδια για κατά συρροή δολοφόνους, επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που τους εξυμνούν, αλλά μου αρέσει η ταινία.”

Οι DOOMSDAY KINGDOM μπορούμε να πούμε διστακτικά πως θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ τον Μάρτιο του 2017.

Οι  DOOMSDAY KINGDOM αποτελούνται από τους:
Niklas Stålvind – vocals
Marcus Jidell – guitars
Leif Edling – bass
Andreas (Habo) Johansson – drums

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Coventhrall

COVENTHRALL – Αφίχθη η επική διαγαλακτική τους περιπέτεια

Οι Φινλανδοί power metallers COVENTHRALL μόλις έδωσαν στην κυκλοφορία το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *