MEMORIAM – Παρουσιάζουν το πέμπτο άλμπουμ τους “Rise To Power”

Memoriam new lineup

Οι MEMORIAM παρουσιάζουν το πέμπτο άλμπουμ τους, “Rise To Power”, που είναι το δεύτερο άλμπουμ της δεύτερης τριλογίας!! Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει 9 Δεκεμβρίου από την  Reaper Entertainment. Για αυτό το άλμπουμ συνεργάζονται ξανά με τον Dan Seagrave.

Ο Dan έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα τέσσερα εξώφυλλα των άλμπουμ, και είναι απολύτως λογικό γιατί ακολουθεί ένα συγκεκριμένο consept. Αυτή τη φορά, το εξώφυλλο έχει ένα μεγαλοπρεπές μωβ χρώμα και περιλαμβάνει τον “Βασιλιά” τον κεντρικό χαρακτήρα σε όλα τα έργα τέχνης που έχει δημιουργήσει ο Dan στην τελετή στέψης του, όπου “ανεβαίνει στην εξουσία”. Το στιχουργικό περιεχόμενο του νέου άλμπουμ συνεχίζεται από αυτά που προηγήθηκαν, διατηρώντας το θέμα της θλίψης, της απώλειας και της απόγνωσης μαζί με κοινωνικά σχόλια για πρόσφατα γεγονότα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και γεγονότα του παρελθόντος όπως το ολοκαύτωμα.

Το πάντα παρόν θέμα τους, ο πόλεμος, κυριαρχεί σε όλο το άλμπουμ όπως και σε όλα τα άλλα. Το “Rise To Power” θεωρείται από την μπάντα το δυνατότερο άλμπουμ μέχρι σήμερα, καθώς περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα κομματιών που βασίζονται σε όσα έχουνε  πετύχει οι MEMORIAM τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο Dan Seagrave προσθέτει:
«Σε αυτό το εξώφυλλο, όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ δουλεύουμε αντιπολεμικά.
Η υπόθεση βρίσκει τους κύριους ηγέτες να στέφουν τον ανώτατο άρχοντα. Οι οπαδοί του πάντα είναι ένας ημιαπρόσωπος στρατός. Όπως και ο ίδιος ο αρχηγός. Προτιμούν να κρατούν το πρόσωπό τους αποκύημα της φαντασίας του θεατή, χωρίς συναισθήματα πίσω από μια πρόσοψη.Το αρχιτεκτονικό περιβάλλον που συγκέντρωσα βασίζεται σε αναμνήσεις από την επίσκεψη στα ερείπια της βίλας του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού το 2017. Μια τοποθεσία που συχνά σχεδιάζει ο Ιταλός καλλιτέχνης Piranesi. Και είναι επίσης η απόδοση της Αππία οδού. Δίνοντας στην τέχνη μια στροφή σε αρχαϊκή και ιστορικά υπερβολική ποιότητα. Ομοίως, ένα άλλο σημείο αναφοράς ήταν η Αίθουσα των γύψινων εκμαγείων στο μουσείο Victoria and Albert. Αυτό ιδιαίτερα έχει μια επιβλητική αίσθηση όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στην ποικιλία των ιστορικών καλουπιών και στις δυσανάλογες κλίμακες τους. Αντικείμενα όπως το μέγεθος πλήρους κλίμακας της στήλης του Τραϊανού της Ρώμης και ένα άγαλμα του Δαβίδ αντιπαρατιθέμενο σε ένα μέρος δημιουργούν μια ασύνδετη αίσθηση μεταξύ των μικρότερων έργων. Ήθελα αυτό το εξώφυλλο να έχει παρόμοια αίσθηση με αυτό, σαν να έχουν οικειοποιηθεί τα πράγματα από κάπου αλλού. Επαναπροορίζεται από τον όχλο που βασιλεύει ως φόντο για τη δική του δόξα. Συνδυάζοντας αυτό και μια φανταστική αίσθηση ρετρό νεωτερικότητας των αρχών του 20ου αιώνα, με την προσθήκη στοιχείων σαν ηλεκτρικό δίκτυο και πολεμικών μηχανών/τανκς που διαθέτουν ημιπερίτεχνα ανάγλυφα γλυπτικής, που παραπέμπουν σε μια μη πρακτική. Η τέχνη υπερισχύει της πρακτικής.

Tracklist:

1 Never Forget, Never Again (6 Million Dead)
2 Total War
3 I Am the Enemy
4 The Conflict is Within
5 Annihilation’s Dawn
6 All is Lost
7 Rise to Power
8 This Pain

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fulci

FULCI – Νέο υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ

Οι Ιταλοί brutal death metallers FULCI δημοσίευσαν ένα νέο single, το οποίο αποτελεί προάγγελο της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *