MEMORY GARDEN – Μιλάνε για όλες τις λεπτομέρειες του επερχόμενου άλμπουμ τους ‘1349’

Memory Garden

Το έκτο  άλμπουμ των MEMORY GARDEN με τίτλο “1349” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2021, από τη No Remorse Records. Οι Σουηδοί power/doom metallers αποκαλύπτουν το  εξώφυλλο του «1349», και όλες τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη κυκλοφορία, σε μια ανακοίνωση στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Dan Swanö είναι υπεύθυνος για το mixing/mastering και το εξώφυλλο έχει δημιουργηθεί για άλλη μια φορά από την πανίσχυρη εταιρεία  Hjules Illustration and Design (Destruction, Grave Digger, Annihilator, Stratovarius).  Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες όπως ο Niklas Stålvind (Wolf), η Josefin Bäck (η αυθεντική φωνή της “Marion” από το πρώτο demo του 1993!) και ο Göran “Freddy” Fredrikson (μεσαιωνικά όργανα), συμβάλλουν σε αυτό το άλμπουμ, το οποίο θα προσφέρει μια επαρκή δόση σουηδικού power/doom metal.

Το “1349” είναι ένα εννοιολογικό άλμπουμ και η ιστορία του καλύπτει τόσο την πραγματικότητα όσο και τη φαντασία, καθώς λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των χρόνων της πανδημίας της μαύρης πανώλης.”Ο Stefan και εγώ μιλούσαμε για το πώς τα νέα τραγούδια ενώνονταν όμορφα και μου είπε ότι ήθελε πραγματικά το άλμπουμ να έχει ένα concept”, δηλώνει ο ντράμερ Tom Björn.

“Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε διάφορα θέματα που θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τη μουσική μας, και γαντζωθήκαμε και οι δύο στη μαύρη πανούκλα.  Μια πολύ σκοτεινή και τραγική περίοδος της ιστορίας…  Σχεδιάσαμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, ή μερικές λέξεις-κλειδιά για την ιδέα, και στη συνέχεια ανέπτυξα την ιστορία ενσωματώνοντας μερικά γεγονότα με  φανταστικά στοιχεία.  Δεν είναι ένα γραμμικό χρονοδιάγραμμα σε όλο το άλμπουμ, αλλά μερικά τραγούδια συνδέονται με τον ίδιο χαρακτήρα και συμβαίνουν με τη σωστή σειρά.  Κάποια πράγματα πρέπει να τα εννοήσει κανείς από τα συμφραζόμενα”.

TRACKLIST:

 1. Shallow Waters
 2. Pariah
 3. Distrust
 4. Rivers Run Black
 5. The Flagellants
 6. The Messenger
 7. The Empiric
 8. 1349
 9. Blood Moon

LINE-UP:

Stefan Berglund: Vocals, backing vocals

Tom Björn: Drums, piano, backing vocals

Simon Johansson: Lead guitar

Johan Wängdahl: Bass, backing vocals

Andreas Mäkelä: Guitars, rhythm, melodic and acoustic. Backing vocal

Το πρώτο single & video clip για το κομμάτι “1349” θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στις 15 Οκτωβρίου και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου.  Οι διαθέσιμες μορφές για προ-παραγγελία θα είναι: CD, CD limited digipak, Double LP, Double LP limited έγχρωμο.

Οι δίσκοι βινυλίου και το περιορισμένο digipak θα περιλαμβάνουν επίσης τα κομμάτια bonus:

 1. Unrestrained
 2. Heart Of The Dark (Demo 1993)
 3. Legions Of The Lost (Demo 1993)
 4. Up From The Ashes (Demo 1993)

“Το Unrestrained προοριζόταν αρχικά να είναι και αυτό στο άλμπουμ, αλλά κάπου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αισθανθήκαμε ότι δεν θα ταίριαζε”, λέει ο Tom Björn.”Κατέληξε ως ένα ωραίο μπόνους, χωρίς καμία σχέση με τη θεματολογία του άλμπουμ και τους στίχους,  εδώ είναι πιο φιλοσοφικής φύσης”. Όσο για τα ακυκλοφόρητα demo κομμάτια, ο Tom προσθέτει: “Τα demo κομμάτια ηχογραφήθηκαν στο στούντιο Bunker στην Kumla το 1993 κάποια στιγμή, με την αρχική σύνθεση.  Δεν έχουμε ιδέα  γιατί κανένα από αυτά τα κομμάτια δεν μπήκε ποτέ σε άλμπουμ, απλά ξεχάστηκαν”.  Αλλά σίγουρα θα προσθέσουν μια ιστορική αξία για τους οπαδούς των  MEMORY GARDEN.

Οι MEMORY GARDEN σχηματίστηκαν το 1992 στη Σουηδία, ηχογραφώντας demo και EP (συμπεριλαμβανομένου του “Forever”, ενός από τα καλύτερα EP στην ιστορία του metal) μέχρι το 1996 όπου το ντεμπούτο τους full-length album “Tides” συγκλόνισε τον κόσμο του Doom Metal.  Ένα τεχνικό, συντριπτικό και δυνατό άλμπουμ που άνοιξε το δρόμο για το μέλλον, με τους MEMORY GARDEN να εντάσσονται στην Metal Blade Records κυκλοφορώντας τα άλμπουμ “Verdict of Posterity” (1998) και “Mirage” (2000). Σε εκείνο το σημείο, οι MEMORY GARDEN είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως μία από τις ηγετικές δυνάμεις του Power/Doom Metal.  Και ενώ ο χρόνος και η παλίρροια δεν περιμένουν κανέναν, συνέχισαν την πορεία τους κυκλοφορώντας τα “Carnage Carnival” (2008) και “Doomain” (2013). Οκτώ χρόνια μετά, το σουηδικό powerdoom-metal είναι έτοιμο να ξαναχτυπήσει με ένα νέο άλμπουμ που θα συγκλονίσει τη σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

saxon

SAXON – Παρουσίασαν το νέο βίντεο “Black Is The Night”

Οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal SAXON παρουσίασαν το τέταρτο βίντεο από το τελευταίο τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published.