METALMORFOSIS – Divination

METALMORFOSIS – Divination

Οι Metalmorfosis δεν είναι καθόλου τυχαία μπάντα.Έχοντας πρωτοσχηματιστεί στο μακρινό 1989 υπο την ονομασία mad ages και έχοντας δώσει συναυλίες σχεδόν σε κάθε metal club της Αθήνας,κατόρθωσαν να δημιούργησουν ένα μεγάλο ντόρο γύρω από το ονομά τους και να έχουν ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους συναυλία,προκαλώντας χαμό στα live τους.

Ύστερα από πολλά demo tapes στα 90’s και ένα ομώνυμο 12”,ενα 7”,την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία και ένα live dvd(με τα οποία θα ασχοληθούμε εκτενέστερα στο μέλλον) επιστρέφουν με αυτό το ep σε μορφή κασσέτας το οποίο περιέχει τρία κομμάτια.Να σημειωθεί δε ότι στο line-up της μπαντας εκτος του Nick Banger στην κιθάρα και στην φώνη και του Eddie Destroyer στο μπάσο στα ντράμς έχει επιστρέψει ένα παλιό μέλος ο Steve Breaker.

Λοιπόν εδώ τα πράγματα έχουν αγριέψει για τα καλά.Έχοντας αφήσει πίσω τις heavy/speed επιρροές των προηγούμενων κυκλοφοριών,φλερτάρουν με το thrash metal και μάλιστα με πολύ καλό τρόπο.Το εναρκτήριο δίλεπτο Divination σε αρπάζει από τα μούτρα και δεν σε αφήνει ήσυχο μέχρι το τέλος.Οι κιθάρες θερίζουν,τα φωνητικά είναι λες και βγήκαν από τα έγκατα του Άδη ενώ το rhythm section σαρώνει τα πάντα.

Στο δεύτερο κομμάτι in the blood οι ταχύτητες πέφτουν αλλά η πώρωση παραμένει και διακρίνουμε κάποιες επιρροές από helloween εποχής walls of Jericho.Το τελευταίο κομμάτι R.F.U. είναι ένας επίσης δίλεπτος οδοστρωτήρας που κάνει τις αισθήσεις σου να χτυπάνε κόκκινο.Απο τα πιο δυνατά τραγούδια που έχει συνθέσει η μπάντα.

Όλα μας έχουν προιδεάσει πολύ ευχάριστα.Αν ο καινούριος δίσκος τους κινείται στα χνάρια του ep τότε σίγουρα θα τσακίζει κόκκαλα!!!Εν αναμονή λοιπόν!!!!!

8/10
Jim Bradley

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

COSTAS VARRAS – Neon-Classical

COSTAS VARRAS – Neon-Classical Αν το όνομα Κώστας Βάρρας σας λέει κάτι, είναι πιθανόν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *