Midas – Midas

Midas - Midas

Midas – Midas

Όπως ο βασιλιάς της Φρυγίας Μίδας ότι έπιανε το μετέτρεπε σε χρυσάφι έτσι και οι «συνονόματοί» του, Αμερικανοί από το Ντιτρόιτ, μετατρέπουν σε κλασσικό 80’s heavy metal ήχο κάθε αίσθημα, κάθε δημιουργική τους ιδέα, κάθε νότα, κάθε θεματική τους ανησυχία και άποψη.

Από την αρχή, με το γρήγορο Slaves to the Night, ατόφιο δείγμα της βρετανικής μελωδικής σχολής heavy metal, εποχής NWOBHM, μέχρι το τελευταίο Golden Chariots παρελαύνουν ακούσματα που παραπέμπουν ιστορικά σε μπάντες όπως οι Jaguar, Elixir, Tygers of pang Tang… ακόμα και τους Hiroshima βρίσκεις στα ακόρντα ή πάλι τη δυναμική αλήτικη φύση των riffs, της σχολής των Thin Lizzy. Δεδομένο ότι πρόκειται για εραστές του παραδοσιακού από κάθε άποψη metal, το είχαν υποδηλώσει άλλωστε από τη στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκαν με το demo Solid Gold Heavy Metal to 2019. H διαφορά τους όμως με άλλες μπάντες του ιδιώματος πχ τους Wolf είναι πως εδώ μιλάμε στεγνά, ακόμα και σαν αίσθηση στην παραγωγή, για μια επιστροφή στις ηχητικοθεματικές που δέσποζαν στην αρχή των 80’ς όταν δεκάδες μπάντες αναζητούσαν την προσοχή του κοινού. Είναι αθεράπευτα νοσταλγοί! Ξεχωρίζω επίσης το mid tempo Break the Chains, το hard n heavy Nobody Gaits Out Alive, το με κιθαριστική ατμόσφαιρα Iron Maiden-εποχής Killers, δηλ., Paul Dianno και Dennis Stratton- Eyes in the Gold. Επίσης ακούς άνετα το Hell has Frozen Over ένα μείγμα Jaguar και Tank (τους θυμίζει λίγο και ο τίτλος του τραγουδιού), το γρήγορο, αλήτικο στην ερμηνεία και δομή Running Scared.

Αν το συγκεκριμένο album είχε βγει αρχές των 80’ς σήμερα θα ήταν ένα από τα πολλά συλλεκτικά της τότε περιόδου … κυκλοφορεί όμως το 2022 σαν ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος, από συγκρότημα του σήμερα, το παρελθόν. Οι Midas παίζουν στακάτα, εντίμως μελωδικά, γεμάτοι ενέργεια μα πάνω από όλα ακούγονται εναρμονισμένοι με τις ένδοξες «πρώτες μέρες» του Heavy Metal.

Άγγελος Γεωργιόπουλος

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aquilla – Mankind’s Odyssey

Aquilla – Mankind’s Odyssey

Aquilla – Mankind’s Odyssey Οι Aquilla είναι ένα πενταμελές old school heavy metal γκρούπ απο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *