O drummer Των OVERKILL Δηλώνει Πως Το Καινούριο Album ‘Ακούγεται Απίστευτο’

Οι βετεράνοι της thrash metal από το New Jersey OVERKILL ολοκλήρωσαν πρόσφατα το καινούριο τους album, μετά το “The Grinding Wheel” του 2017. Το καινούριο album αποτελεί το ντεμπούτο του drummer Jason Bittner (SHADOWS FALL, FLOTSAM AND JETSAM) ως μέλος των OVERKILL. Ο Bittner έγινε μέλος της μπάντας τον προηγούμενο χρόνο.

Σε μία ολοκαίνουρια συνέντευξη με το “Nuclear Podblast”, o Bittner δήλωσε για την καινούρια προσπάθεια των OVERKILL (ακούστε το audio παρακάτω): “ Το τελευταίο πράγμα που μας είχε μείνει να κάνουμε ήταν τα φωνητικά, τα οποία ολοκληρώσαμε πριν δύο εβδομάδες. Πήγαμε λοιπόν στο studio όπου δουλεύει ο Blitz [ο τραγουδιστής Bobby Ellsworth], για να ηχογραφήσουμε τα φωνητικά του, έτσι λοιπόν πήγαμε όλοι εκεί, εκτός από τον Dave [Linsk, κιθάρα], ο οποίος βρισκόταν ακόμα στη Φλόριντα. Έτσι, οι τέσσερις μας πήγαμε εκεί, φτιάξαμε κάποια αντίγραφα και ο Dave ήρθε την επόμενη εβδομάδα και κάναμε την φωτογράφιση και βγάλαμε όλες τις φωτογραφίες για τον Τύπο.

Το χωρίς τίτλο ακόμα καινούριο album των OVERKILL, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο μέσω της Nuclear Blast, μιξαρίστηκε από τον Chris “Zeus” Harris, ο οποίος νωρίτερα είχε δουλέψει με τον Bittner σε διάφορες κυκλοφορίες των SHADOWS FALL.

“Στους OVERKILL, είμαι όσο εμπλεκόμενος ήμουν και στους SHADOWS FALL, αλλά δεν έχω τόσο ενεργό ρόλο όσο είχα στους SHADOWS FALL”, δήλωσε ο drummer για την συνεργασία του για άλλη μια φορά με τον Zeuss. “Θα μας έρθει μία ιδέα με τον D.D. [Verni, μπάσο] και τον Blitz, θα το συζητήσουμε μεταξύ μας και μετά θα ενημερώσουμε τον Zeuss για αυτό. Ό,τι άκουσα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πραγματικά απίστευτο. Αν μου έλεγαν ότι αυτό είναι το τελικό mix και ότι θα κυκλοφορήσουμε αυτό το υλικό θα έλεγα ‘Εντάξει, cool’. Κοιτώντας την μεγάλη εικόνα, θα έλεγα πως δεν υπήρξε μεγάλη συζήτηση. Ο D.D. έχει δουλέψει στο παρελθόν με τον Zeuss σε solo πράγματα καθώς και με τους THE BRONX CASKET CO., έτσι λοιπόν είναι γνώριμος με τη δουλειά του Zeus, όμως τα υπόλοιπα μέλη των OVERKILL δεν είναι. Αλλά έχουν πολλές προτάσεις και ο D.D. και όλοι έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά μέχρι τώρα. Νομίζω πως υπάρχει επίσης και κάτι ακόμα. Το ότι ο Zeuss γνωρίζει την μπάντα. Ξέρει ποιος πρέπει να είναι ο ήχος των OVERKILL, πως θέλουν να είναι ο ήχος τους και νομίζω πως προσθέτει λίγο πιο μοντέρνο στοιχείο σε αυτό επίσης. Αυτή είναι τουλάχιστον η οπτική μου.”

O Bittner επίσης μίλησε για τη διαδικασία προετοιμασίας τραγουδιών για το καινούριο LP των OVERKILL: “Έχω demos για τις αρχές του Ιανουαρίου και θα είχα μάθει τα μέρη και τη δομή, θα προσέθετα το δικό μου στοιχείο μέσα και θα το έστελνα απλά πίσω. Σκέφτομαι πως: ‘ Θα στείλω απλά την σημαία για να δω αν κάποιος θα την χαιρετήσει’. Έτσι έπαιξα πολύ στο διάστημα πριν ξεκινήσει η παραγωγή του album και δεν άκουσα ποτέ ‘όχι’ σε κανένα σημείο των drums, οπότε αυτό είναι πραγματικά πολύ cool. Έλεγαν πάντα: ‘Ναι, υπάρχουν πολύ ωραία στοιχεία εκεί. Συνέχισε έτσι.’ ‘Εντάξει, cool.’ Και έπειτα ξεκίνησα να ηχογραφώ τα drums την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, μετά ο D.D. ηχογράφησε το μπάσο και ο Blitz ολοκλήρωσε τα φωνητικά πριν λίγες εβδομάδες. Τώρα λοιπόν, κάνουμε το μιξάρισμα και την επεξεργασία.”

Νωρίτερα το 2018, ο Ellsworth μίλησε στον Brian Aberback του Patch.com για τον μουσικό προσανατολισμό του καινούριου υλικού των OVERKILL: “ Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι υπάρχουν σημεία που εμβαθύνουν στην κλασσική heavy metal που γεννούν το riff. Υπάρχουν riff με brutal metal ήχο αλλά υπάρχουν και riff με heavy metal ήχο. Τα brutal metal riffs δείχνουν περισσότερο την πιο μοντέρνα αίσθηση των OVERKILL αλλά τα κλασσικά riffs επιστρέφουν στην αίσθηση των ‘Feel The Fire’, ‘Taking Over’, ‘The Years Of Decay’.

“Νομίζω πως αυτό που κάνουμε είναι να παραμένουμε στο κλασσικό riff προσθέτοντας τον brutal ήχο μετά,” συνέχισε. “ Έτσι λοιπόν, έχει την αίσθηση της κλασσικής heavy metal με μία μικρή επιθετικότητα να βγαίνει μέσα από αυτό. Προφανώς, δεν θα γίνουμε progressive και δεν θα βγούμε εκτός του ήχου μας. Ο ήχος παραμένει των OVERKILL. Αλλά η προσωπική απόλαυση για αυτό που φτιάξαμε είναι μεγάλη γιατί παρατηρήσαμε κάθε μικρή λεπτομέρεια κάθε τι διαφορετικό σε αυτό. Έτσι, πιστεύω πως πρόκειται να είναι πολύ ενδιαφέρον.”

Όταν ρωτήθηκε τι έφερε ο Jason στη μπάντα, ο Ellsworth είπε: “ Έχει ρίξει πολύ δουλειά για το album και έχει μεταφέρει τον ενθουσιασμό του σε όλους μας. Είναι το πρώτο άτομο σε αυτήν τη μπάντα που είναι βαθειά, τεχνικά προπονημένος. Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σε αυτό το project. Ο άνθρωπος αυτό είναι πολύ κοντά σε βιρτουόζο όταν παίζει.”

Οι OVERKILL κυκλοφόρησαν το “Live In Overhausen” DVD και Blu-Ray στις 18 Μαϊου μέσω της Nuclear Blast. Το set ηχογραφήθηκε πάνω από δύο χρόνια πριν στο Oberhausen της Γερμανίας, όπου οι OVERKILL γιόρτασαν την 25η επέτειο του “Horrorscope” και την 30η του “Feel The Fire” παίζοντας live και τα δύο album ολόκληρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DAILY INSANITY – Ανακοίνωσαν το νέο τους single και το νέο τους drummer

Οι Γερμανοί DAILY INSANITY, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους single Doomed, καθώς και την …

Leave a Reply

Your email address will not be published.