Οι OVERKILL Κυκλοφορούν Τον Φεβρουάριο Το Album ‘ The Wings Of War’

Οι βετεράνοι του thrash metal από το New Jersey, OVERKILL, θα κυκλοφορήσουν το 19ο studio album τους, “The Wings Of War”, στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 μέσω της Nuclear Blast. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Gear Recording Studio στο New Jersey, στο SKH Studio στη Φλόριντα και στο Jrod Productions με τον μπασίστα D.D. Verni να αναλαμβάνει τον εξοπλισμό μαζί με τον Dave Linsk. Η παραγωγή του album έγινε από την μπάντα ενώ το μιξάρισμα έγινε από τον Chris “Zeuss” Harris . Ο Travis Smith (NEVERMORE, OPETH, SOILWORK, DEATH) ανέλαβε για άλλη μία φορά το artwork του album.

Το “Wings Of War” είναι η πρώτη στουντιακή δουλειά με τον drummer Jason Bittner (SHADOWS FALL, FLOTSAM AND JETSAM), ο οποίος έγινε μέλος της μπάντας τον προηγούμενο χρόνο.

Ο τραγουδιστής Bobby “Blitz” Ellsworth σχολιάζει: “ Ήταν φοβερή η προετοιμασία του ‘The Wings Of War’! Είναι κάτι παλιό που φαντάζει καινούριο πάλι και η χημεία μας άλλαξε με την προσθήκη του Jason Bittner. Ήμουν περίεργος το πώς θα κατέληγε αυτό. Νομίζω πως αυτό που καταφέραμε είναι κάτι καινούριο, κάτι αναβαθμισμένο για τους OVERKILL που αγκάλιασαν την καινούρια τους χημεία, ενώ παράλληλα πήραμε τις ρίζες μας και τις φέραμε στο τώρα. Η νέα φόρμουλα δημιούργησε όχι μόνο μία πιο ωμή δύναμη αλλά και περισσότερα μέρη για να πάμε με την μελωδία, μία νίκη δηλαδή. Το κλειδί είναι να μην είσαι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος στην αλλαγή. Θα σας πω ένα πράγμα, είναι ακόμα πολύ διασκεδαστικό να ηχογραφούμε καινούριο υλικό για τους OVERKILL.”

Η λίστα των τραγουδιών του “The Wings Of War”:

Last Man Standing
02. Believe In The Fight
03. Head Of A Pin
04. Bat Shit Crazy
05. Distortion
06. A Mother’s Prayer
07. Welcome To The Garden State
08. Where Few Dare To Walk
09. Out On The Road-Kill
10. Hole In My Soul

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, ο Ellsworth δήλωσε στον Brian Aberback του Patch.com για την μουσική κατεύθυνση του καινούριου υλικού των OVERKILL: “Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι υπάρχουν κάποια κομμάτια που εμβαθύνουν στην κλασσική heavy metal που γεννιούνται από τα riffs. Τα άγρια riffs υπάρχουν περισσότερο στην τωρινή νοοτροπία των OVERKILL αλλά τα κλασσικά riffs πηγαίνουν πίσω στην αίσθηση των ‘Feel The Fire’, ‘Taking Over’, ‘The Years Of Decay’ και αντλούν έμπνευση από αυτά.

“Νομίζω πως αυτό που κάνουμε είναι να παραμένουμε με τα κλασσικά riffs αλλά προσθέτοντας την αγριότητα μετά,” συνέχισε. “Έτσι έχει την αίσθηση της classic heavy metal με μία αγριότητα να γεννιέται ταυτόχρονα μέσα από αυτήν. Αυτό είναι οι OVERKILL. Αλλά το εσωτερικό τελείωμα αυτού είναι το πραγματικά ενθουσιαστικό γιατί παρατηρούμε κάθε μικρή λεπτομέρεια σε αυτό. Έτσι πιστεύω πως θα είναι ενδιαφέρον.”

Όταν ρωτήθηκε τι καινούριο έφερε ο Jason στη μπάντα, ο Ellsworth είπε: “Έχει δουλέψει πολύ για αυτό το album και έχει περάσει τον ενθουσιασμό του σε όλους μας. Είναι το πρώτο άτομο στην μπάντα που έχει εξασκηθεί πολύ τεχνικά. Αλλά δεν είναι αυτό το πιο συναρπαστικό πράγμα αυτού του project. Ο άνθρωπος αυτός είναι αρκετά κοντά σε βιρτουόζο όταν παίζει.”

Οι OVERKILL κυκλοφόρησαν το “Live In Overhausen” DVD και Blu-Ray τον Μάιο του 2018 μέσω της Nuclear Blast. Η ηχογράφηση του album διήρκησε περισσότερο από δύο χρόνια στο Oberhausen της Γερμανίας, όπου οι OVERKILL γιόρτασαν την 25η επέτειο του “Horrorscope” και την 30η του “Feel The Fire” παίζοντας Live ολόκληρα και τα δύο album.

OVERKILL:

Bobby “Blitz” Ellsworth – Vocals
D.D. Verni – Bass
Dave Linsk – Lead Guitar
Derek Tailer – Rhythm Guitar
Jason Bittner – Drums

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eternal Champion

ETERNAL CHAMPION – Δημοσίευσαν ολόκληρο το νέο album τους σε streaming

Το δεύτερο full length album των epic heavy metallers Eternal Champion, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, στις 20 Νοεμβρίου. Παρ' ολαυτά αν είστε ανυπόμονοι τότε είστε και τυχεροί, γιατί το Ravering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *