Prelude – Prelude

Prelude - Prelude

Prelude – Prelude

Στις 21 Απριλίου του 2019 οι Prelude μας συστήθηκαν με το ομώνυμο τους album. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό/epic black metal συγκρότημα με καταγωγή από την Γαλλία. Η ταυτότητα του συγκροτήματος παραμένει μυστική (προς το παρόν), οπότε δε γνωρίζουμε από πόσα μέλη αποτελείται, δεν είναι απίθανο να πρόκειται και για one-man band. Η κυκλοφορία περιέχει 4 τραγούδια μεγάλης διάρκειας, όπου μελωδίες και ατμοσφαιρικά σημεία εναλλάσσονται με την ωμότητα και την αγριάδα του black metal. Στιχουργικά πραγματεύεται με ανθρώπινα συναισθήματα, ψυχολογικές καταστάσεις, τον πόλεμο, τα βασανιστήρια και τον θάνατο. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, ενώ το υπέροχο εξώφυλλο είναι έργο του Gragoth. Πριν περάσουμε στη περιγραφή είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι το album είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (digital format) και δεν έχει κάποια συγκεκριμένη τιμή. Ο αγοραστής προσθέτει το ποσό που επιθυμεί για να συνεισφέρει στο συγκρότημα.

Εναρκτήριο τραγούδι αποτελεί το “Prelude”. Εξαιρετική εισαγωγή σε epic ύφος που σταδιακά πηγαίνει σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια, άρρωστα black metal φωνητικά συνοδεύουν τις μαγευτικές μελωδίες, η ταχύτητα ανεβαίνει στο ρεφρέν και το ύφος γίνεται πιο επιθετικό, τα πλήκτρα κερδίζουν τις εντυπώσεις καθ` όλη τη διάρκεια του κομματιού, οι εναλλαγές αυτές συνεχίζονται μέχρι το κλείσιμο. Φανταστικό κομμάτι, το αγαπημένο μου από την κυκλοφορία! Στη συνέχεια έρχεται το “Instrospection”. Ακόμα μία εξαιρετική εισαγωγή υπό τον ήχο των πλήκτρων, αλλά πιο σύντομη αυτή τη φορά. Η συνέχεια σε αμιγώς black metal ύφος, γρήγορο tempo και εξαιρετική ερμηνεία γεμάτη ένταση και πάθος. Στα μέσα του κομματιού το ύφος αλλάζει και δίνει τη θέση του στις ταξιδιάρικες μελωδίες των πλήκτρων. Ακολουθεί άλλο ένα black metal ξέσπασμα, με το τελείωμα να βρίσκεται σε πιο ατμοσφαιρικό ύφος. Υπέροχο κομμάτι, πρώτης ποιότητας όπως και το προηγούμενο. Επόμενο κομμάτι, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια, φτάνει σχεδόν τα 9 λεπτά, αποτελεί το “Inquisition”. Στα τρία πρώτα λεπτά ακούμε μια μελαγχολική μελωδία με την αφήγηση των στίχων, σταδιακά με τα riffs της κιθάρας η ατμόσφαιρα αρχίζει να «αγριεύει», το tempo παραμένει αργό όπως επίσης και η μελαγχολική μελωδία στο background, τα πλήκτρα κάνουν τη διαφορά με την εμφάνιση τους. Το τελευταίο δίλεπτο του κομματιού το tempo ανεβαίνει για να ακολουθήσει ένα σύντομο black metal ξέσπασμα. Πάρα πολύ καλό κομμάτι! Κύκνειο άσμα αποτελεί το “Acceptance”. Ατμοσφαιρική εισαγωγή με το tempo να ανεβαίνει σταδιακά, οι μελωδίες των πλήκτρων παντρεύονται αρμονικά με τα υψηλόφωνα brutals, πολύ όμορφα τα riffs της κιθάρας, αξιόλογα back vocals στα μέσα του κομματιού, επιστροφή σε ατμοσφαιρικά μονοπάτια μέχρι το κλείσιμο, με πολύ όμορφες μελωδίες από τη κιθάρα και τα πλήκτρα, ενώ παράλληλα ακούμε και τις brutal κραυγές «απόγνωσης» του τραγουδιστή. Ελαφρώς πιο αδύναμο από τα προηγούμενα, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα πολύ καλό κομμάτι.

Εν κατακλείδι, το ομώνυμο album των Prelude είναι εξαιρετικό και το συστήνω σ`όλους τους οπαδούς του σκληρού ήχου, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν εντρυφήσει στο black metal. Όλες οι συνθέσεις είναι χορταστικές σε διάρκεια χωρίς να κουράζουν, αυξομειώσεις στο tempo, έντονες αλλαγές μεταξύ ατμοσφαιρικών και metal σημείων, αλλά πάντοτε η εξαιρετική αρρωστημένη φωνή του τραγουδιστή να στοιχειώνει τον κάθε στίχο. Τα τύμπανα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, η κιθάρα «μετρημένη» χωρίς εντυπωσιακά και περίτεχνα solos και τα πλήκτρα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στις συνθέσεις χαρίζοντας μας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Όποιος είναι έτοιμος να κάνει ένα ταξίδι στο σκότος, ας δώσει μια ευκαιρία στο album και δε θα χάσει.

9/10

ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Flames-Resurgence

Flames – Resurgence

Flames – Resurgence Tο Metal για τους Flames δεν είναι απλά και μόνο το μουσικό …

Leave a Reply

Your email address will not be published.