Η Old School Thrash Metal μπαντα RETCHED επανέρχεται με ακυκλοφόρητο υλικό

Retched

Από τη δεκαετία του ’80, πολλές μπάντες πάγωσαν στο πέρασμα του χρόνου, και αναμφίβολα οι εποχές ήταν δύσκολες και ίσως για λίγους τυχερούς. Είναι πάντα αισιόδοξο, όταν κάποιος καλλιτέχνης επανέρχεται από εκείνη την εποχή και ξανασυστήνεται, επαναπροσδιορίζοντας τον εαυτό του αλλά και την επικοινωνία του με τον κόσμο! Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και ο David DerMinasian, πρώην Avatar και νυν RETCHED.

Η thrash metal μπάντα RETCHED, ιδρύθηκε το 1988, από την Καλιφόρνια  με μοναδικό μέλος τον David DerMinasian. Μια  Old School Thrash Metal μπάντα που έχει μόλις δύο κυκλοφορίες στο ενεργητικό της. Τον περασμένο Ιανουάριο, κυκλοφόρησε το single Horrific, για το οποίο ο ιδρυτής της μπάντας,

David DerMinasian, είπε:

“Το “Horrific” είναι μια καταιγιστική και ωμή έκρηξη ενός κομματιού, με δολοφονικά μέρη και συνολικά μια βίαιη ατμόσφαιρα. Η ενέργεια είναι αισθητή σε αυτό το κομμάτι, το οποίο είναι γεμάτο από άρτια δεμένες ιδέες. Η μπάντα περνάει απρόσκοπτα μέσα από εξαιρετικά αντιφατικά grooves, με μια ικανοποιητική και ελκυστική γραμμή. Στοιχειωτικά φωνητικά, που  είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να προσδώσουν στο κομμάτι, μια σκληρή ποιότητα.

Στιχουργικά, το “Horrific” είναι μια καυστική καταγγελία του status quo και του κατεστημένου.”

Το Horrific είναι επίσης το ομότιτλο κομμάτι του επόμενου  άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο, μέσα στο 2022. Αλλά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο.

Ο David DerMinasian μας συστήνεται λέγοντας:  “Επέστρεψα στη σκηνή μετά από 30 χρόνια απουσίας και κυκλοφόρησα ένα παλαιότερο EP με τίτλο: “The Overlord Messiah”. Πρόκειται για ένα “True Metal” EP που ηχογραφήθηκε το 1988, από την πρώτη μου μπάντα που ονομαζόταν “Avatar”, αλλά δεν κυκλοφόρησε ως το 2017. Πάντα ελπίζω ότι τα παλιά μέλη της μπάντας, θα επανέλθουν ώστε να συμπεριληφθούν στην κυκλοφορία του ΕΡ. Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://alone.gr/shop/ και σε όλους τους συνδέσμους  στη σελίδα μου.

Ήταν μια φοβερή εμπειρία το γεγονός ότι οι κοινότητες του Metal σε όλο τον κόσμο με καλωσόρισαν πίσω στις σκηνές, μετά από όλα αυτά τα χρόνια.

Τα σχέδια γι’ αυτήν την  κυκλοφορία είχαν εγκαταλειφθεί από το 1988, κι όλα αυτά τα χρόνια που καθόταν στο συρτάρι μου, για σχεδόν 30 χρόνια, ενώ το έβγαζα κάθε 5 με 10 χρόνια ,το περιεργαζόμουν μερικές φορές και μετά το τοποθετούσα πάλι πίσω, ευχόμενος να μπορούσα να το κυκλοφορήσω κάποια στιγμή στον κόσμο.

Αφού αποφάσισα να επιστρέψω στη σκηνή και να ξαναγράψω μουσική, χρειάστηκαν μερικά χρόνια μέχρι να μπορέσω ρεαλιστικά να φτάσω σε αυτό το σημείο, στήνοντας το δικό μου home studio, και στο μεταξύ, κυκλοφόρησα αυτό το δίσκο της παλιάς μου μπάντας, ενώ σας παρουσιάζω και τη νεότερη δουλειά μου: “HORRIFIC””

https://www.youtube.com/watch?v=IPe6tAYUKiw

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Megadeth-Blind-Guardian-Grand-Magus-Release-Athens-Festival-2024

Ανταπόκριση: Grand Magus, Blind Guardian, Megadeth, Release Athens, Παρασκευή 14 Ιουνίου

Φέτος είναι από τις λίγες χρονιές που έχει φτάσει καλοκαίρι και δεν μπορώ να νιώσω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *