Rhodium – Sea of the Dead

rhodium sea of the dead

Rhodium – Sea of the Dead

Μπάντες στην Ελλάδα που παίζουν power metal υπάρχουν αρκετές, όμως Αθηναίοι Rhodium είναι μια περίπτωση που αξίζει λίγο παραπάνω από την προσοχή μας. Στο δεύτερο full length τους, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, η παρέα του Λουκά Αντωνίου τα κάνει όλα καλύτερα. Τα μελωδικά riffs αμερικανικής κοπής έρχονται το ένα μετά το άλλο και τα περισσότερα ρεφρέν σου μένουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Γουστάρουν Iced Earth, όπως πολλοί από εμάς άλλωστε, και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Πολύ θετική εντύπωση κάνουν τα όχι και τόσο συνηθισμένα όργανα στο χώρο μας (Ματθαίος Δακουτρός – βιολί στο ομώνυμο “Sea of the Dead”, Χάρης Πολυμενέας – πλήκτρα στο “The Emperor”), αλλά και τα οπερετικά φωνητικά της Ηλιάνας Τσακιράκη στο “Sisters of Fate”. Ξεχωριστό credit πρέπει να δοθεί και στον Μιχάλη Λίβα, ο οποίος με το εύρος της φωνής του αλλά και τις εκπληκτικές του ερμηνείες, μπορεί να συγκαταλέγεται στους καλύτερους τραγουδιστές του ιδιώματος. Αυτό όμως που ξεχώρισα περισσότερο εγώ στο άλμπουμ είναι ότι μια μπάντα στις μέρες μας δεν φοβάται να μιλήσει για ευαίσθητα ζητήματα, όπως π.χ. για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στη “Θάλασσα των Νεκρών”, στο ταξίδι τους για ένα καλύτερο αύριο. Η στιχουργός του συγκροτήματος Ασπασία Πίζγα πρέπει να πάρει ξεχωριστά εύσημα εδώ. Τα 45 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος περνούν, το λιγότερο, ευχάριστα. Το ζήτημα μετά από ένα τόσο καλό άλμπουμ, είναι το πως μπορεί να μεταφερθεί στο σανίδι. Αν το καταφέρουν αυτό, θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.

7.5/10

Νικόλας Διαμαντής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pulver - Kings Under the Sand

Pulver – Kings Under the Sand

Οι Pulver είναι ένα συγκρότημα από τo Ασάφενμπουργκ (Aschaffenburg) της Γερμανίας, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2016 στο υπόγειο των αδερφών Oster (Alex και Danny). Αποτελείται από τους Dave Frohlich στη φωνή, Danny Oster

2 comments

  1. Ευχαριστούμε το Μεταλουργιο και τον Νικόλα Διαμαντή που άκουσε και έγραψε για το άλμπουμ μας και για τα καλά του λόγια.

  2. Stelios Platsikas

    Εξαιρετική δουλειά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *