Ο ROB DUKES Μιλάει Για Τον Καιρό Που Ήταν Μέλος Των EXODUS: ‘Προς Το Τέλος, Ήταν Μόνο Business’

Ο πρώην τραγουδιστής των EXODUS, Rob Dukes, παραδέχτηκε στο Psychology Today ότι είχε απογοητευτεί όταν ο κιθαρίστας και στιχουργός Gary Holt ξεκίνησε να παίζει με τους θρύλους της thrash SLAYER, 8 χρόνια πίσω. Ενώ ο Holt δεν έφυγε επίσημα από τους EXODUS, O Dukes ένιωσε ότι η πρώτη προτεραιότητα του Holt ήταν οι SLAYER, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος που μπορούσαν να κάνουν περιοδείες οι EXODUS.

“O Gary ήταν το κέντρο των EXODUS. Και όταν οι SLAYER ήρθαν ζητώντας τον, εγκατέλειψε τους EXODUS για να γίνει μέλος των SLAYER – παράτησε ολόκληρη την καριέρα του, την δουλειά του, μια δουλειά που έχτισε από το μηδέν- και έφυγε στα χέρια άλλων ανθρώπων για να μπει στους SLAYER” δήλωσε ο Dukes. “Το να είσαι σε αυτήν την μπάντα, αυτή την υπέροχη μπάντα… Δεν τον κρίνω για αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, εγκατέλειψες πέντε φίλους που σου στάθηκαν και περιόδευαν μαζί σου για δέκα χρόνια.”

O Dukes επίσης μίλησε το 2014 για την αποχώρησή του από τους EXODUS και την επιστροφή του ‘προκάτοχου’ Steve “Zetro” Souza. O Rob, ο οποίος ήταν frontman των EXODUS για 9 χρόνια, πίστευε ότι η κίνηση ήταν μια business απόφαση που έδωσε την δυνατότητα στην μπάντα να παίξει περισσότερα shows για περισσότερα χρήματα με ένα “κλασσικό” lineup.

“Νομίζω ότι προς το τέλος, έγινε business,” δήλωσε ο Duke. “Και τα οικονομικά μπήκαν ανάμεσα στην φιλία… Το πήρα προσωπικά. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το business… Δεν ενδιαφέρομαι για τα λεφτά. Απλά ήθελα να παίξω. Μου έλειψε η συντροφικότητα. Μου έλειψαν οι νύχτες στο λεωφορείο οδηγώντας από την Ισπανία στην Ιταλία. Και εγώ και ο Lee (Altus, κιθάρα) και κάποια αγόρια, απλώς καθόμασταν μέχρι αργά και μιλούσαμε και ακούγαμε BLACK SABBATH και διαφωνούσαμε για το ποιος έχει τους καλύτερους παίκτες hockey.”

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ο Dukes παντρεύτηκε και έπρεπε να σκεφτεί έναν καινούριο τρόπο για να υποστηρίξει την οικογένειά του.

“Είχα ξοδέψει σχεδόν όλες τις αποταμιεύσεις μου και δεν είχα δουλειά.” είπε. “Τώρα είμαι 47 χρονών και ξεκινάω από την αρχή. Δεν περπατούσα στο σπίτι νευριασμένος… στο σπίτι με την γυναίκα μου, θα βάλω ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και θα της πω ότι όλα θα πάνε καλά. Αλλά μέσα μου δεν ήμουν απλά τρομοκρατημένος – έβραζα από τον θυμό μου. Εάν δεν είχα σύζυγο, δεν θα υπήρχε ο φόβος. Θα τα έβγαζα πέρα μόνος μου. Αλλά τώρα έχω υποχρεώσεις προς έναν άλλον άνθρωπο τον οποίο αγαπώ και νοιάζομαι απεριόριστα – και την προηγούμενη εβδομάδα είπα ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μαζί σου. Θα σε φροντίσω στην αρρώστια και στην υγεία και όλα αυτά. Το να μην μπορώ να τα παρέχω όλα αυτά – αυτό είναι το τρομακτικό σενάριο. Πρέπει να θυμάσαι ότι όλο αυτό είναι στο κεφάλι μου – δεν μιλούσα για αυτό σε εκείνη. Θα έπρεπε. Αλλά δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα να ζει μέσα στον φόβο. Ήθελα να νιώθει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι θα είμαστε και εμείς καλά. Για έναν χρόνο ζούσα μέσα στον πανικό προσπαθώντας να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά.”

Πριν από καιρό, ο Dukes βρήκε δουλειά ως μηχανικός, ειδικός στην αναπαλαίωση αυτοκινήτων. Επίσης πήρε ευθύνη για τον ρόλο του στην χειροτέρευση των EXODUS και ξεπέρασε την πικρία του.

Τρία χρόνια μετά που έφυγε από τους EXODUS, o Dukes έπαιξε με την μπάντα στο show τους στο San Francisco της California, στις 8 Ιουλίου του 2017. Τραγούδησε διάφορα τραγούδια με το group στην δεύτερη μέρα των EXODUS στο The Chapel, το οποίο ήταν το πρώτο headlining show τους στο Bay Area από το 2013.

O Dukes έγινε μέλος των EXODUS τον Ιανουάριο του 2005 και εμφανίστηκε σε τέσσερα studio albums της μπάντας – “Shovel Headed Kill Machine” (2005), “The Atrocity Exhibition… Exhibit A” (2007), “Let There Be Blood” (2008, μία επαναηχογράφηση του κλασσικού τους LP ΤΟΥ 1985, “Bonded By Blood”) και το “Exhibit B: The Human Condition” (2010).

O Souza νωρίτερα ήταν frontman των EXODUS από το 1986 έως το 1993 και από το 2002 μέχρι το 2004.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Novembers Doom Ξεκινούν Την Ηχογράφηση Του Επερχόμενου Full Length Album Τους

Αφού υπέγραψαν με την καινούρια τους δισκογραφική Prophecy Productions  το Νοέμβρη του 2018, οι metallers …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *