Συνέντευξη με τον Trevor των SADIST

Sadist

Οι Ιταλοί progressive death metallers SADIST, με τους feat. Jeroen Paul Thesseling (Obscura) και Romain Goulon (Necrophagist, ex-Benighted), υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με τη δισκογραφική Agonia Records. Το ένατο άλμπουμ της μπάντας, του οποίου ο τίτλος θα είναι Firescorched, είναι προς το παρόν σε εξέλιξη και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Στον κόσμο του metal, δε συμβαίνει πολύ συχνά το όνομα μιας μπάντας να περιλαμβάνει τα πάντα γύρω της, τη γένεση, την ύλη, τον προορισμό της! Αυτοί είναι οι Sadist από τη Γένοβα της Ιταλίας, progressive/technical death metal με το όνομα τους, να είναι η μουσική τους, οι στίχοι τους, η πορεία τους από την ίδρυση τους το 1991. Μέχρι σήμερα οι σαδιστές Sadist, με ένα EP, τέσσερα demos και οχτώ albums, έχουν παίξει σε όλα τα κορυφαία festivals με αμέτρητες μπάντες, και με νέα πλέον δισκογραφική συμφωνία με την Agonia Records κι ένα νέο άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022! Μιλήσαμε με τον Trevor Nadir, τον τραγουδιστή των Sadist για είκοσι ολόκληρα χρόνια, που είναι και ο στιχουργός της μπάντας και μας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

Trevor καλώς ήρθες στο Metalourgio, ας ξεκινήσουμε μιλώντας για τους Sadist, τα μέλη  και την πορεία της καριέρας σας μέχρι τώρα.

TREVOR: Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Είχα την τύχη να μοιραστώ την καριέρα μου με σπουδαίους μουσικούς. Ο Tommy είναι ένας από τους καλύτερους μουσικούς πουSadist Trevor Nadir έχω δει στη ζωή μου,  και είναι αδελφός. Μετά είναι, ο Andy, ο Oinos και ο Alessio που είναι επίσης πολύ ταλαντούχοι μουσικοί. Σήμερα δίπλα μου, εκτός από τον Tommy, είναι ο Jeroen Thesseling και ο Romain Goulon, δύο μουσικοί που δεν χρειάζονται συστάσεις, στις προηγούμενες μπάντες τους (Pestilence, Necrophagist, Obscura) έγιναν γνωστοί για το ταλέντο και την ικανότητά τους.

Πώς πήρε τ’ όνομα της  η μπάντα και τι πρεσβεύει το όνομα Sadist για τη μουσική σας

TREVOR: Το όνομα Sadist σημαίνει: άγχος, αγωνία, τρόμος, βία. Πράγματα που μπορούν εύκολα να βρεθούν στη μουσική μας. Το όνομα της μπάντας αντικατοπτρίζει πολύ καλά τον ήχο μας!

Πώς αντιμετωπίσατε τα όποια  εμπόδια  κατά τη διάρκεια της καριέρας σας

TREVOR: Η ζωή είναι γεμάτη εμπόδια, πρέπει να έχετε την επίγνωση και τη δύναμη να τα ξεπεράσετε ή τουλάχιστον να τα αντιμετωπίσετε. Η μουσική, όπως και η ζωή, αποτελείται από όμορφες στιγμές και άλλες, που δεν είναι τόσο όμορφες. Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμη και αυτές , οι λιγότερο όμορφες περίοδοι,  μπορούν να είναι σημαντικές, η εξέλιξη περνάει μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές.

Πες μας για τη θεματολογία των άλμπουμ σας συνολικά

TREVOR: Υπέγραψα οκτώ άλμπουμ των Sadist. Οι στίχοι πραγματεύονταν διάφορα θέματα, προσωπικές εμπειρίες, εμπειρίες της πραγματικής ζωής, και άλλα είναι concept άλμπουμ, όπως: Season in Silence, Hyaena, Spellbound. Ένα πράγμα είναι σίγουρο για το κυρίως θέμα: το κακό, το νοσηρό, το αγχώδες, το επιθετικό και το βίαιο δεν αποτυγχάνει ποτέ. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για αγάπη ή για πολύχρωμα λουλούδια, ας πούμε.

Το τελευταίο σας θεματικό άλμπουμ ήταν εμπνευσμένο από τον Alfred Hitchcock, πες μας γι’ αυτό

TREVOR: Από τότε που ήμουν παιδί έμαθα να αγαπώ τις ταινίες του κορυφαίου Hitchcock. Μια απίστευτη ιδιοφυΐα. Ταινίες όπως το Ψυχώ, Τα Πουλιά, Φρενίτιδα, Πίσω Παράθυρο, Βέρτιγκο και πολλές άλλες, έχουν αντιπροσωπεύσει την ιστορία του είδους. Νομίζω ότι η συγγραφή ενός άλμπουμ για τη φιλμογραφία του, ήταν επιβεβλημένη. Ο Hitchcock και οι Sadist, ήταν ένας φυσικός γάμος.

Τα δύο τελευταία σας άλμπουμ Hyaena και Spellbound είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Πες μας γι’ αυτές τις διαφορές .

Sadist Tommy TalamancaTREVOR: Υπάρχουν πολλές διαφορές. Τα άλμπουμ των Sadist είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας άλλωστε. Μεταξύ του Hyaena και του επόμενου Spellbound, οι διαφορές λοιπόν, είναι πολλές, ξεκινώντας από την παραγωγή. Η πρώτη πιο ζεστή, η δεύτερη πιο σκοτεινή, αυτό οφείλεται επίσης στους στίχους. Μουσικά είναι επίσης διαφορετικά τα δύο άλμπουμ, το Hyaena είναι σίγουρα πιο μελετημένο, ψαγμένο, tribal, τεχνικό, με αποχρώσεις και προσμείξεις  πολλών υποκατηγοριών του είδους. Το Spellbound είναι ένα έντιμο, ανατριχιαστικό άλμπουμ, όπως ακριβώς και η φιλμογραφία του Hitchcock!

Συνολικά στη δισκογραφία σας, ποιος  είναι ο πιο αγαπημένος δίσκος.

TREVOR: Τα άλμπουμ είναι σαν τα παιδιά, είναι δύσκολο να έχεις ένα αγαπημένο. Αν και θα μπορούσα να σου πω το Crust, που ήταν το πρώτο μου άλμπουμ με τους Sadist!

Πού βρίσκουμε τη μπάντα αυτή τη στιγμή, σχεδιάζετε ζωντανές εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον, ποια είναι η γνώμη σας για τις ζωντανές μεταδόσεις

Η παγκόσμια πανδημία μας σταμάτησε όλους. Έχουμε ένα έτοιμο άλμπουμ που σχεδιάζαμε να  κυκλοφορήσει στο τέλος αυτής της χρονιάς, αλλά τελικά θα βγει αρχές του 2022. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη σκηνή, αλλά αυτή η περίοδος δεν μας το επιτρέπει. Χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή. Δεν μου αρέσει το live streaming, η ζεστασιά των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική, προτιμώ να περιμένω για καλύτερες εποχές, να έρθουν.

Πες μας για  τα μελλοντικά σας σχέδια

TREVOR: Θέλουμε να βγούμε με το νέο άλμπουμ, να επιστρέψουμε στη σκηνή, να αγκαλιάσουμε το κοινό μας και να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Έρχεται λοιπόν, ένα νέο άλμπουμ, σε ποιο στάδιο βρίσκεστε μέχρι στιγμής. Πόσα κομμάτια θα συμπεριλαμβάνονται και τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο σας άλμπουμ;

TREVOR: Όπως προ είπα, το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει  στις αρχές του επόμενου έτους. Sadist Jeroen Paul ThesselingΑξιολογήσαμε κάποιες προσφορές, από πολλές εταιρείες, και καταλήξαμε να υπογράψουμε πολύ πρόσφατα με την δισκογραφική Agonia Records.Το νέο άλμπουμ θα περιέχει εννέα κομμάτια. Τα νέα τραγούδια είναι πολύ επιθετικά, βίαια, παρόλο που έχουν κρατήσει το στυλ των Sadist και την τελειοποιημένη τεχνική που ο κόσμος περιμένει από αυτούς εδώ, τους μουσικούς.

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε τη διαδικασία δημιουργίας των στίχων και της μουσικής, είναι μια ατομική εργασία ή περισσότερο μια συλλογική συνεργασία;

TREVOR: Φροντίζω προσωπικά για τους στίχους. Αυτή είναι η δουλειά μου κι έχω ζήλο γι’ αυτό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρόκειται για προσωπική αγωνία, όνειρα, εφιάλτες. Οι στίχοι επηρεάζουν τη μουσική, όπως οι ήχοι επηρεάζουν τη σκέψη!                

  Ποια είναι η γνώμη σου για τις δισκογραφικές εταιρείες στις μέρες μας;

TREVOR: Σήμερα είναι πραγματικά δύσκολο, ο κόσμος έχει αλλάξει, το ίδιο και η μουσική. Το να πουλάς μουσική σήμερα δεν είναι καθόλου εύκολο, ευτυχώς το είδος μας, η μουσική μας, το αγαπημένο μας metal, εξακολουθεί να ζει στη νοσταλγική μνήμη. Οι θαυμαστές του metal, συνδέονται με τις μπάντες, με τη φυσική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες εξακολουθούν να καταφέρνουν να πουλάνε δίσκους. Σε άλλα είδη η δισκογραφία είναι νεκρή!

Ποιες είναι οι πρώτες 5 μπάντες που έχετε στο setlist σας;

TREVOR: Slayer, Kreator, Death, Carcass, Cannibal Corpse…

Με ποιες μπάντες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή σε φεστιβάλ, που δεν είχατε την ευκαιρία μέχρι τώρα;

TREVOR: Μοιραστήκαμε τη σκηνή με πολλά συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων μερικών ιερών τεράτων: Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Rammstein, Ozzy Osbourne, Motorhead, Dream Theater, Scorpions, Korn, Kiss, Alice Cooper… Θα ήθελα πολύ να παίξω δίπλα στους σπουδαίους AC/DC, ή ακόμα και με τους Pantera και τους Death, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Πώς βλέπετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προώθηση και καθιέρωση ενός συγκροτήματος και της δουλειάς του;

Sadist Romain GoulonTREVOR: Σήμερα είναι όλο και περισσότερο ένας οικονομικός διάλογος, στην ουσία. Αν δεν υπάρχει επένδυση από πίσω, είναι δύσκολο για τους νέους να αναδειχθούν, σίγουρα η οικονομική προσπάθεια πρέπει να συνοδεύεται από ποιότητα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, όλα είναι πιο γρήγορα, πιο φρενήρη, όπως λέω πάντα, σήμερα οι Led Zeppelin και οι Pink Floyd δεν θα ήταν αυτά τα συγκροτήματα που είναι. Η παγκοσμιοποίηση, η τεράστια προσφορά έχει κάνει πολλά πράγματα να χάνουν κύρος, συμπεριλαμβανομένης και της μουσικής! Ακόμα κι αν το metal ζει από τη δική του ιστορία που ανιχνεύεται καθημερινά, αυτό είναι το μυστικό του είδους μας, να ζει από το μηδέν!

Πώς βίωσες εσύ  και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, την πανδημία και το εκτεταμένο λουκέτο;

TREVOR: Ήταν τρομερό, κόλλησα τον ιό στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020. Ήμουν στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα και ήμουν τόσο φοβισμένος! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, παρόλο που είδα κάποιους ανθρώπους να πεθαίνουν, φίλους και αυτό με πλήγωσε πάρα πολύ.

Κλείνοντας αυτή την ωραία κουβέντα Trevor, σ’ ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτήν τη συνέντευξη και όλα όσα μοιράστηκες μαζί μας! Το Metalourgio εύχεται στους Sadist , ό,τι καλύτερο για το μέλλον και σε σένα προσωπικά, κι ανυπομονούμε για το νέο σας δίσκο φυσικά! Το μήνυμα σας για τους Έλληνες  metalheads.

TREVOR: Κι εγώ ευχαριστώ! Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στην Ελλάδα, έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον τόπο σας. Ελπίζω να επανενωθώ σύντομα με τους φίλους R.C, μια μπάντα που σέβομαι τόσο πολύ. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, πλούσια σε ιστορία, όπως και η Ιταλία μας, η επιστροφή εκεί είναι πάντα μια μεγάλη χαρά. Χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες και στους συντάκτες του Metalοurgio.

Μείνετε ωμοί

Trevor  Sadist!

Η συνέντευξη έγινε από το Metalourgio

Sadist photo 06

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Paladine

Συνέντευξη με τους Paladine

Οι Paladine έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα metal δρώμενα της χώρας μας με την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους, “Finding Solace”, το 2017. Μετά από σημαντικές αλλαγές στην σύνθεση τους, οι Έλληνες power metallers

3 comments

  1. Κώστας Μπατ

    Ωραία μπάντα

  2. Just love them

  3. I love love this band, Trevor is the most talkative I ever seen so far! Well done

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *