SCALA MERCALLI – Νέο Video Concept από τους Ιταλούς με τίτλο Anita

Scala Mercalli

Οι Ιταλοί θρύλοι heavy metallers SCALA MERCALLI, που δραστηριοποιούνται από το 1992, κυκλοφόρησαν το νέο τους βίντεο αφιερωμένο στην Anita (Ana Maria de Jesus Ribeiro da Silva) στις 26 Μαρτίου, ημερομηνία της επετείου του γάμου της, με τον Giuseppe Garibaldi στο Μοντεβιδέο το 1842. Ένας άντρας με τον οποίο μοιράστηκε όχι μόνο μια μεγάλη αγάπη, αλλά και τις μάχες της για την ελευθερία τόσο στη Λατινική Αμερική όσο και στην Ιταλία, μέχρι την ημέρα που πέθανε στην αγκαλιά του λόγω πυρετού, σε ηλικία 28 ετών, αφού είχε γεννήσει τρία παιδιά και ήταν έγκυος με το 4ο, ενώ καταδιώχθηκε για τη δράση της από τα ξένα στρατεύματα που κατέλαβαν τη χερσόνησο το 1849.Χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι η χώρα μας θα αποκτήσει ελευθερία και ενότητα 12 χρόνια αργότερα, και ότι στη μνήμη της στήθηκαν μνημεία τόσο στην Ιταλία όσο και στη Βραζιλία, την πατρίδα της.

Η μπάντα δηλώνει:«Αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην Ανίτα και το απίστευτο θάρρος της, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που πολεμούν γενναία σαν αυτήν για την ελευθερία και την ενότητα της Ιταλίας, όπως οι άντρες με τους οποίους μοιράστηκαν τις ίδιες θυσίες στη ζωή και στο πεδίο της μάχης».

Επιπλέον, οι SCALA MERCALLI με χαρά ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα έχει συμπεριληφθεί και αναφερθεί στο νέο βιβλίο για το ιταλικό Risorgimento (το κίνημα ενοποίησης και ανεξαρτησίας της Ιταλίας του 1870) «The Excluded», της Patrizia Figini, στην οποία προσφέρουμε τις θερμές μας ευχαριστίες. Ένα βιβλίο που συνιστούμε ιδιαιτέρως!

Τον Δεκέμβριο του 2020, οι SCALA MERCALLI μαζί με τους Βραζιλιάνους LIVING METAL, ενώθηκαν στο κοινό τους πάθος για το κλασικό heavy metal, και κυκλοφόρησαν σε βίντεο, μια διασκευή του «Luna Nera» από το ιστορικό συγκρότημα STRANA OFFICINA, το οποίο ερμήνευσαν μέλη των δύο συγκροτημάτων.

Οι Scala Metal ή Living Mercalli, όπως αυτοαποκαλούνται φιλικά, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για ολόκληρο τον πλανήτη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αδελφοσύνης, σε όλους τους εραστές του Metal και όχι μόνο!

Οι SCALA MERCALLI κυκλοφόρησαν την τελευταία τους προσπάθεια «INDEPENDENCE» το 2019. Το άλμπουμ, αφορά το πρώτο μέρος του ιταλικού Risorgimento, από το Βασιλείο της Νάπολης που κυβερνήθηκε από τον Βασιλιά Μουράτ μέχρι τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία του Μαζίνι, συμπεριλαμβανομένων των επεισοδίων στο Mille (The Expedition of the Thousand) και στο Brigandage, με μερικά από τα ιστορικά πρόσωπα. Η μπάντα, «φοράει τη στολή», εμπνευσμένη από τις μάχιμες  μονάδες, που πολέμησαν κατά την προαναφερθείσα περίοδο, δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους που συνέβαλαν με σκληρές θυσίες για να χτιστεί το Ιταλικό έθνος,από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Το συγκρότημα για το άλμπουμ «Independence» δήλωσε: «Αυτό το έργο αφορά ορισμένα γεγονότα που θεωρούμε μεγάλης σημασίας για την ιστορία της χώρας μας, γιατί μας θυμίζουν πόσο σημαντικό ήταν, για έναν λαό που ήταν υπό κατοχή ξένων δυνάμεων , να αγωνιστεί για τα ιδανικά της ενότητας και της ελευθερίας, και υπενθυμίζει επίσης ότι αυτή η ελευθερία, σε κάθε μορφή, δεν είναι ποτέ ένα δώρο, αλλά πρέπει πάντα να κατακτηθεί αγωνιζόμενοι μαζί. Χθες όπως σήμερα!Αυτό το παράδειγμα ισχύει για κάθε λαό ή έθνος που θέλει να είναι πραγματικά Ελεύθερο !»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aquilus

AQUILUS – Κυκλοφόρησε ο νέος τους δίσκος Bellum I

Η Αυστραλιανή one man band black/folk metal  AQUILUS, κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ Bellum I, σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *