Scent of Thorns – Deathless Heights

scent of thorns deathless heights

Scent of Thorns – Deathless Heights

Οι Scent of Thorns, με έδρα τα Γιάννενα, κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το, παρά το μικρό της ηλικίας τους, πολύ ενδιαφέρουν ντεμπούτο άλμπουμ τους το οποίο, συνδυάζει το μελωδικό black/death metal με τη folk αισθητική καθώς έχουν μόνιμο μέλος φλάουτο.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το The Mysteries Ahead, ένα unplugged ιντερλούδιο με ακουστική κιθάρα και φλάουτο το οποίο μας βάζει στο κλίμα για το τι ακολουθεί. Wanderers ονομάζεται το δεύτερο κομμάτι το οποίο μπαίνει δυναμικά αλλά μελωδικά με τα πολύ καθαρά screaming φωνητικά της Βαρβάρας Αγγελίδου να είναι αυτά που κλέβουν τις εντυπώσεις αλλά και το υπέροχο δέσιμο του φλάουτου, της Σταυριάνας Πρεβίζη, το οποίο ακούγεται λες και ήταν φτιαγμένο για metal.

Επόμενο το Devour The Will ένα επηρεασμένο από τη σουηδική σκήνη κομμάτι, με τις κιθάρες της Καλλιόπης Μαύρου και του Αναστάση Καλλιστράτου να κεντάνε, δίνοντας μας μία σύνθεση με το δικό της χαρακτήρα και ήχο. Συνέχεια με το Death Foreseen που ξεκινάει με μελωδικά αρπίσματα και το φλάουτο πάντα διπλά να συνοδεύει μέχρι το πρώτο λεπτό που τα σκάει με γρήγορους ρυθμούς και τα θηριώδη φωνητικά να εναλλάσσονται με τα καθαρά φωνητικά αριστοτεχνικά.

Ascension o τίτλος πέμπτου κομματιού και κάπως έτσι φτάσαμε στα μισά του δίσκου. Τα φωνητικά εδώ έχουν αίσθηση storytelling που θυμίζει λίγο Seregor από Carach Angren, ενώ μουσικά θα μπορούσαμε να το πούμε ένα meeting των Dissection με τους Saor. Το δεύτερο μισό του άλμπουμ ξεκινάει με το Craft Your Betrayal, ένα κομμάτι γεμισμένο από δυστυχία και απογοήτευση που μπορούν να προκαλέσουν οι εθισμοί και οι εμμονές σε έναν άνθρωπο. Μουσικά πατάει σε πιο παραδοσιακά melo-black μονοπάτια με το folk στοιχείο όμως να παραμένει όπως και σε όλο το υπόλοιπο άλμπουμ.

Επόμενο κομμάτι το My Soul to Linger no More το οποίο πατάει περισσότερο σε melo-death από black μονοπάτια με τα riffs να θυμίζουν τους πρώιμους In Flames και τα συναισθηματικά screaming φωνητικά δίνουν μια αίσθηση μελαγχολίας. Όγδοο κομμάτι το In Chains we Die. Ξεκινάει αργά και μελωδικά με το φλάουτο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς, με τις να είναι πιο κοντά στην παραδοσιακή ελληνική black metal σκηνή σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή της.

Συνεχίζουμε με Merciful Breath το οποίο ξεκινάει με ένα ακουστικό intro μέχρι το 0:30 που ξεκινάει ο όλεθρος. Το πιο καθαρά death metal κομμάτι του άλμπουμ με το folk να έχει υποχωρήσει εντελώς και τα breakdowns να έχουν πάρει τα ηνία. Κλείσιμο κάνει το μελωδικό και κατά μέρη επικό, ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, Deathless Heights. Κάπου κοντά στο πέμπτο λεπτό πέφτουν οι ρυθμοί με καθαρές κιθάρες φωνητικά δίνοντας τέλος στο δίσκο.

Τα παιδιά από τα Γιάννενα μας έδωσαν ένα ντεμπούτο που υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια. Δείχνουν πως αγαπάνε τις επιρροές τους και δεν μένουν εκεί καθώς έχουν το δικό τους ήχο, το φλάουτο να δένει φοβερά με τον ακραίο ήχο τους και να μας κάνει να ανυπομονούμε για το τι έπεται. Μη χάσετε την ευκαιρία να τους ακούσετε, έχουν πολλά να πουν και σίγουρα μια ακρόαση θα σας ανταμείψει.

Μάριος Κοτταράς

8/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Euphrosyne

Euphrosyne – Morus

Euphrosyne – Morus Άκρως ποιητικά στο ντεμπούτο τους οι Euphrosyne ασχολούνται με ένα ακόμη τέκνο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *