Ο Seth Siro Anton των Septic Flesh στο Metalourgio Πέμπτη 7 Ιουλίου φιλοξενούμενος στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Seth Siro Anton

Πέμπτη 7 Ιουλίου, η εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙ-γνώση (20:00-2200) στο Metalourgio – Metal Web Radio/Webzine  φιλοξενεί τον Seth Siro Anton ( Σπύρο Αντωνίου – μπάσο/φωνή) των Septic Flesh. Το συγκρότημα από την εποχή του demo Forgotten Path (1991) προσπάθησε να προβάλλει τη μουσική metal επικοινωνία και άρθρωση με ένα έντονο προσωπικό στίγμα. Ειδικά μετά το κενό διάστημα μεταξύ του album Sumerian Daemons 2003 και 2007, όπου πολλοί πίστεψαν πως δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν, αυτό επανέκαμψε με το album Communion του 2008 διαψεύδοντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των μελών του.

Μιλάμε πια όχι απλά για μια καταξιωμένη μπάντα στο χώρο του death metal, ειδικότερα στο Symphonic Death, αλλά για ένα σχήμα παρακαταθήκη αναγνώρισης της δημιουργικότητας, της πρακτικής μεταλλικής ενέργειας, της στιχουργικής-λυρικής δυναμικής της σύγχρονης πτυχής της τέχνης του ιδιώματος. Ως εξέχον όμως χαρακτηριστικό τους παραμένει η ικανότητά τους να απορροφούν αποτελεσματικά στη γραφή και απόδοση του μουσικού τους έργου την κατάσταση που διέπει το χρονικό σημείο του σήμερα μέσα από τον έντονο συναισθηματισμό των ιστοριών που περιγράφουν.

Μια από αυτές, καταλυτική στην ανθρώπινη προσπάθεια να αγγίξει κάποιος-α το Θείο σαν άλλος Ιεροφάντης (Hierophant), αποδίδει το σενάριο της θέωσης (το λες και αυτογνωσία), όταν ακολουθείς τυφλά τις οδηγίες των άλλων και όχι το δικό σου θέλω, παραπλανητικό γιατί πολύ απλά τότε η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος φέρνοντας στην επιφάνεια όλες τις παθογόνες καταστάσεις του εγωισμού, της φιλαυτίας, της απόλυτης ματαιοδοξίας…Ξέρετε, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, ο καθένας και η καθεμιά ειδικά συναισθηματικά μα πολλάκις και νοητικά, το metal σαν ένα καθαρά προσωπικό δρώμενο ύπαρξης…Αυτό το δρώμενο, με την ευκαιρία του νέου τους album Modern Primitive θα συζητήσουμε, μεταξύ άλλων, με τον Σπύρο Αντωνίου, επίσης εικαστικό καλλιτέχνη καθώς και δημιουργό εξωφύλλων-έργων τέχνης- album.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mors Subita

MORS SUBITA – Θα κυκλοφορήσουν το πέμπτο άλμπουμ τους

Oι Φινλανδοί death/thrash metallers MORS SUBITA ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πέμπτο άλμπουμ τους στις 13 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *