O TIM ‘RIPPER’ OWENS Δηλώνει Ότι Οι Περισσότεροι Τραγουδιστές Του YNGWIE MALMSTEEN ‘Καταλήγουν Να Παραιτούνται Αντί Να Απολύονται.’

Ο Tim “Ripper” Owens δηλώνει ότι “σίγουρα” θα ξανασυνεργαζόταν με τον Yngwie Malmsteen ,παρά το γεγονός ότι ο Σουηδός κιθαρίστας έχει κάνει υποτιμητικά σχόλια για μερικούς από τους τραγουδιστές που έχουν δουλέψει με εκείνον στο παρελθόν.

Την περασμένη χρονιά, ο Malmsteen έδωσε μία συνέντευξη στο Metal Wani στην οποία δήλωσε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να ξανασυνεργαστεί με τους τραγουδιστές Owens, Jeff Scott Soto και Joe Lynn Turner. “Είμαι πολύ άνετος με το να τραγουδώ εγώ, πρώτα από όλα,” είπε ο Yngwie. “Δεύτερον, σίγουρα χάνεται η σύνδεση όταν βάζεις κάποιον άλλον να τραγουδήσει ένα τραγούδι που έγραψες ο ίδιος. Και γίνεται λίγο ψεύτικο. Πάντα έγραφα εγώ όλα τα τραγούδια- όλους τους στίχους, τις μελωδίες, τα πάντα. Είναι απλώς ότι τα τραγουδούσε κάποιος άλλος. Και για εμένα, ο τραγουδιστής δεν έχει διαφορά από έναν μπασίστα ή έναν πληκτρά – δεν είναι περισσότερο σημαντικοί από τους υπόλοιπους μουσικούς. Αλλά εκείνοι, δυστυχώς, φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι. Και δεν έχω άλλη υπομονή με την κάπως εγωιστική συμπεριφορά τους και είμαι σίγουρα εναντίον αυτής. Όχι. Δεν μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει κανένας από αυτούς τους ανθρώπους και δεν θέλω να ξανακάνω τίποτα με αυτούς.”

O Owens, ο οποίος υπήρξε frontman της μπάντας του Malmsteen και live αλλά και στο studio από το 2008 μέχρι το 2012, απάντησε στα σχόλια του Yngwie σε μία συνέντευξη στο Ultimate Guitar. Δήλωσε: “Λοιπόν, φυσικά θα το πει αυτό. Είναι απλά ο τρόπος που δουλεύει. Αλλά σας λέω, είχα περάσει πολύ ωραία παίζοντας μαζί του μουσική.”

“Το έκανα αυτό γιατί ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και ήθελα να δουλέψω με έναν κιθαρίστα που άλλαξε το πρόσωπο του παιξίματος της κιθάρας. Εννοώ, ο Yngwie Malmsteen άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι παίζουν κιθάρα. Και πέρασα πολύ ωραία στο το διάστημα της συνεργασίας μας.”

“Τα πήγαινα καλά μαζί του βασικά,” επέμεινε ο Owens. “Μου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά και περάσαμε ωραίες στιγμές με πολύ γέλιο. Απλά έπρεπε να φύγω από την μπάντα. Για αυτό μάλλον δεν ήταν πολύ χαρούμενος με εμάς επειδή οι περισσότεροι από τους τραγουδιστές καταλήγουν να παραιτούνται από την μπάντα αντί να απολύονται. Ήμουν πολύ απασχολημένος με το solo υλικό μου και που ταξίδευα solo, κάνοντας τέτοια πράγματα. Αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμένα.”

“Αλλά δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό για εκείνον, πρόσθεσε ο Tim. “Ξέρω ότι το είπε αυτό για τους τραγουδιστές. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί θα μιλούσε ποτέ έτσι για εμένα γιατί είχαμε μία πολλή καλή πορεία και έχω σοκαριστεί. Όπως είπα, είναι μάλλον επειδή έφυγα από την μπάντα.”

“Τα πήγαινα πολύ καλά με τον Yngwie και περάσαμε πολύ ωραία. Για να είμαι ειλικρινής, αν μου ζητούσε να κάνω περιοδεία μαζί του ξανά ή κάποιον άλλο δίσκο, θα το έκανα πολύ εύκολα. Εάν είχα χρόνο, θα το έκανα σίγουρα.”

Τις μέρες μετά την δημοσίευση της επίσημης συνέντευξης του Yngwie στο Metal Wani, αρκετοί από τους πρώην τραγουδιστές του κιθαρίστα – συμπεριλαμβανομένων των Soto, Turner και Owens – απάντησαν μέσω των social media, με τον Turner να περιγράφει τις δηλώσεις του Malmsteen ως “η διαμαρτυρία ενός μεγαλομανή που προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανασφάλειά του.” Ακολούθησε μία ανάρτηση από την ομάδα management του Yngwie, ο οποίος έγραψε στη σελίδα του Malmsteen στο Facebook ότι οι τρεις τραγουδιστές “εμφανίστηκαν οργισμένοι, λέγοντας προσβολές και χυδαιότητες” στον κιθαρίστα γιατί “Ο Yngwie είπε κάτι που δεν τους άρεσε.” Ο leader management πρόσθεσε: “Είναι πολύ λυπηρό που οι τρεις αυτοί πρώην συνεργάτες κατέληξαν σε προσβολές για να τραβήξουν την προσοχή των media σε αυτούς. Τόσο άχαρες λέξεις είναι αγενείς στην καλύτερη και απόλυτα αισχρές στην χειρότερη.”

Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης τύπου στην Μαλαισία, ο Malmsteen ερωτήθηκε γιατί επέλεξε να αναλάβει τα φωνητικά στο τελευταίο του album, “World On Fire” του 2016. Απάντησε: “Πάντα πίστευα ότι τραγουδιστές έχουν το σύνδρομο του Elvis Presley – που νομίζουν ότι είναι ο Elvis Presley. Δεν είναι όμως ο Elvis Presley. Επειδή γράφω μουσική, γράφω τους στίχους, γράφω τις φωνητικές μελωδικές γραμμές – γράφω τα πάντα. Επειδή αφήνω κάποιον να τραγουδήσει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικοί από τον μπασίστα ή τον πληκτρά ή τον drummer. Επειδή γράφω όλα τα μέρη – γράφω τα μέρη των drums, του μπάσου, των πλήκτρων, της κιθάρας και τα φωνητικά μέρη – όπως ακριβώς ένας κλασσικός συνθέτης. Και πραγματικά έχω κουραστεί με τις βλακείες τους, ειλικρινά. Έτσι αποφάσισα να τραγουδήσω ο ίδιος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙ TURILLI/LIONE RHAPSODY Ξεκίνησαν Να Συνεργάζονται Με Την NUCLEAR BLAST Και Θα Κυκλοφορήσουν Το Ντεμπούτο Τους Album

TURILLI/LIONE RHAPSODY – η μπάντα που περιλαμβάνει τα original μέλη των RHAPSODY, Luca Turilli και …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *