Tropa de Shock

Οι Tropa de Shock ξεκίνησαν την καριέρα τους στην αρχή του 1989, και θεωρούνταν ως highlight κατά τη δεκαετία του ‘90, με το album που ονομαζόταν ‘Fragmentos’. (Με στίχους στα Πορτογαλικά). Όμως, από το 1992, ξεκίνησε η διεθνής επιτυχία της μπάντας, η οποία κέρδισε ένα διεθνές ακροατήριο. Με ολοένα και πιο βελτιωμένα hits, η κλασσική rock μπάντα κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1997 το δεύτερό τους album ” Angels of Eternity” (πρώτο CD). Τον Ιούνιο του 1998, κατόπιν αιτήματος του κοινού, κυκλοφόρησαν το EP” The blade of the wind’, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία την Ευρώπη αν και περιείχε μόνο τέσσερα τραγούδια. Τον Μάιο του 1999 κυκλοφόρησαν ένα νέο EP που ονομαζόταν” Looking for the truth.’ Το 2001 ήρθε το album ‘The Other Side’ το οποίο συνοδευόταν από ένα κουτί με ένα T-shirt, αυτοκόλλητα, μαγνητάκια και με ένα περιοδικό με την ιστορία της μπάντας, το οποίο κυκλοφόρησε από την εταιρία Megahard. Τον Απρίλιο του 2004, έβγαλαν το “Survivors.” Σε αυτό το cd έκανε την παραγωγή ο Γερμανός Conrad Ruther, με τη συμμετοχή του Rafael Bittencourt (κιθαρίστα των Angra), σε σόλο κιθάρα στο Angels of Love. Τον Ιούνιο του 2007, κυκλοφόρησαν το CD “After twilight.” Η μεγάλη καινοτομία ήταν η συμμετοχή ενός μόνιμου keyboard που δέν υπήρχε μέχρι την τελευταία δουλειά. Πέρα από την ειδική συμμετοχή του Michael Weikath (κιθαρίστα των Helloween), του Edu Adarnuy (κιθαρίστα των Dr. Sin) το “After Twilight” (Dinamo Records) περιείχε 10 τραγούδια και περιλάμβανε ένα ‘bonus track’ για τους παλιούς θαυμαστές: ένα remake του κλασσικού “The blade of the Wind”, του ομόνυμου CD. Το θέμα που απασχόλησε αυτό το cd, παρότρυνε τον συγγραφέα Villa Adriano, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο πάνω στο θέμα του CD. Τον Απρίλιο του 2013, η μπάντα κυκλοφόρησε την όγδοή της δουλειά με τον τίτλο”Immortal Rage” και το παιχνίδι που ονομαζόταν “Gates of Sorrows” the Beginning (μόνο για PC). Επίσης κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2015 το album “Inside the Μadness” και τον Αύγουστο του 2017 το album “Quantum”.
Στα τέλη της δεκαετίας του’90s, η μπάντα έκανε δύο PROMOTOURs στην Ευρώπη (Κάτω Χώρες, Γερμανία, Ελλάδα, Βέλγιο, Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία), οι οποίες και της επέφεραν δωδεκάδες συνεντεύξεις και διπλές γεμάτες σελίδες σε κύρια περιοδικά οπώς τα Metal Hammer, Μetal Invader, MindView Magazine, Power Zone, Hard Rock, Metal Shock, Flash Magazine, Seventh Sign, Burn!, Metal Edge, αλλά και την συμμετοχή τους σε ραδιοεκπομπές. Με αρκετές εμφανίσεις στη Βραζιλία, ξεχώρισαν στην παρουσίαση του Βραζιλιανού περιοδεύοντα τραγουδιστή Paul Di’Anno (πρώην lead singer των Iron Maiden) και σε αρκετές Expomusics (κύρια μουσική έκθεση στη Λατινική Αμερική), παίζοντας με τον Greg Bissonette (ex-Malmsteen) , τον Dr.Sin, και στην παρουσίαση με τους Primal Fear, DC Cooper, Pink Cream 69,Overkill, στο Rock in Concert Brazil με την μπάντα OCUS, και τους Uriah Heep. Πολλές φορές η μπάντα δάνεισε το όνομά της και το ταλέντο της σε κοινωφελή events, δείχνοντας ότι το rock είναι επίσης συνώνυμο με την συνείδηση. Τονίζουμε επίσης το project Rock for Life (Pacaembu and Praia Grande), το οποίο προσέλκυσε πάνω από 20,000 άτομα. Gates-The Beginning of Sorrows- Αυτό είναι το όνομα του project της μπάντας Tropa de Shock, ένα παιχνίδι βασισμένο πάνω στα albums AfterTwillight /ImmorttalRage. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στον πλανήτη Γη, όπου την κυριαρχία την έχουν robot, και η mascot της μπάντας Bad woman αντιμετωπίζει αρκετούς εχθρούς συλλέγοντας σωλήνες που έχουν την ουσία των τεσσάρων στοιχείων, τα οποία θα απελευθερώσουν τον “Εκλεκτό.” ” Αυτό το project ξεκίνησε με την πρόσκληση του δημιουργού παιχνιδιών Tuti Bueno. Γνωρίζοντας το χαρακτήρα της μπάντας, ο Tuti πρότεινε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι με τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια την Βad woman, και θα ήταν μία σπουδαία ιδέα για ένα action game. Το παιχνίδι μπορεί επίσης να παιχτεί και με τρισδιάστατη τεχνολογία. Θα υπάρξουν σύντομα βίντεο online που θα δείχνουν τους μαχητές μας σε δράση. Τσεκάρετέ τα.
“Μερικούς μήνες αφού τελειώσαμε το album “After Twilight”, συναντηθήκαμε με τον συγγραφέα Adriano Villa, ο οποίος αφού γνώρισε το θέμα του album (ένα σκοτεινό μέλλον όπου ο άνθρωπος κυριαρχείται από μηχανές) πρότεινε να γράψει ένα βιβλίο για το album, με 354 εκπληκτικές σελίδες, ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που ακολουθεί τις περιπέτειες της Bad Woman (mascot της μπάντας). Μπορείτε να δείτε το βιβλίο στο Amazon.com . “

ΤΟ group αποτελείται από τους: Don (φωνητικά), Ricardo Kingerski (κιθάρα), Lusca Alves (κιθάρα), Alexandre Forcellini (μπάσο), Marcio Minetto (ντραμς).

η κριτική έγινε από την Αλεξάνδρα Πολυχρονίδου

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

COSTAS VARRAS – Neon-Classical

COSTAS VARRAS – Neon-Classical Αν το όνομα Κώστας Βάρρας σας λέει κάτι, είναι πιθανόν ότι …

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *