VALIANT SENTINEL – Ο πρώτος δίσκος του πρωτοεμφανιζόμενου Δημήτρη Σκόδρα κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή με συμμετοχές των Fabio Lione και Tim Ripper Owens

Το Metalourgio ψάχνοντας για νέες κυκλοφορίες, έπεσε πάνω σε ένα διαμάντι, ενός πρώτο-εμφανιζόμενου Έλληνα καλλιτέχνη, σε συνεργασία  με τον Fabio Lione (Rhapsody of Fire, Angra), τον Tim ‘’Ripper’’ Owens (Judas Priest, Iced Earth), και τον Rob Lundgren. Όλοι μαζί μας δίνουν ένα επικό, μελωδικό power metal  άκουσμα, που κυκλοφορεί ήδη σε ψηφιακή μορφή και αξίζει να ακούσετε και να στηρίξετε. Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Δημήτρης Σκόδρας.

Ο Δημήτρης Σκόδρας αγόρασε την πρώτη του κιθάρα το 2005  και ήταν 18 χρονών.  Ο αρχικός του στόχος, ήταν να μάθει να παίζει riffs των Metallica, μιας και ο James Hetfield παραμένει ακόμα και σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιρροές του. Πέρασαν χρόνια μέχρι να αρχίσει να βελτιώνεται και έτσι αφού εκπλήρωσε την στρατιωτική θητεία του αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά και να γίνει ένας άρτιος  κιθαρίστας. Λίγο πριν πάρει αυτή την απόφαση, είχε αρχίσει να καταγράφει δειλά δειλά τις ιδέες του για έναν heavy/power metal δίσκο, που ήταν μέχρι τότε το όνειρο ενός 16χρονου ονειροπόλου μεταλά! Παρόλο που οι προοπτικές για κάτι τέτοιο ήταν αδύναμες, πάντα σιγόκαιγε μέσα του η φωτιά της δημιουργίας, όνειρα και σχέδια που απλά έπρεπε να υλοποιηθούν!

Ο Δημήτρης  έγραφε ήδη από τα 15 του μελωδίες και riffs, και η αφορμή ήταν όταν πρωτοείδε στον κινηματογράφο την προβολή της ταινίας ‘Lord of the Rings : The Fellowship of The Ring’, η έμπνευση συνοδεύτηκε με έκσταση, κι έτσι έγραψε την πρώτη του μελωδία . Μάλιστα αυτή είναι και η βασική μελωδία στο κομμάτι ‘Forelorn’ από τον δίσκο του ‘Valiant Sentinel’.  Εκείνη την περίοδο, μελετά εντατικά τους Rhapsody (μετέπειτα Rhapsody of Fire) και ονειρευόταν  μια μέρα, να κάνει αυτή τη μελωδία, ένα  ολοκληρωμένο κομμάτι και να το ερμηνεύσει, ο ίδιος ο Fabio Lione , ο τραγουδιστής των Rhapsody. Ένα εφηβικό όραμα, που φαινόταν ένα άπιαστο όνειρο και βέβαια δεν έλειψαν οι στιγμές, που όταν μίλαγε για τα μελλοντικά του όνειρα εισέπραττε αποδοκιμασία και δυσπιστία.

Ο πρωταγωνιστής μας όμως, δεν ήταν μόνο ονειροπόλος και ταλαντούχος, είναι εξαιρετικά εργατικός και θαρραλέος, έτσι αρχές του 2018 έχει ολοκληρώσει τη σύνθεση του δίσκου και πηγαίνει να τον ηχογραφήσει στα 9800 studios υπό την καθοδήγηση του Aντώνη Κοντόζογλου. Ο Αντώνης, αποδείχθηκε πολύτιμος αρωγός στο εγχείρημα αυτό, προσδίδοντας υψηλής ποιότητας ήχο στα κομμάτια, ενώ συντέλεσε στο να βγεί το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα.

Όταν ηχογράφησε την μπαλάντα του δίσκου με τίτλο‘’Forelorn’’ , ο Δημήτρης προτείνει στον Fabio Lione να ερμηνεύσει το κομμάτι, ο Lione δέχτηκε, και το όνειρο του Δημήτρη έγινε πραγματικότητα. Μόνο που δε σταμάτησε εκεί, ένιωθε ότι αυτός ο δίσκος, έτσι  όπως τον οραματιζόταν δεν θα ήταν ολοκληρωμένος, εάν δεν συμμετείχε στον δίσκο και ένα μέλος των Judas Priest , αγαπημένοι του Δημήτρη! Η πρόταση έγινε στο Tim Ripper Owens,  και ο Owens δέχτηκε! Ο δίσκος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και ο Στέλιος Εφεντάκης ανέλαβε το mastering.

Ο  δίσκος του one-man-band Δημήτρη Σκόδρα, VALIANT SENTINEL, κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή , τον Δεκέμβριο του 2021, ως αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή. O Δημήτρης παίζει κιθάρα, μπάσο, είναι ο συνθέτης και ο στιχουργός, και στα φωνητικά θα απολαύσετε τους εκπληκτικούς Fabio Lione, Tim Ripper Owens και τo youtuber  Rob Lundgren .Το άλμπουμ είναι συνολικής διάρκειας 48’05”, και περιέχει δέκα κομμάτια εξωπραγματικού heavy/power metal, με θεματολογία μύθων και μαχών!

Όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός Dimitris Skodras: ‘Μay The Sentinel protect you’.

Μπορείτε να τον ακούσετε και να αγοράσετε το VALIANT SENTINEL εδώ: https://valiantsentinel.bandcamp.com/releases

VALIANT SENTINEL” Track List:

  1. Realm to Conquer
  2. Victorious
  3. Destiny Awaits
  4. Age of Mythology
  5. One Must Fall
  6. Noble Knight
  7. The Legionnaire
  8.  King in the North
  9.  Forelorn
  10. Titans Awake

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Northwind

Οι Northwind στο Metalourgio Πέμπτη 23 Ιουνίου φιλοξενούμενοι στην εκπομπή METAL-ική ΑΝΤΙγνώση

Με αφορμή τη 40χρονη παρουσία των Northwind στη μεταλλική σκηνή το Metalourgio – Metal Web …

Leave a Reply

Your email address will not be published.