Vinnie Paul: “Ο Anselmo έχει κάνει πολλά που αμαυρώνουν την εικόνα των Pantera”

vinniepaul9-994989Ο Vinnie Paul Abbott λέει πως είναι στενάχωρο να βλέπει τον Philip Anselmo, τα τελευταία 15 χρόνια από τότε που διαλύθηκαν οι Pantera, να κάνει πράγματα που αμαυρώνουν την εικόνα τους.

Τα σχόλια του πρώην ντράμερ των Pantera προήλθαν από συνέντευξη που έδωσε στο R7 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη από την μπάντα του HELLYEAH πριν από την συναυλία τους στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον ναζιστικό χαιρετισμό και την σχόλιο ‘’White Power” του Anselmo σε συναυλία του στην Καλιφόρνια νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Vinnie απάντησε: « Δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του. Έχει κάνει πολλά πράγματα που αμαυρώνουν την εικόνα των Pantera, το τι αντιπροσώπευαν τότε και τους Pantera σαν ιδέα. Είναι δυσάρεστο. Παρόλα αυτά εγώ συνεχίζω με τους HELLYEAH για τους οποίους είμαι πάρα πολύ περήφανος. Δεν μπορώ να ελέγχω ή να με απασχολεί το τι κάνει αυτός ο τύπος. Ειλικρινά έχουμε να μιλήσουμε από το 2000.»

Ο Vinnie Paul δήλωσε πως δεν έχει δει τον τραγουδιστή των Pantera από την τελευταία συναυλία τους το 2001. Από τον ντράμερ ζητήθηκε να προσπαθήσει να θυμηθεί ποια ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στον Anselmo. «Νομίζω πως η τελευταία συναυλία μας πρέπει να ήταν στο Τόκυο… και νομίζω πως τα τελευταία λόγια μου ήταν, Αντίο ή κάτι άλλο παρόμοιο».

Σύμφωνα με τον Vinnie Paul αυτός και ο αδερφός του( πρώην κιθαρίστας των Pantera ) “Dimebag” Darrell Abbott προσπάθησαν αρκετά για να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον Anselmo, πριν βάλουν μπρος τον καινούριο τους project DAMAGEPLAN, αλλά οι προσπάθειες τους ήταν μάταιες. Ο Vinnie Paul εξηγεί: «Προσπαθήσαμε πολλές φορές να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τον Anselmo, ενώ δουλεύαμε  πάνω στο project μας για τους DAMAGEPLAN, αλλά δεν ήθελα να έχει καμία σχέση με αυτό. Και τότε συνέβη εκείνο το φρικτό πράγμα στον αδερφό μου. Για μένα αυτό ήταν. Είχε τελειώσει το θέμα. Τελεία.»

Ο Vinnie Paul για ακόμα μία φορά κατέρριψε κάθε φήμη για επανένωση των Pantera, με αντικαταστάτη του Darrell τον Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY, OZZY OSBOURNE). «Για μένα προσωπικά τελείωσε με την διάλυση των Pantera. Πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Υπάρχουν λόγοι που η μπάντα διαλύθηκε. Και με την απουσία του αδερφού δεν υπάρχει περίπτωση για επανένωση των Pantera. Είμαι 100 % αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω με τους HELLYEAH. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω σε αυτήν την μπάντα και είμαι πολύ περήφανος για αυτήν. Το κάθε μέλος της είναι πολύ ξεχωριστό και η μουσική που κάνουμε είναι ξεχωριστή και πιστεύω πως είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Οπότε δεν με απασχολεί που ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να παραμένουν στο παρελθόν. Άμα ‘’ζεις’’ στο παρελθόν δεν έχεις μέλλον.»

Παρόλο που δεν υπάρχει πιθανότητα να παίξουν ξανά μαζί οι Pantera ο Vinnie Paul είναι ευχαριστημένος που οι θαυμαστές του συγκροτήματος να τιμάνε τη ζωή του αδερφού του περισσότερο από μία δεκαετία από τότε που πυροβολήθηκε ενώ έπαιζε σε συναυλία με τους DAMAGEPLAN.“Με κάνει πολύ χαρούμενο που οι άνθρωποι βλέπω πως ακόμα νοιάζονται και τον αγαπάνε σαν να ήταν ακόμα εδώ. Και είναι εδώ το πνεύμα του. Εκτιμώ βαθύτατα όλα τα αφιερώματα και όλα αυτά που κάνουν οι άνθρωποι για να κρατήσουν το πνεύμα του, τη μνήμη και το θρύλο του ζωντανό. Είναι πολύ όμορφο όλο αυτό.’’

Η επί χρόνια κοπέλα του Dimebag, Rita Haney, το 2011 ζήτησε από τον Anselmo και τον Vinnie να λύσουν τις διαφορές του προς τιμήν του Darrell, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν τρελό ενώ έπαιζε σε συναυλία σε ένα ροκ μπαρ στο Οχάιο το Δεκέμβριο του 2004.

Η σχέση του Vinnie και του Anselmo οξύνθηκε, όταν ο Vinnie έμμεσα κατηγόρησε τον Philip για το θάνατο του Dimebag, λέγοντας πως ορισμένες δηλώσεις που είχε κάνει ο τραγουδιστής σχετικά με τον Dimebag μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα θα μπορούσαν να είχαν υποκινήσει τον δολοφόνο.
Ο Anselmo είπε ένα από τα κλασσικά κομμάτια των Pantera, το Walk, προς τιμήν του Dimebag στις 22 Ιανουαρίου ζωντανά στο Χόλυγουντ στην Καλιφόρνια. Καθώς έφευγε από την σκηνή έκανε έναν χαιρετισμό των Ναζί. Και φάνηκε να λέει «White Power» την στιγμή που έκανε τον συγκεκριμένο χαιρετισμό. Αργότερα όμως ισχυρίστηκε πως αναφερόταν σε ένα αστείο σχετικά με το λευκό κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Morgul Blade

MORGUL BLADE – Άλλη μία πρόγευση όσο πλησιάζει το άλμπουμ

Οι Αμερικανοί heavy metallers MORGUL BLADE πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *