VOIVOD – Ο Daniel Mongrain μιλάει για τα τραγούδια του επερχόμενου άλμπουμ

VoivodΣε συνέντευξή του στις 16 Απριλίου στο The Metal Voice του Καναδά, ο κιθαρίστας των VOIVOD, Daniel “Chewy” Mongrain, μίλησε για την πρόοδο στην σύνθεση των τραγουδιών για το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας. Στο βίντεο,το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, δήλωσε:

“Συνθέτουμε. Έτσι, εγώ καταγράφω κάποιες ιδέες εδώ και κάνω demo. Στέλνω τα αρχεία στους άλλους. Στέλνουμε ο ένας στον άλλον έτσι. Έχω ένα τσούρμο ιδέες, αρχές τραγουδιών, λίγο την δομή, σε μερικά από αυτά. Και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μερικές από τις ιδέες, πριν από την καραντίνα, έτσι έχουμε κάνει demos. Και ο Snake [τραγουδιστής Denis Bélanger] κατέγραψε κάποιες μελωδίες μόνος του στο τηλέφωνό του και μας έστειλε τα αρχεία και μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να συνοδεύσουμε τη μελωδία. Να δημιουργήσουμε ένα riff από κάτω, ή να χρησιμοποιήσουμε τη φωνητική του μελωδία για να δημιουργήσουμε ένα riff. Δεν είναι απαραιτήτως μια φωνητική μελωδία, μπορεί να είναι ένα riff στο μπάσο. Επίσης, ο Away [ντράμερ Michel Langevin] μόλις πήρε μια εφαρμογή drums και γράφει μερικά beats, αυτά που του στέλνω εγώ, και μερικά δικά του beats επίσης, ώστε να μπορώ να γράψω πάνω από αυτά [ τα beats].”

Ερωτηθείς για τη μουσική κατεύθυνση του νέου υλικού των VOIVOD, ο Mongrain είπε: “Η κατεύθυνση είναι μόνο μία και είναι προς τα εμπρός. Δεν θέλεις να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά. Υποθέτω ότι θα διατηρήσουμε την ταυτότητα των VOIVOD, όπως ήταν πάντα. Πιέζοντας τα όρια και παίρνοντας το καλύτερο από όλους. Έχουμε τη χημεία, όπου δεν υπάρχει το “εγώ” όταν είμαστε στο δωμάτιο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ρίξουν μια ιδέα, και συνήθως υπάρχει πολύς αυτοσχεδιασμός όταν παίζουμε μαζί, και υπάρχουν μερικές μαγικές στιγμές που συμβαίνουν. Και αυτό ψάχνουμε. Έτσι θα γίνει και με την ανταλλαγή αρχείων από το διαδίκτυο. Μια ιδέα μπορεί να φέρει μια άλλη, και αυτή μπορεί να προκαλέσει μια άλλη, και στη συνέχεια παίρνει μορφή και μεταμορφώνεται σε κάτι που πρέπει να φροντίσουμε και να μεγαλώσουμε.”

Πρόσθεσε: “προσωπικά, αν θέλω να απαντήσω πιο άμεσα στην ερώτηση. Θα ήθελα να γράψω κάτι πιο ευθύ, κάτι σαν ένα παλιό θρασάδικο τραγούδι… μόνο ένα τραγούδι, όχι ολόκληρο άλμπουμ. Αλλά θέλω αυτή την ασχήμια. Το’ The Wake ‘ είναι πολύ προσεγμένο, έτσι μου λείπει λίγο από αυτή την ωμότητα, αυτή την ασχήμια, για να το πω έτσι, της μουσικής. Έτσι ίσως θα φτιάξω κάτι γύρω από αυτή την ιδέα. Αλλά μερικά από τα άλλα τραγούδια θα είναι πιθανώς πολύ περισσότερο περίπλοκα και progresive, καθώς και με τρομακτική, post-nuclear ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον Mongrain, η διαδικασία της σύνθεσης των τραγουδιών βοηθάται από το γεγονός ότι “όλοι στο συγκρότημα εξελίχθηκαν μουσικά. Ο Snake δεν γράφει με τον ίδιο τρόπο που έγραφε πριν 20 χρόνια. Και o Away δεν παίζει επίσης με τον ίδιο τρόπο — δεν έχει το ίδιο drum kit. Αλλά έχουμε μια καλή ομάδα που δουλεύει μαζί. Ξέρουμε πραγματικά πώς να το κάνουμε τώρα. Έχουμε την εμπειρία με το EP και το full-length. Μετά από αυτό, ξέραμε ακριβώς τη διαδικασία. Έτσι είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί τώρα. Ξέρουμε τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε.”

Ο Mongrain μίλησε επίσης για το επερχόμενο ζωντανό άλμπουμ των VOIVOD, το οποίο αναμένεται αυτό το φθινόπωρο.

“Νομίζω ότι [γράφτηκε σε] μόνο ένα μέρος”, είπε. “Θέλαμε να είναι [αποσπάσματα] από διαφορετικές συναυλίες. Καταγράψαμε μερικές συναυλίες, αλλά ένα σόου ήταν πολύ καλύτερο από άποψη ήχου και από άποψη απόδοσης από όλα τα άλλα. Έτσι επιλέξαμε αυτό.

“Άκουσα μερικά από τα [μιξαρισμένα] τραγούδια”, συνέχισε. “Το μιξάζ ακούγεται πολύ, πολύ καλό. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Μπορείτε να ακούσετε το κοινό καλά. Το setlist είναι επίσης καλό. Οπότε, διαφορετικό από το τελευταίο live άλμπουμ — είναι εντελώς διαφορετικό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Carcass

CARCASS – Κυκλοφόρησαν νέο video για το ‘The Scythe’s Remorseless Swing’ από το νέο τους άλμπουμ Torn Arteries

Οι Βρετανοί βετεράνοι του ακραίου metal CARCASS κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο για το νέο τους single, "The Scythe's Remorseless Swing". Το κομμάτι προέρχεται από το έβδομο άλμπουμ της μπάντας, "Torn Arteries",

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *