O Drummer Των VOIVOD, MICHEL ‘AWAY’ LANGEVIN Δηλώνει: ‘Είμαστε Ακόμα Αρκετά Underground’

Ο Alex Haber του Heavy New York πήρε συνέντευξη από τον drummer Michel ‘Away’ Langevin της progressive sc-fi metal μπάντας VOIVOD, στα πλαίσια της συναυλίας τους στο Warsaw του Brooklyn στην Νέα Υόρκη, στις 4 Απριλίου. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συζήτηση παρακάτω. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα

Όσον αφορά στην περιοδεία και τις κριτικές που πήρε το τελευταίο studio album τους, “The Wake”:

Michel: “Είναι πολύ περίπλοκο, όσον αφορά στην μουσική και έγινε αποδεκτό πολύ θετικά από το κοινό, έτσι είναι μία καλή ένδειξη ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το prog-fusion-thrash metal μονοπάτι.”

Επίσης, ερωτήθηκε εάν οι VOIVOD ακολουθούν μία διαφορετική προσέγγιση σε κάθε νέο album ή εάν παραμένουν στην συγκεκριμένη φόρμουλα της μπάντας.

Ο Michel απάντησε: “Λοιπόν, έχουμε σίγουρα κάποια καινούρια tricks και αυτοσχεδιάζουμε πολύ στο studio. Ηχογραφούμε τα πάντα και μετά επιλέγουμε κάποια μέρη από αυτά. Ο Chewy [Daniel Mongrain], ο κιθαρίστας μας, αναδιατάσσει αυτά τα μέρη προσαρμόζοντάς τα στον ήχο των VOIVOD, αλλά μερικές φορές, o Chewy θα έρθει με μία ολόκληρη κατασκευή που θα μεταμορφωθεί σε υλικό των VOIVOD όταν έρθουμε και εμείς. Ο Rocky [Dominic Laroche, μπάσο] έχει επίσης και εκείνος κάποια riffs. Έτσι, είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα με το να δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτός από τα τελευταία χρόνια που είμαστε συνεχώς σε περιοδείες και έπρεπε να βρούμε τρόπο να γράφουμε κατά την διάρκεια που περιοδεύουμε. Έτσι, φτιάχνουμε demos στο laptop, είτε μέσα στο λεωφορείο είτε backstage. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες κυκλοφορίες και πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο.”

Όσον αφορά στην αποδοχή που έχει η μουσική των VOIVOD από το κοινό ανάλογα με ποιον συνεργάζονται:

Michel: “Σίγουρα παίζει ρόλο. Εννοώ πως εννοείται ότι αν ξεκινήσουμε περιοδεία ως headliners, έχουμε πιστό κοινό παντού. Όπως σε αυτή την περιοδεία ή σε περιοδείες που ανοίγαμε το show για άλλα συγκροτήματα ή ήμασταν co-headliners, σίγουρα είχαμε κόσμο που ήταν ήδη fans μας αλλά και κόσμο που μας ανακάλυπτε για πρώτη φορά, γιατί παρόλο που το όνομά μας είναι γνωστό, δεν ξέρει πολύς κόσμος την μουσική μας. Είμαστε ακόμα αρκετά underground. Αλλά, είναι πάντα πολύ ευχάριστο να βλέπουμε κόσμο να ανακαλύπτει την μπάντα μας. Είναι πραγματικά υπέροχο.”

Όσον αφορά την προσέγγισή του ως drummer:

Michel: “Προσπαθώ να κρατάω όλους ζωντανό το ενδιαφέρον στο κομμάτι, όσο είναι και για εμένα. Έχω σίγουρα ένα freestyle. Το έχω από τον ‘Philthy’ Animal Taylor [MOTÖRHEAD], όπου δεν κάνω απαραίτητα το ίδιο roll στο ίδιο σημείο κάθε βράδυ, αλλά προσπαθώ να κρατήσω την βασική δομή έτσι ώστε να μην χαθούν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ενώ παίζουν. Αλλά έχω ένα δικό μου freestyle και σε κάποια σημεία αυτοσχεδιάζω χρησιμοποιώντας διαφορετικές δυναμικές. Τα τραγούδια από το ‘The Wake’ είναι ήδη διαφορετικά από αυτήν την περιοδεία από ότι είναι στο album.”

Όσον αφορά την Καναδέζικη metal σκηνή, για το πώς ήταν την δεκαετία του ’80 όταν ξεκίνησαν οι VOIVOD:

Michel: “Καθώς μεγαλώναμε, υπήρχαν μόνο δύο μπάντες. Όχι εκεί που γεννηθήκαμε, στο Βόρειο Κεμπέκ. Υπήρχαν οι EXCITER, ANVIL και CONEY HATCH. Είχαν μία πολύ δυνατή επιρροή σε εμάς. Πραγματικά όταν κυκλοφορήσαμε το ‘War And Pain’, οι πόρτες άνοιξαν για μπάντες στο Κεμπέκ και ακολούθησαν το μονοπάτι που ανοίξαμε για αυτούς. Φυσικά, τώρα το metal στον Καναδά και στο Κεμπέκ είναι αξιοσέβαστο. Έχουν πολύ τεχνική που πιθανόν έρχεται από τους Rush και Καναδέζικες μπάντες όπως αυτή. Μόνο στο Μόντρεαλ, έχουμε πάρα πολλούς φίλους που έχουμε συνεργαστεί μαζί τους όπως οι CRYPTOPSY, GORGUTS και KATAKLYSM. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες όπως αυτές. Οι ANNIHILATOR από την Δυτική Ακτή – ίσως τώρα να μετακινήθηκαν στην Ανατολική Ακτή, δεν ξέρω που βρίσκεται ο Jeff [Waters]. Επίσης, ο Devin [Townsend] είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός. Υπάρχουν πολύ καλά συγκροτήματα που έχουν βγει από τον Καναδά.”

Το “The Wake” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο μέσω της Century Media Records. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Francis Perron στο RadicArt Recording Studio στον Καναδά. Το artwork του album δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά από τον Langevin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Carcass

CARCASS – Κυκλοφόρησαν νέο video για το ‘The Scythe’s Remorseless Swing’ από το νέο τους άλμπουμ Torn Arteries

Οι Βρετανοί βετεράνοι του ακραίου metal CARCASS κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο για το νέο τους single, "The Scythe's Remorseless Swing". Το κομμάτι προέρχεται από το έβδομο άλμπουμ της μπάντας, "Torn Arteries",

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *