WARDOG – Scorched Earth

WARDOG – Scorched Earth

Στην ιστορία της heavy metal μουσικής συναντάμε συνήθως συγκροτήματα που βγάζουν ένα με δυο καλούς πρώτους δίσκους στην αρχή και μετά εξαφανίζονται, υπάρχουν όμως, και οι περιπτώσεις συγκροτημάτων που σε κάθε κυκλοφορία τους γίνονται και καλύτερα. Αυτή είναι για εμένα η περίπτωση των WARDOG που προσωπικά θεωρώ μια αδικημένη γκρουπάρα.

Πνευματικό παιδί του Tom Gattis που όσοι τα έχουν ερευνήσει το θέμα θα τον θυμούνται από το 80’s συγκρότημα DEUCE (μέλος του οποίου ήταν κι ο γνωστός Marty Friedman), τους TENSION και τους μετέπειτα πολύ ενδιαφέροντες BALLISTIC και του Chris Catero (που επίσης συνεργάστηκε με τον Marty Friedman), οι WARDOG κινούνται μουσικά μεταξύ του κλασσικού metal και speed metal ήχου. Για να μπορέσω να σας δώσω μια περιγραφή του τι ακριβώς θα ακούσετε εδώ είναι αδύνατον να μην γίνου συγκρίσεις με γνωστά συγκροτήματα του χώρου. Λοιπόν, το «Scorched Earth» ως άλμπουμ κινείται μουσικά στα ίδια πλαίσια με κυκλοφορίες όπως το «The Human Factor» και το «Hanging in the Balance» των METAL CHURCH αλλά ίσως να σας θυμίσουν και τους Αμερικανούς PHANTOM επίσης. Οπότε εδώ θα ακούσετε καλοπαιγμένα, απλά μεν αλλά άμεσα riff που συνδυάζονται με μελωδίες που εύκολα μένουν στη μνήμη του ακροατή. Νομίζω ότι αυτή η απλότητα και αμεσότητα των WARDOG είναι που κάνουν αυτό τον δίσκο όχι μόνο ευχάριστο στην ακρόαση, αλλά μια κυκλοφορία που θα απασχολήσει για πολύ καιρό το CD player σας.

Για μένα αυτός ο δίσκος έχει επίσης ξεχωριστή σημασία γιατί είναι ουσιαστικά ο προπομπός της τρίτης κυκλοφορίας των WARDOG, “ A Sound Beating” όπου απλά το συγκρότημα έφτασε στο μάξιμουμ της απόδοσης του συνθετικά και παιχτικά χαρίζοντας μας έναν δίσκο που όσος καιρός κι αν έχει περάσει από την πρώτη κυκλοφορία του ακούγεται το ίδιο φρέσκος κι εμπνευσμένος.

Είναι κρίμα πραγματικά που αυτό το σπουδαίο συγκρότημα πέρασε σχετικά απαρατήρητο την εποχή που ήταν εν ενεργεία, αλλά νομίζω ότι έστω και τώρα είναι ευκαιρία να τους ανακαλύψετε. Εξάλλου τα παραπάνω CD που ανέφερα ακόμη μπορείτε να τα βρείτε σε λογικές – φτηνές τιμές.

7.5/10
Παραστατίδης Νικόλαος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

COSTAS VARRAS – Neon-Classical

COSTAS VARRAS – Neon-Classical Αν το όνομα Κώστας Βάρρας σας λέει κάτι, είναι πιθανόν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *