Warlord: υπογράφουν με την Frontiers Music Srl,νέο άλμπουμ το 2018

Η Frontiers Music Srl έχει ανακοινώσει την υπογραφή των θρυλικών Αμερικανών metal WARLORD για την κυκλοφορία ενός νέου στούντιο άλμπουμ το 2018.

Οι παλιοί θαυμαστές της μπάντας έχοντας γνωρίσει τον ντράμερ Mark Zonder μέσα από τη δουλειά του με τους GRAHAM BONNET BAND και το προσεχές γκρουπ SPIRITS OF FIRE (το οποίο περιλαμβάνει και τους Tim “Ripper” Owens, Chris Caffery και τον Steve DiGiorgio), οι Frontiers προσέγγισαν τον Zonder για την προοπτική του να κάνουν έναν καινούριο WARLORD δίσκο. Ευτυχώς για τη δισκογραφική, ο Zonder και ο συν-ιδρυτής κιθαρίστας William J. Tsamis ήταν πολύ ανοιχτοί στην ιδέα.

Λέει ο Zonder: «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, οι WARLORD είναι με μία «πραγματική δισκογραφική εταιρία.»

«Θα είναι σπουδαίο να μοιράζεται η μουσικη των WARLORD με ένα παγκόσμιο ακροατήριο, το οποίο κάτι που έλειπε για πολλά χρόνια.

«Με τις πρότερες εργασιακές εμπειρίες με τους Frontiers, γνωρίζω ότι οι WARLORD είναι στο σωστό μέρος και εκτιμώ πολύ αυτήν την σπουδαία ευκαιρία.

«Ευχαριστούμε όλους στη δισκογραφική για την πίστη τους στους WARLORD !»

Τον Σεπτέμβρη του 2013, οι Tsamis and Zonder ανακοίνωσαν ότι έχουν πείσει τον τραγουδιστή Nicholas Leptos των ARRAYAN PATH και των ASTRONOMIKON να είναι ο νέος τραγουδιστής των WARLORD.

Αυτή η σύνθεση, μάζι με τον μπασίστα Philip Bynoe θα περιλαμβάνεται στο προσεχές τους άλμπουμ.

Ο Zonder λέει: “Αυτή η κυκλοφορία των WARLORD θα είναι όπως όλες οι προηγούμενες— 100% WARLORD. Δεν θα υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης για να συμβαδίζουμε με την τρέχουσα μόδα, μόνο καλή μουσική της παλιάς σχολής των WARLORD. Ίσως να γέρνουμε λίγο πίσω στις πρώτες μέρες και υποσχόμαστε ένα άλμπουμ υψηλής ενέργειας που θα περιλαμβάνει τις κλασσικές συνθέσεις του Bill Tsamis και τις κλασσικές γραμμές της κιθάρας του.

“Όπως προσπαθώ να κάνω πάντα, θα τα δώσω όλα παράλληλα με τον αγαπημένο μου μπασίστα Philip Bynoe, και θα δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα σταθερό οικοδόμημα. Αυτή θα είναι η πρώτη ηχογράφηση στο στούντιο με τον Nicholas Leptos στα φωνητικά. Έχουμε παίξει live με αυτόν αρκετές φορές και περιμένουμε με ανυπομονησία να καταγράψουμε τις δυναμικές του εκτελέσεις σε κασσέττα. Ένα κλασσικό WARLORD άλμπουμ κατά τη δημιουργία του.”

Ιδρυμένοι το 1980 απο τον κιθαρίστα/συνθέτη William J. Tsamis και τον ντράμερ και percussionist Mark Zonder, οι WARLORD θεωρούντα πρωτοπόροι του power metalχάρη στο τώρα κλασσικλο τους ΕP του 1983 που περιλαμβανε έξι κομμάτια, το”Deliver Us”. Kerrang!, Sounds, Burrn! και το Music Connection όλα συμπεριλάμβαναν την μπάντα και επαινούσαν την κυκλοφορια τους επειδή ήταν έξω απο το συνηθισμενοημι –προοδευτικό στυλ που εμπνεύστηκε από τέτοια ποικίλα σχήματα όπως οι RAINBOW, SCORPIONS και οι JETHRO TULL. Αυτό που προσέθεσε παραπάνω ενδιαφέρον στο μυστήριο των WARLORD ήταν η χρήση ψευδονύμων από τα μέλη της μπαντας όπως Destroyer (Tsamis), Thunderchild (Zonder), Damien King (ο τραγουσιστής Jack Rucker) and Sentinel (keyboardist Diane Kornarens). Η μπάντα επίσης αρνείται να γίνει απλά ακόμη ένα νούμερο στο L.A. club and προτιμούν να παρουσιάζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι διάσημοι γιατί νοικιάσαν το The Raymond Theater για να στεγάσουν αυτό που θα κατέληγε να είναι η μόνη λάιβ παράσταση των WARLORD στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν τον Αύγουστο του 2013. Γυρίστηκε σε φιλμ και ηχογραφήθηκε για την πρώτη κυκλοφορία πληρους μήκους “And The Cannons Of Destruction Have Begun…” που κυκλοφόρησε τον Οκτωβρη του 1984, συνοδευόμενη απο ένα βίντεο με το ίδιο όνομα..

Ενώ η μπάντα διαλύθηκε το 1986, γίναν cult στην Ευρώπη παρά την αδράνεια τους. Αυτό έγινε κυρίως εξαιτίας των διθυραμβικων κριτικών τους στον metal τύπο, το συνεχές τους πάιξιμο στον αέρα, και την κυκλοφορία πολλών demo μέσω του “tape trading” καθώς και της θετικής προώθησης από στόμα σε στόμα ανάμεσα στους metal fans. Με τήν έναρξη του ίντερνετ, η μουσική των WARLORD απλώθηκε παγκοσμίως και έτσι βοήθησε να εξασφαλιστεί στους WARLORD μία θέση στην ιστορία του heavy metal σαν ένας από τους μεγαλύτερους προγόνουυς του metal της δεκαετίας του ‘80.

Αφού η μπάντα διαλύθηκε, ο Zonder προσχώρησε στους πρωτοπόρους του prog metal FATES WARNING και συνέχισε με την κυκλοφορία πολυάριθμων άλμπουμ μαζί τους καθώς και με άλλους χάρη στις δεξιότητές του και τώρα είναι σε υψηλή ζήτηση.΄Ηταν κατά τη διάρκεια μίας Ευρωπαϊκής περιοδείας του με τους FATES WARNING που ο Zonder αντελήφθηκε ότι είχαν αυξηθεία οι οπαδοί των WARLORD, με πολλούς απο αυτούς να του ζητάν να υπογράψει τα αλμπουμ των WARLORD και να απαιτούν νέα μουσική απο τήν μπάντα. Ο Zonder ήρθε σε επαφή με τον Tsamis και, μόλις το επέτρεψαν το πρόγραμμά τους, οι WARLORD ήταν ξανά μία δραστήρια μπάντα. Τα φωνητικά καθήκοντα ανατέθηκαν στο HAMMERFALL (και τεράστιο φαν των WARLORD) Joacim Cans. Έτσι, το 2002, ένα νέο άμπουμ, το “Rising Out Of The Ashes” ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε παγκοσμίως για να δεχτεί ενθουσιαστικές κριτικές. Αυτό ακολουθήθηκε απο την πρώτη ζωντανή περιοδεία των WARLORD στην Ευρώπη στο φεστιβάλ κύρους Wacken Open Air στην Γερμανία.

Μία σειρά απο μικραατυχήματα και θέματα υγείας της οικογένειας έπληξαν τους WARLORD μετά από αυτές τις παραστάσεις και η μπάντα βγήκε εκτός δράσης για σχεδόν εννιά χρόνια. Οι WARLORD επέστρεψαν σε δραστήρια κατάσταση επισήμως τον Μάρτιο του 2012. Τα φωνητικά καθήκοντα μιά φορά ακόμη θα αναθέτονταν σε έναν τραγουδιστή από τους αρχικούς της δεκαετίας του 80 τον Rick Anderson, και ο Philip Bynoe (Steve Vai, RING OF FIRE) μπήκε στην μπάντα στο μπασο. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το “The Holy Empire” που επικροτήθηκε πολύ απο κριτικούς και θαυμαστές. Στο μεταξύ, οι αυξανόμενες πιέσεις από προωθητές και απο θαυμαστές απέδωσαν καρπούς και οι WARLORD ανακοίνωσαν ότι θα ήταν το πρώτο όνομα στο Γερμανικό φεστιβάλ Keep It True XVI, τον Απρίλιο του 2013. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθήθηκε απο δύο εμφανίσεις που ήταν το πρώτο όνομα στην Ελλάδα- Θεσσαλονίκη και Αθήνα- οι οποίες έγιναν sold out, οδηγώντας σε ένα ακόμη σώου όπου ήταν το πρώτο όνομα στην Αθήνα, όπου κόπηκαν όλα τα εισιτήρια επίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

JUNGLE ROT: Πρόκειται Να Ηχογραφήσουν Νέο Album Τον Ιανουάριο

Οι deathmetalers από τις μεσοδυτικές ΗΠΑ, JUNGLE ROT θα μπουν στο studio στις 5 Ιανουαρίου, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *