Ο WOLF HOFFMANN ΤΩΝ ACCEPT ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ‘ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ’

Ο κιθαρίστας των ACCEPT, Wolf Hoffmann δήλωσε στο RockSverige ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τη μουσική. “ Αποφάσισα ότι θα συνεχίσω μέχρι να πέσω νεκρός στη σκηνή”, είπε. “Ειλικρινά, δεν αστειεύομαι. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος επειδή δεν θεωρώ πως η ‘συνταξιοδότηση’ είναι πράγματι κάποια ελκυστική επιλογή. Αυτό, εν μέρει, είναι μάλλον επειδή έχω ήδη αφήσει τη μουσική βιομηχανία για 10 χρόνια, όταν έγινα φωτογράφος και έκανα κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μουσική βιομηχανία. Εννοώ πως με κάποιο τρόπο αυτά ήταν καλά χρόνια, αλλά τώρα που είμαι πίσω στη μουσική νιώθω ότι με ολοκληρώνει και ότι έχω κάτι… έναν στόχο για τον οποίο ξυπνάω κάθε πρωί με ανυπομονησία και είναι κάτι που με κρατάει απασχολημένο όλη την ημέρα.”

Συνέχισε λέγοντας: “Το να παραιτηθώ από τη μουσική είναι μια φρικτή σκέψη επειδή, για να είμαι ειλικρινής, δεν θα ήξερα τι να κάνω γιατί δεν βαριέμαι σχεδόν ποτέ… Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα κάνει κάτι και έχω πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλά δεν θα είχε την ίδια σημασία, ούτε θα ήταν το ίδιο ελκυστικό με το να δουλεύω στη μουσική και να συνεργάζομαι με όλη αυτή τη ‘μηχανή’ που ονομάζεται ACCEPT. Ο μόνος τρόπος να ‘συνταξιοδοτηθώ’ είναι να αναγκαστώ να το κάνω. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.”

Όταν ερωτήθηκε ποιο ήταν το πιο λαμπρό σημείο της καριέρας του μέχρι τώρα, ο Wolf απάντησε: “ Μπορείς πάντα να μιλήσεις για την χρυσή εποχή των 80’s και σίγουρα υπήρχε κάτι πολύ ξεχωριστό εκείνη τη δεκαετία. Ίσως επειδή υπήρχε όλο αυτό το πνεύμα της πρωτοπορίας. Όλα ήταν καινούρια και συναρπαστικά και περίπου όλα γίνονταν για πρώτη φορά. Πήγαμε στην Αμερική για περίπου οκτώ μήνες, ταξιδέψαμε και ανακαλύψαμε τον κόσμο. Ήμασταν ακόμα παιδία – γύρω στα 20 – έτσι η χρονιά του 1984 ήταν πάρα πολύ ξεχωριστή. Αλλά όταν ήμασταν νέοι και όλα συνέβησαν για πρώτη φορά, δεν μπορούσες ακριβώς να προσδιορίσεις την θέση των πραγμάτων. Το παίρνεις σχεδόν ως αυτονόητο με έναν περίεργο τρόπο, επειδή απλά συνέβη και δεν είχαμε τόσο καλά αντανακλαστικά σε κάποια πράγματα. Τώρα που είμαστε λίγο μεγαλύτεροι και έχουμε γυρίσει τον κόσμο πολλές φορές, όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα πλέον, μπορείς να τα δεις με πολύ διαφορετική οπτική γωνία.”

Πρόσθεσε: “ Τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας μας είναι κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά ευγνώμων και θεωρώ πως με έναν περίεργο τρόπο, όλο αυτό έχει γίνει πιο αρμονικό από οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε ηχογραφήσει τέσσερα ‘γερά’ albums και δεν υπάρχει κάποιο τέλος στον ορίζοντα. Θεωρώ πως αυτή η περίοδος τώρα, είναι πολύ αρμονική με μία κάπως ανοδική πορεία και απλά συνεχίζει και συνεχίζει. Είναι πολύ καλό.”

Όσον αφορά σε κάποια κακή περίοδο της καριέρας του, ο Wolf είπε: “Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εκείνη η περίοδος με τον [τραγουδιστή] David Reece τη δεκαετία του ’90, όταν κυκλοφορήσαμε εκείνο το album ‘Eat The Heat’ , ήταν σίγουρα μία μεγάλη πτώση, θα έλεγα. Άλλη μία κακή στιγμή ήταν στα τέλη του ’90 όταν διαλύθηκε η μπάντα, αλλά τότε ήταν μία περίοδος που η metal δεν ήταν cool, κανένας δεν ήθελε να ακούει και όλοι άκουγαν περισσότερο grunge και alternative ήχους. Αυτό ήταν σίγουρα μια μεγάλη πτώση της metal γενικά σε όλο τον κόσμο. Ήταν επίσης, η περίοδος που αποφάσισα να σταματήσω τη μουσική και να κάνω κάτι διαφορετικό με τη ζωή μου. Δεν ήθελα να συνεχίσω τη μουσική μόνο και μόνο για να ζω από αυτό. Ακούστηκε σαν μία τρομακτική ιδέα για εμένα και έτσι, είπα, ‘Ίσως είναι ώρα να απομακρυνθώ από τα πάντα.’ Και ήταν ωραία για όσο κράτησε.”

O Hoffmann πρόσφατα επιβεβαίωσε στο Foundry ότι οι ACCEPT έχουν ξεκινήσει να γράφουν καινούρια τραγούδια για το επερχόμενο album τους, “The Rise Of Chaos”.

Το “The Rise Of Chaos” κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2017 μέσω της Nuclear Blast. Το artwork του εξωφύλλου του δίσκου δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο καλλιτέχνη Gyula Havancsák.

Το επόμενο album μετά το “Blind Rage” του 2014, είναι το πρώτο album των ACCEPT με τα καινούρια μέλη της μπάντας, τον κιθαρίστα Uwe Lulis (GRAVE DIGGER, REBELLION) και τον drummer Christopher Williams.

Οι δρόμοι των ACCEPT με τον κιθαρίστα Herman Frank και τον drummer Stefan Schwarzmann χωρίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2014.

Η μπάντα θα κυκλοφορήσει ένα Live set, “Symphonic Terror – Live At Wacken 2017”, στις 23 Νοεμβρίου μέσω της Nuclear Blast.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DAILY INSANITY – Ανακοίνωσαν το νέο τους single και το νέο τους drummer

Οι Γερμανοί DAILY INSANITY, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους single Doomed, καθώς και την …

Leave a Reply

Your email address will not be published.