World On Alert – World On Alert

world on alert ep

World On Alert – World On Alert

Για ποια ελευθερία μου μιλάς; Αυτή που κινείται υπόγεια πίσω από ψέματα; Πίσω από τον τρόπο να κοντρολάρεις τις μάζες; Το πρώτο τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ “World On Alert” μιλά για “Freedom”. Οι στίχοι έχουν

αφυπνιστικό χαρακτήρα, μετατρέπονται μέσα από τον οργισμένο τραχύ thrash ήχο και τριβελίζουν το μυαλό.

“We will stand and rise

We will be free with your demise from your lie”.

Για το “Insecurities”, ο Gino LaPosta αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι υπήρχε στο συρτάρι του έξι χρόνια λόγω της ιδιαίτερης dark ουσίας του και των στίχων που αφορούν τις δικές του ανασφάλειες. Ακούγοντάς το  βιώνεις μέρος της ιδιοσυγκρασίας του δημιουργού. Η φωνή του Justyn Vynn είναι βαθιά, βγαλμένη από ταινία τρόμου. Η μουσική σε παραπέμπει σε ένα δρόμο γεμάτο απότομες στροφές, όπου η ισορροπία είναι η μόνη συνισταμένη.

Το “They Came From The Pleiades”  είναι ορχηστρικό. Οκτώμιση λεπτά γεμάτα πάθος, ενέργεια, thrash k prog εντάσεις με τις μανιασμένες κιθάρες του Costa Skoulikas να οδηγούν, τα τύμπανα να λυχτάνε αβίαστα σε ένα σκοπό που σε πυρακτώνει.

Το “Alone With My Thoughts” ξεκινά λίγο απότομα με τα φωνητικά του  Justyn Vynn ενώ ο  Alex Walsh ηγείται στις κιθάρες με δυναμικά solo σε ένα πάντρεμα σκληρού ήχου με θεατρικές προεκτάσεις. Κάτι δεν κολλάει εδώ αλλά δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει. Κάποιες στιγμές πετάγονται ήχοι που δεν ενώνονται μεταξύ τους όσο καλά θα περίμενες. Ίσως αυτή να είναι και η ιδιομορφία όλου του τραγουδιού. Οι σκέψεις που ξεχύνονται, που δεν έχουν ειρμό που δεν δαμάζονται.

Το EP ολοκληρώνεται με το “The War Inside”, ένα άγριο συνονθύλευμα thrashικού ήχου με ακόμα σκληρότερες νότες και στίχους. Είναι ξεκάθαρο πια πως ο δημιουργός  Gino LaPosta προσπάθησε να δώσει ήχο σε πολύ ιδιαίτερες διεργασίες του μυαλού. Η πάλη που δημιουργείται μέσα μας αποτυπώνεται ηχηρά με αυτή τη μουσική. Οι στίχοι βοηθούν να αντιληφθείς αυτή την ιδιαίτερη κυκλοφορία που είναι βασισμένη στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία. Αν σας αρέσουν οι Dream Theater, Rush και Tool, οι World On Alert είναι μια πολύ καλή επιλογή. Διερευνήστε τους!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

7/10

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Orden Ogan - The order of fear

Orden Ogan – The Order Of Fear

Orden Ogan – The Order Of Fear Η πρώτη φορά που άκουσα Orden Ogan ήταν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *