KIKO LOUREIRO των ΜEGADETH σου δείχνει πώς να κάνεις εξάσκηση ένα απαιτητικό κιθαριστικό σόλο

Νωρίτερα σήμερα, ο κιθαρίστας των MEGADETH Kiko Loureiro πήρε μέρος σ’ ένα live video stream στο YouTube στο οποίο έδειξε στους συνδρομητές του καναλιού πώς να κάνουν εξάσκηση ένα απαιτητικό κιθαριστικό σόλο.Πηγαίνοντας πίσω στον Ιανουάριο, ο Κiko δήλωσε ότι μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες του ως μέλος των ΜEGADETH ήταν η πρώτη του live εμφάνιση με το συγκρότημα τον Ιούλιο του ΄15 στο Festival D’été De Québec στο Quebec του Καναδά.

Ο Kiko είπε: ‘’ Στo πρώτο show που έπαιξα στον Καναδά, δεν ήμασταν σε περιοδεία, ήταν απλά μία και μόνο εμφάνιση. Επομένως, είχα να μάθω όλα τα τραγούδια (18 σχεδόν) σε μια εμφάνιση. Δεν ήταν ένα μικρό show, ήταν ένα τεράστιο καλοκαιρινό υπαίθριο φεστιβάλ για 70000 άτομα, στο Quebec. Η μία μέρα του φεστιβάλ ήταν σαν μια βδομάδα. ‘Ηταν οι THE ROLLING STONES, την άλλη μέρα ήταν headline οι FOO FIGHTERS και την άλλη μέρα οι MEGADETH μ’ εμένα στην πρώτη μου εμφάνιση. Ήταν μια πρόκληση για μένα να προετοιμαστώ και να είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό έκανα τρείς μέρες πρόβα. Όμως κατά την διάρκεια της πρόβας δεν έπαιζα μόνο γιατί είχα να μάθω μόνος μου τα τραγούδια και μετά να δείξω τον τρόπο που παίζω στον Dave Mustaine, MEGADETH frontman. Έτσι τις τρεις αυτές μέρες ο Dave μου έδειξε ένα διαφορετικό τρόπο που έπρεπε να παίξω. Τσέκαρα επίσης και τον εξοπλισμό. Όλα ήταν καινούργια. Kαι μετά ξαφνικά, δεν υπήρχε κανένα soundcheck γιατί ήταν φεστιβάλ , κατευθείαν στη σκηνή με 70000 κόσμο, την Canadian TV κι όλα αυτά. Επίσης έβρεχε και γλιστρούσε κάπως η σκηνή κι έπρεπε να παίξω όλα αυτά τα τραγούδια για πρώτη φορά. Πραγματικά ήταν δύσκολο γι’ αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να προετοιμαστώ γι’ αυτήν την εμφάνιση.

Πέρσι, ο Kiko είπε στον Loud Trax ότι αρχικά είχε δυσκολευτεί να βγάλει άκρη πώς να παίζει τα τραγούδια των MEGADETH με τον δικό του τρόπο αλλά να μένει και πιστός στο ηχογραφημένο κιθαριστικό στυλ των προκατόχων του.

‘’ Όσον αφορά τα ρυθμικά μέρη, παίζω μαζί με τον Dave Mustaine γι’ αυτό πρέπει να ταιριάζω με τον τρόπο που παίζει κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο εξαιτίας του μοναδικού τρόπου που παίζει τα riffs’’ είπε. ‘’ Αυτό ήταν και το πιο απαιτητικό κομμάτι πρέπει να πω. Τώρα όμως παίζω πολύ καλύτερα σε ρυθμούς και riffs. Μαθαίνω με τον μάστερ κι αυτό είναι εξαίσιο για μένα. Ακόμα και τα σόλο, τα οποία δεν παίζω αρκετά κατά την διάρκεια των άλμπουμς, προσπαθώ απλά να τ’ ακούω και να παίρνω την ενέργεια τους στο τραγούδι και μετά να παίρνω την κιθάρα μου και να προσπαθώ να παίξω. Παίζω κιθάρα πολλά πολλά χρόνια γι αυτό πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός της ενέργειας που μου δίνει ένα τραγούδι και του τρόπου που παίζω μετά’’.

Ο Mustaine δήλωσε στο περιοδικό Revolver ότι το να βρεί τον Loureiro ‘’ ήταν τρομερό. ‘Ηταν η πρώτη φορά από τότε που ο Marty Friedman μπήκε στο συγκρότημα που ένιωσα ν’ απειλούμαι ως παίχτης’’ είπε. ‘’ Είναι πραγματικά ταλαντούχος κι ήρθε με φρέσκες ιδέες’’. Ο Mustaine επίσης απεκάλεσε τον Loureiro ‘’ ο καλύτερος κιθαρίστας που είχα ποτέ’’ προσθέτοντας ότι και ως προσωπικότητα ταιριάζουν καλά. ‘’ Με τον Chris Broderick είχαμε καλή χημεία αλλά δεν ήμασταν τόσο κοντά όσο θα ήθελα ‘’ εξηγεί ο Mustaine. ‘’Τον Kiko είναι σαν να τον ξέρω χρόνια’’.

Ο Loureiro έκανε το ντεμπούτο του με τους MEGADETH ηχογραφώντας το 15ο στούντιο άλμπουμ τους “Dystopia” το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016. Η επόμενη προσπάθεια θα γίνει διστακτικά μέσα στο 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nightmare

NIGHTMARE – Δεύτερο δείγμα του επερχόμενου άλμπουμ

Οι Γάλλοι heavy/power metallers NIGHTMARE έχουν προαναγγείλει την κυκλοφορία του 12ου άλμπουμ τους, το οποίο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *