Συνέντευξη με τον Gene των DAILY INSANITY

Daily Insanity

Η τριμελής heavy metal thrash μπάντα, DAILY INSANITY από το Βερολίνο, της Γερμανίας, στις 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο Chronicles of War, το πρώτο τους άλμπουμ, μετά από τρία singles κι ένα ΕΡ.  Η μπάντα πάντα σταθερή στο thrash metal, ενεργή από το 2015, έχει μια μακρά πορεία ζωντανών εμφανίσεων, ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με  μπάντες όπως οι TANKARD, ASPHYX, RAGE, HAMMERCULT,HATE, PROTECTOR κ.α.

Το πολύ αναμενόμενο άλμπουμ Chronicles of War ,των DAILY INSANITY, υποστηρίζεται με  μια εντυπωσιακή τριλογία video clips για την  προώθηση του άλμπουμ. Τώρα η μπάντα σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Ronald Matthes, ο οποίος είναι γνωστός στη heavy metal σκηνή για τη δουλειά του για συγκροτήματα όπως οι Volbeat, Machine Head, Sodom και Doro Pesch, παρουσίασε το ‘directors cut’ της  τριλογίας με τίτλο “Chronicles Of Riffs”. Οι θαυμαστές έχουν τώρα την ευκαιρία να δουν ολόκληρη την ιστορία της τριλογίας των μουσικών βίντεο σε ένα χρόνο και με ένα ανασχεδιασμένο ηχο-τοπίο. Ακολουθεί και η περιοδεία Chronicles Of War Tour 2021 – 2022 αλλά και το Christmas Slaughter 2021 που οι DAILY INSANITY θα πραγματοποιήσουν τρεις ζωντανές εμφανίσεις στη Γερμανία με τους death thrashers RISE OF KRONOS.

To Metalourgio Metal WebRadio/Webzine είχε τη χαρά να μιλήσει με τον Gene απο τους DAILY INSANITY

DAILY INSANITY, καλώς ήρθατε στο Metalourgio! Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος σας δίσκος Chronicles of War, πού βρίσκουμε το συγκρότημα αυτό τον καιρό;

Gene Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση

Προς το παρόν μπορείτε να μας βρείτε μόνο στις πρόβες μας… και σε όλες τις σχετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, φυσικά. Απλά ελπίζουμε, ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους συναυλιακούς χώρους σύντομα, DAILY_INSANITY_ChroniclesOfWar_2021_Geneμέχρι στιγμής έχουμε ένα πρόγραμμα εμφανίσεων για τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Γερμανία, και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα lives.

Πες μας για τους DAILY INSANITY, πώς γνωριστήκατε; Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τη μπάντα;

Οι DAILY INSANITY αποτελούνται από τα τρία μέλη της μπάντας, τον Gustl (ντραμς), τον Hans (φωνητικά, μπάσο) και εμένα, τον Gene (κιθάρα). Κάνουμε μουσική μαζί για πολύ καιρό. Ο Gustl και εγώ γνωριστήκαμε στο σχολείο. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τη μουσική. Ο Gustl έπαιζε ντραμς και εγώ έπαιζα κιθάρα. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια μπάντα. Αυτό ήταν γύρω στο 1991. Λίγο αργότερα γνωρίσαμε τον Hans και μερικά άλλα παιδιά. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2015 λόγω προσωπικών και μουσικών διαφορών με άλλα μέλη του συγκροτήματος, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο και κυρίως κάτι σοβαρό. Και να ‘μαστε με τους DAILY INSANITY!

Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει μια κατάσταση που όλοι μπορούμε να συσχετιστούμε, εξηγήστε πώς η καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει πηγή δημιουργικότητας για εσάς

Η ερώτηση περιέχει στην πραγματικότητα, την απάντηση. Ερχόμαστε από το Βερολίνο. Όταν είσαι έξω στην πόλη, πάντα βιώνεις περίεργα πράγματα. Ή ανοίξτε την τηλεόραση, παρακολουθήστε τις ειδήσεις και γρήγορα θα έχετε ένα θέμα για το οποίο μπορείτε να φτιάξετε ένα τραγούδι. Έτσι, το να γράψω για την καθημερινή τρέλα δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Το στοιχείο που κατακλύζει τη θεματολογία σας, είναι αυτό του πολέμου, θα ήθελα να μας πειτε για αυτο

Η ιδέα ενός concept άλμπουμ για τον πόλεμο προήλθε από μια άλλη ιδέα. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας EPConspiracy” σκεφτήκαμε να κυκλοφορήσουμε ένα ακόμα EP με μια remastered έκδοση του κομματιού “Warchild” που ήταν και είναι ακόμα το πιο αγαπημένο μας κομμάτι στα live + 2 νέα τραγούδια για τον πόλεμο. Αλλά μετά ήρθε ο COVID, και λόγω της περιοδείας και των ακυρώσεων συναυλιών είχαμε τόσο πολύ χρόνο που αποφασίσαμε να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο για τον πόλεμο, κι έτσι προέκυψε το νέο μας άλμπουμ CHRONICLES OF WAR. Και γιατί πόλεμος; Λοιπόν, επειδή αυτό το θέμα είναι τόσο τεράστιo, και αφορά όλους μας!

Στο metal το αντιπολεμικό θέμα θεωρείται πολύ συχνά ως μια πολιτική ατζέντα, και την ίδια στιγμή οι άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν για πολιτική στην metal κοινότητα, πες μας την άποψή σου για το θέμα αυτό

Κάνουμε μουσική, όχι πολιτική! Αυτό έχει γίνει μια πολύ περίεργη τάση. Υπάρχουν συγκροτήματα που θα έπρεπε DailyInsanity_TheMakingOfTheReckoning_03να σταματήσουν να κάνουν μουσική και να ασχοληθούν με την πολιτική. Προσωπικά, δεν το υποστηρίζω καθόλου αυτό. Θέλω να ακούω μουσική και να μην εκπαιδεύομαι πολιτικά. Υπάρχουν συγκροτήματα που δεν ακούω καθόλου γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Παραμένοντας σε αυτό το θέμα, που αφορά το Chronicles of War, η ανθρωπότητα θα μπορούσε να διατηρήσει την ειρήνη μόνη της

Φυσικά, η ανθρωπότητα θα μπορούσε. Δυστυχώς, όμως, βγαίνουν πολλά χρήματα με έναν πόλεμο, είναι μια παγκόσμια βιομηχανία. Και υπάρχουν αδίστακτοι άνθρωποι που δεν δίνουν δεκάρα αν σε πυροβολήσουν για παράδειγμα. Το κυριότερο είναι, ότι οι ‘διοργανωτές’ και οι ‘συμβεβλημένοι’ σε αυτές τις στρατηγικές, πούλησαν τα όπλα τους και έβγαλαν πολλά χρήματα από αυτά. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Και αυτό πρέπει να γίνει σαφές ξανά και ξανά. Πρέπει δηλαδή, να υπενθυμίζεται για το τι είναι ικανοί να κάνουν οι άνθρωποι, είτε από απληστία για χρήμα είτε για εξουσία.

θα θέλαμε μια λεπτομερή “ξενάγηση” στη δουλειά σας, στο νέο σας άλμπουμ Chronicles of War

Δεν κάνουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά από άλλες μπάντες. Οι δομές των κομματιών δημιουργούνται κυρίως στο σπίτι μου. Στη συνέχεια τα δουλεύουμε στο χώρο των προβών μας. Υπάρχουν όμως και τραγούδια που δημιουργούνται απλά με ‘τζαμάρισμα’ , αυθόρμητα.

Στη συνέχεια ξεκινά η κανονική διαδικασία. Ηχογράφηση, μίξη και mastering. Αλλά φυσικά, αυτή είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο.

Έχετε κυκλοφορήσει μερικά από τα νέα κομμάτια σε lyric videos , το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το TheDAILY_INSANITY_ChroniclesOfWar_Cover Reckoning, ποιον εκπροσωπεί η Ύδρα;

Ο χαρακτήρας του κομματιού, ζει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Ρωτάει ποιο κεφάλι να κόψει, το δικό σας, το δικό του ή το αθάνατο κεφάλι της Ύδρας. Το πώς λειτουργούν όλα αυτά αφήνεται στη φαντασία του ακροατή. Η Ύδρα δεν είναι πρόσωπο εδώ, είναι μια μεταφορά.

Οι στίχοι γενικά γράφονται από τον τραγουδιστή μας , το Hans. Μερικές φορές είναι ένας πολύ ιδιαίτερος εγκεφαλικός ‘ακροβάτης’ και του αρέσει να γράφει κείμενα που σε κάνουν να σκέφτεσαι ή μια ιστορία που αφήνει περιθώριο για διάφορες ερμηνείες.

Δεδομένου ότι η παραγωγή είναι ανεξάρτητη, πόσο δύσκολο είναι να παράγετε ένα άλμπουμ και βίντεο μόνοι σας

Χάρη στη σημερινή τεχνολογία έχει γίνει σχετικά εύκολη η παραγωγή ενός άλμπουμ. Παλιότερα, ήταν δυνατό να γίνει αυτό μόνο με ακριβό εξοπλισμό, ενώ σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικά πιο διαχειρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, φυσικά χρειάζεται κάποιος που να ειδικεύεται σ’ αυτό. Αυτή τη φορά είμαι εγώ, αλλά είναι και θέμα κόστους πολύ συχνά.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρονται να πρωτοστατούν στην αγορά, στην διαφήμιση και την προώθηση, πώς προωθείτε εσείς τη δουλειά σας

Ναι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στις μέρες μας και κάτι που πρέπει να γνωρίζει κανείς καλά, καθώς αυτή η αγορά γίνεται γρήγορα όλο και πιο ανεξέλεγκτη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συγκριθεί με την ηχογράφηση ενός άλμπουμ. Πρέπει να υπάρχει γνώση τεχνοτροπίας για να γίνει . Δεν αρκεί πλέον να δημοσιευτεί κάτι στο Facebook. Δεδομένου ότι το θέμα αυτό είναι πολύ περίπλοκο, φυσικά δεν το κάνουμε μόνοι μας. Το 4ο μέλος της μπάντας μας και μάνατζερ μας, ο Felix φροντίζει για όλα τα θέματα στο παρασκήνιο (social media, προώθηση, διαχείριση προϊόντων, κρατήσεις, γραφικά, κτλ.) και ναι, είναι σίγουρα κανονική απασχόληση, πλήρους ωραρίου.

Από τη δική σας εμπειρία, τι θα συμβουλεύατε μια νέα μπάντα που ξεκινάει τώρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθεί ένα συγκρότημα είναι, τι θέλει να πετύχει. Υπάρχουν συγκροτήματα που εξασκούνται σ’ ένα rehearsal room και ίσως κάνουν μια συναυλία, μια φορά το χρόνο και είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Αλλά αν είναι πραγματικά σοβαροί με τη μπάντα τους, τότε πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν όλα ομαλά. Δυστυχώς, έχουμε κάνει πολλά λάθη στο παρελθόν. Με τους DAILY INSANITY προσπαθούμε να εξαλείψουμε αυτά τα λάθη. Ξεκινάει από το γεγονός ότι ορισμένα καθήκοντα στο συγκρότημα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και καθορισμένα, ώστε να μην συζητάμε συνεχώς ποιος κάνει τι. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να συμπορεύονται όλοι μαζί και να μην τα κάνει όλα ένας και οι άλλοι να χαλαρώνουν. Όταν τα έχει ορίσει όλα αυτά κανείς, μπορεί πλέον να επικεντρωθεί πλήρως στη μουσική.

Έχετε βρεθεί στη σκηνή με μεγάλα ονόματα του metal κόσμου, πείτε μας την εμπειρία σας από αυτό και με ποια μπάντα θα θέλατε να παίξετε σε μελλοντικά φεστιβάλ Σε ποιο φεστιβάλ θα θέλατε να παίξετε

Συνήθως έχουμε καλές εμπειρίες με άλλες μπάντες. Είτε πρόκειται για γνωστούς είτε για λιγότερο γνωστούς. Σχεδιάζαμε μια τεράστια καλοκαιρινή περιοδεία σε φεστιβάλ με μερικά πραγματικά διάσημα συγκροτήματα σε DailyInsanity_TheMakingOfTheReckoning_01φεστιβάλ φέτος, αλλά και αυτό ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας… Σε ποια φεστιβάλ θα θέλαμε να παίξουμε; Υπάρχουν τόσα πολλά καλά φεστιβάλ. Δεν έχουμε απαραίτητα ένα συγκεκριμένο φεστιβάλ στο μυαλό μας, και όταν πρόκειται για συγκροτήματα, είσαι πάντα χαρούμενος όταν σου επιτρέπεται να παίζεις με γνωστά ονόματα. Αγαπάμε το Thrash Metal και μεγαλώσαμε με τους Kreator, Sodom, Destruction…. Επομένως, αυτή είναι πάντα η πρώτη επιλογή για εμάς.

Αναγκαστήκατε να αναβάλετε την περιοδεία σας που ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι και να αλλάξετε ημερομηνίες για το επόμενο έτος, η πραγματικότητα της πανδημίας μας χτύπησε όλους σκληρά , πώς σας επηρέασε , και τι μπορείτε να δείτε να αλλάζει στην καθημερινή ζωή μας στο μέλλον

Ναι, σχεδιάζαμε 2 τεράστιες ευρωπαϊκές περιοδείες και ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ για την υποστήριξη του νέου άλμπουμ, αλλά όλα ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

Τι βλέπω να αλλάζει στην καθημερινότητά μας… Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που έχουμε ήδη θέσει στον εαυτό μας. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε σε αυτό έχουμε βρει απάντηση. Το γεγονός είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Ίσως πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για αλλαγές γενικά. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πολλά συγκροτήματα δίνουν συναυλίες στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αν αυτό είναι το μέλλον, τότε τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τη μουσική σκηνή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Δώστε μας μια εικόνα της μουσικής σας, υπάρχουν όρια στο thrash για εσάς; Πώς βλέπετε το metal στις μέρες μας

DailyInsanity_TheMakingOfTheReckoning_6Για εμάς δεν υπάρχουν όρια. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη στερεοτυπική σκέψη. Κάνουμε κάτι μεταξύ Heavy, Thrash και ίσως Black Metal. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το επόμενο άλμπουμ πρέπει να είναι έτσι. Αφήνουμε όλες τις επιλογές ανοιχτές. Προσωπικά, πάντα πιστεύω ότι είναι καλό όταν οι μπάντες εξελίσσονται και τολμούν να δοκιμάζουν νέους τρόπους. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, βρίσκω αυτή την πολιτικοποίηση της σκηνής μερικές φορές ανησυχητική. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το πράγμα παρασύρεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Θα πρέπει να αφορά τη μουσική και τον όλο τρόπο ζωής που αποπνέει το metal και όχι την πολιτική. Αυτό το δεξιά/αριστερά, μαύρο/άσπρο, πάνω/κάτω…. μου έχει σπάσει τα νεύρα. Γιατί μια μπάντα γενικά κατατάσσεται πολιτικά στις μέρες μας ; Κάντε μουσική, όχι πολιτική!

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές, αναφέρετε 5 από τα αγαπημένα σας συγκροτήματα και άλμπουμ , όλων των εποχών

KREATOR – Extreme Aggression
METALLICA – Ride The Lightning
ICED EARTH – The Dark Saga
SAVATAGE – Dead Winter Dead

IRON MAIDEN – Brave New World

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας με την κυκλοφορία του πρώτου σας ολοκληρωμένου άλμπουμ Chronicles of War

Φυσικά, να αρέσει στον κόσμο και να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το άλμπουμ ζωντανά στη σκηνή με πολλούς οπαδούς μπροστά στη σκηνή.

Θεωρείτε τους DAILY INSANITY ως μια underground μπάντα

Πού αρχίζει και πού τελειώνει το underground; Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το προσδιορίσουν με ακρίβεια; Στην πραγματικότητα, δεν αισθανόμαστε ότι ανήκουμε πουθενά, ο καθένας μπορεί να το ορίσει για τον εαυτό του, δεν μας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Αλλά ως γρήγορη απάντηση: όχι!

Το σύμβολο στο εξώφυλλο του νέου σας άλμπουμ, αντιπροσωπεύει κάτι συγκεκριμένο;

Στην πραγματικότητα είναι από το EP “Conspiracy”. Εκείνη την εποχή σχεδιάστηκε με αναφορά σε μυστικιστικό σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως σύμβολο μπάντας. Αλλά πιστεύουμε ότι φαίνεται τόσο ωραίο που θέλουμε να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε.

Ποιος είναι ο εξοπλισμός σας λεπτομερώς. Ποια μέθοδο ηχογράφησης προτιμάτε, ψηφιακή ή αναλογική.

Τίποτα το εξαιρετικό. Εγώ ο ίδιος έπαιζα με Mesa Rectifier για χρόνια. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλό και σήμερα, αλλά άλλαξα σε Kemper επειδή μου δίνει πολύ περισσότερες επιλογές. Το χρησιμοποίησα επίσης για τις ηχογραφήσεις. Ο Hans παίζει ένα μπάσο Trace Elliot TE 1215 combo 1×15 με έναν SansAmp. Όσον αφορά τις κιθάρες, πρόσφατα επιλέξαμε custom κιθάρες από την Segler, με την οποία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ο Gustl παίζει κύμβαλα Pearl και Meinl, και ηχογραφούμε ψηφιακά.

Ευχαριστούμε πολύ τους DAILY INSANITY και προσωπικά εσένα Gene για το χρόνο που διέθεσες και ελπίζουμε να σας δούμε live σύντομα στην Ελλάδα, το Metalourgio σας εύχεται καλή επιτυχία στη νέα σας κυκλοφορία και στα μελλοντικά σας σχέδια

Πρώτα απ’ όλα, σας ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνέντευξη και την υποστήριξη σας! Ελπίζουμε ότι θα εντυπωσιάσουμε τους Έλληνες οπαδούς του metal με το νέο άλμπουμ και σίγουρα σχεδιάζουμε να παίξουμε κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον!

Το μέταλλο δεν είναι μια περαστική φάση!

Η συνέντευξη έγινε από το Metalourgio

DAILY_INSANITY_ChroniclesOfWar_2021_Band004

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exa

Συνέντευξη με τον Tom Tschernig των Exa

Το Metalourgio παρουσιάζει τους EXA, μια τετραμελή thrash μπάντα νέας γενιάς, από το Βερολίνο. Οι EXA κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Cut the Past” την άνοιξη του 2020, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές διεθνώς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *